Нинова vs Радев: Вето върху бюджета е неприемливо

БСП няма да подкрепи макрорамката на първо четене
Обновена: 29 ное 2023 13:26 | 29 ное 2023 13:25, Камелия Цветанова
13
Нинова vs Радев: Вето върху бюджета е неприемливо
Снимка: архив, БГНЕС

Като неприемливо определи лидерът на БСП Корнелия Нинова евентуалното налагане на вето върху бюджета за следващата година от страна на президента Румен Радев.

Още по темата
Тя обясни, че БСП няма да подкрепи на първо четене предложената от финансовото министерство макрорамка, но ще направи предложение преди окончателното приемане на бюджета.

Освен това на второ четене социалистите ще подкрепя социалните мерки, които предлага кабинетът.

„Ще подкрепим увеличението на минималната работна заплата, вдовишките надбавки да се увеличат. Ще внесем предложение например младите хора до 26 г. да не плащат данък върху доходите на физическите лица и банките да бъдат обложени с 15% и да се сложи таван на таксите“, каза Нинова.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Неприемливи сте ВИЕ преди 4 месеца
Нинова, кое е неприемливо? Че асанчо ще фалира държавата и за разлика от просто киро той напълно знае какво прави и го прави нарочно! И даже лъже целият народ в очите ("в бюджета за 2024 няма приходи от продажба на земя - фалшива новина", като то е официално написано за 2025-та и мисли, че никой няма да види)! Този ли защитаваш? Нали беше опозиция? И какви пари "да се дадат" като ги НЯМА! Или викаш "НИЕ ги даваме, НАП да ги намери"! И като няма-заеми, а после фалит? БЕЗСРАМНИЦА! Явно участваш!
3
0
 
0
 
! Отговори
Мастията преди 4 месеца
Мирела Стоянова с тъпата си щерка и разни навляци от селото дето ги хрантутихме 100години големи приятества
2
2
 
5
 
! Отговори
Импексова ЕТ преди 4 месеца
пак исплиска легенЯ,само и само да е контра на Радев! А ние нормалните работещи хора защо нямахме тези "аванти" до 26 г да не плащаме данъци?!?!? Тогава откъде щеше д крадете с Толупа, САтанишев, ПаситУ, Доганя, Царя, про100 Киро и Костоффф и да уредиш синчето си в щатите на издръжка с нашите пари,КорнелоУ?!? Време ти е за пенсия! Критическата те гони яко! Стига с твойте популистки бръщолевения!
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А приемливо ли е да се продава държавна земя за някакви си 350млн, че да запълни кокорчо прохода в бюджета и да се цани за еврозоната?!