Морални отпадъци, набиване на канчета... Лют спор в НС за зам.-шефа на НЗОК

Лични нападки и обиди белязаха дебата
63
Морални отпадъци, набиване на канчета... Лют спор в НС за зам.-шефа на НЗОК
Пеевски и Петков в спор. Снимка: БГНЕС

Обиди и лични нападки белязаха дебата за избор на подуправител на НЗОК. За първи път депутатите избират зам.-шефа на Касата, а дебатът продължи три часа.

Единствения кандидат беше поста проф. Момчил Мавров, издигнат от ГЕРБ-СДС. Той беше избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

От ПП-ДБ категорично отказаха да го подкрепят.

„Има доклад в секретно деловодство на ДАНС, който говори срещу кандидата за подуправител на НЗОК проф. Момчил Мавров и има съмнения за лобизъм за частни болници“, обясни позицията на коалицията Кирил Петков.

Костадин Ангелов от ГЕРБ пък нападна управителя на НЗОК Станимир Михайлов, който беше излъчен от ПП-ДБ, въпреки че и депутатите от партията на Бойко Борисов го подкрепиха при гласуването.

„Вашият кандидат за управител на НЗОК, който бе избран, е човек, който не знае къде се намира в момента. Човек, който няма понятие от здравна система, който не знаеше къде е НЗОК”, скочи Костадин Ангелов.

Според него Станимир Михайлов не се справя на поста си и заплаши, че ще поиска смяната му.

„Нека да поговорим за нашия човек. Проф. Момчил Мавров от 2010 г. е част от системата на българското здравеопазване и знае какво се случва в нея. Вашият страх всъщност е да не би подуправителят да следи какво прави управителят”, коментира Ангелов.

От ПП-ДБ пък обвиниха “Възраждане“, че с тяхното поведение е избран подуправителят на НЗОК. Нестимир Ананиев скочи: „Само трима гласуваха против, а останалите се спотайваха като мишоци и не гласуваха“.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пък отново призова за оставка правителството.

Той иронично призова Даниел Лорер от ПП да се кандидатира за подуправител на НЗОК.

„Вие сте от хората, които разбирате от всичко и може да се причислите към хората, които са национален капитал, цяла България знае, че си търсите работа. Поемете отговорност, кандидатирайте се за подуправител и ще ви подкрепим“, каза Костадинов.

Явор Божанков от ПП му отговори: „Ако искаме съвети за евтини имоти, как да си купим с партийната субсидия къща, ще ви питаме“.

Заради обиди към Кирил Петков и към всички от ПП Тошко Йорданов отнесе забележката.

Първата беше за нападки към Петков. Йорданов каза, че Кирил Петков е предоставил декларация, че е единствено български гражданин, за да стане министър, а в последствие се оказало, че все още не е освободен от канадското си гражданство.

„Нали правихте съдебна реформа, колеги златни, прекрасни, малки? Какво не ви харесва сега в съдебната реформа? Какво не ви харесва сега в този прокурор? Нали махнахте предишния и оставихте този, това ли ви е съдебната реформа?“, каза Йорданов на депутатите от ПП-ДБ.

„Да кажа само какво чух долу от първия ред. Кирил Петков, който е функция на баща си, зададе въпроса "Кой е малък?", явно визирайки ръста ми от 1,70 м. Ако аз съм 1,60, това, което смятате за ваше, е сигурно 10 сантиметра“, каза Йорданов.

Петков пък мина покрай него, за да излезе от залата и му направи многозначителен знак, който наподобяваше показване на разлика в ръста им.

Тогава Йорданов се обърна към Делян Пеевски: „Моля ви, набийте му канчето отново, само от вас го е страх“.

Йорданов беше наказан още един път за обръщението „морални отпадъци“ към депутатите от ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Наполеончо преди 4 месеца
Тошко е мой идол, И двамата сме ниски и имаме комплекс за малоценност.
44
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
от герб издигат само корумпета габ ровски балтов сега мавров такъв им еконтингента
43
1
 
1
 
! Отговори
Това ли е всичко? преди 4 месеца
42 Много ги заболя от твоя коментар.
42
5
 
8
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 4 месеца
много пари има в здравната каса за откраждане! Не напразно герп дпс се напъват така! Този е бил толкова години в управата на касата ,а касата е символ на корупция!Населението на Бг намалява всяка година ,парите за касата се увеличават ,а здрвеопазването по -лошо! Възраждане са патерица на герп!
41
7
 
7
 
! Отговори
ППДБ преди 4 месеца
са най-крадливата партия, която лъже безогледно !!!!!!!!!
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като дойде Бойко на власт преди много години, щеше да вкарва Доган в затвора, а сега всичко гласуват заедно с ДПС. Корупцията ги свързва.
39
0
 
11
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 месеца
Уважаеми дами и господа "народни представители", ду.***.тати, министри, президенти и други сол.та.ша.ци. Вие сте представителна извадка на най-голямата из.ме.т и под.ле.ци на българското общество. Всички вие 240 и прилежащите им сте колосални л.ай.на.ри, които нямате право да сте там, където сте. Мястото ви е в затвора. Пр.ок.ле.ти да сте за всичко, което причинявате на хората. Вие и децата ви.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пaвaжни oтnagъци, nиnaнe нa napaneти cъщo тaka, kakтo и нarъвaнe нa nици c kpиcтaли...
37
1
 
2
 
! Отговори
Ник преди 4 месеца
на тези хора *** не им останаха, мерят си ръстта
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 44: баба ми и дядо ми живяха в комунистическата к л о а к а НРБ. От бизнесмени в Царство България станаха обикновени работници и комунистичеаките престъпници от затвора станаха ето точно тези управляващи в парламента. Плюя на такава държава пълна с м ъ р ш а, кючекаджии, небръснати ш л ю к о в ц и, индианци, чобани и тяхните глуповат деца които и едно изречение на Български не могат да кажат без да сложат думи на Английски която няма нищо общо с Българският език. БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ТОАЛЕТНА
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Театър сма ние им плащаме заплатите и стоим на студено
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е какво искате от тях,нали сами си ги избрахте.Вашата глупост е причина за тяхната некадърност.Докато си избирате копейки и чалгари,ще гледате този цирк в НС.Това са деструктивни хора,които маскират своята некадърност със злоба и нападки.
33
4
 
11
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 месеца
Те ПП хич не са корумпирани.
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
пп-тата не искат корумпирания на герп и дебелян се намесва в защита на мафията
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всичко е тетър папагали
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А защо ГЕРБ за гласували за управител на касата, който няма идея какво се прави там? Защо продължаваме да я караме на принципа - СМЧ - силно мой човек. Слагаме СМЧ на някаква хранилка, а той си няма и грам понятие за работата там?
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Естествено че Възраждане ще направи това което им наредят от ГЕРБ ДПС. Промяната да си направят една патерица ,да я вкарат в парламента и тогава да си гласуват каквото си искат.
28
3
 
16
 
! Отговори
посолствоТО ? преди 4 месеца
Леля Кирчо да си дойдеш за обяд.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Здравна Каса е една репресивна институция спрямо бълг лекари и оациенти Трябва да се премахне и хората да се осигуряват във фондове .Когато започнах работа имаше 20 човека в РЗИ издавахме безплатни рецепти за заболявания на деца и фронтоваци без проблем .Сега институцията ЗДравна каса е натоварена с това да събира глоби от най големите престъпницив държавата лекарите индивидуално или от болниците и това е задачача на шефа на касата да попълни бюджета на Василев
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тотални деградирали типове ни управляват. И да, ПП-ДБ са морални отпадъци!!!