Тагарев за самолета на Лавров и Захарова: Нервна руска пропаганда

Свикнал съм със заплахите, признава той
1 дек 2023 10:20, Нели Христова
358
Тагарев за самолета на Лавров и Захарова: Нервна руска пропаганда
Снимка: БГНЕС

"Българското правителство действаше по правилата в този случай", заяви министър Тодор Тагарев за ситуацията със самолета на Сергей Лавров и Екатерина Захарова.

"Не знам каква реакция може да има от тяхна страна, защото наши хора, извън дипломатите, не ходят в Москва. Просто нервна руска пропаганда", допълни той по Нова тв.

"Не мога да коментирам решение на друга страна", допълни той как Гърция е разрешила прелитането на самолета.

"Стриктно следваме плана за повишаване на разходите за отбрана. Догодина ще стигнем 2%. Румъния вече отиде на 2,5%, балтийските страни - 4%. Румънците вече получават 32 самолета Ф-16 от Норвегия втора ръка. И имат 40. И ще вземат Ф-35", допълни министър Тагарев.

"Но всички разчитаме на съюзниците си. Това е и нашата политика", допълни той. "С увеличения бюджет ще започнем да сме полезни на съюзниците", допълни той.

В програма са включени 3D радари, дронове и други.

Инициативата за европейски небесен щит ще бъде разработена в близките години. Идеята е не всяка страна да си купи зенитни комплекси, а да се действа общо, за да падне цената.

Ние ще сме 13-ата държава, която се присъединява към тази инициатива. Но това ще стане след 3-4 години, посочи военният министър.

Заплахите към мен са ежедневие, обясни Тагарев. Той е министърът, когото премиерът Денков имал предвид, че полицай, фен на групировката "Вагнер" заплашвал. Но това била информация от трета ръка. Той е привлечен като свидетел и по делото на мъж за заплахи в социалните мрежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
5
 
7
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
позволяваща на служителите на териториалните наборни центрове да проверяват документите на военнообвързаните. Преди това само полицаи можеха да проверяват документи. Вероятно си струва да се изчака режим на тотален контрол и общи проверки в други региони на Украйна: киевската хунта все повече усеща недостиг на зомбита и мъжете в призивна възраст, на които е било забранено да напускат страната, сега се опитват да се укрият от мобилизация в родината си. Украйна се движи с големи стъпки към Европа.
155
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Областният съвет по отбрана В Закарпатска област от 1 декември до края на военното положение въведе режим на пълна проверка на документите на местните жители: това ще се прави от комендантите на области и градове, които ще бъдат назначени от съвета. Основната цел е ясна - властите търсят друг начин да заловят "бегълците" и да ги изпратят в редиците на зомбираната по натовски стандарт биомаса. В края на ноември подобна практика въведе и комендантът на Лвовска област Тарас Грен - той издаде заповед,
154
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Каза Пан Тагаренко, министър на отбраната на Украйна.
153
3
 
14
 
! Отговори
ъцз преди 5 месеца
тагарев Гърция също е член на НАТО и ЕС и нямаше проблем за този самолети... какво ти пука на теб нали жена ти *** от военни поръчки а ти обясняваш че това не е конфликт на интереси...
152
5
 
6
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Но неудачници, авантюристи, русофоби и търсачи на силни усещания продължават, макар и не толкова масово, да пристигат в зоната на бойните действия. Киевският режим не щади дори собствения си народ, а камо ли го е грижа за смъртта на чужди.
151
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
На Донецкия фронт е ликвидиран канадски наемник. Бившият офицер от канадската армия Брад Стратфорд се е сражавал в Чуждестранния легион на наркофюрера Ze. Изобщо съдбата на наемниците, дошли в Украйна да убиват руснаци е донякъде забавна. От първите дни на СВО подразделенията на пekuHecuTe претърпяха тежки загуби. Командването на хунтатаа така и не успя да излезе с формула, при която чужденците да се използват ефективно като пехота.
150
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Денацифицирана е първата украинска жена танкист Инна Стойко от 3-та танкова бригада.
149
4
 
5
 
! Отговори
до Тодор Живков преди 5 месеца
Това с бананите не ти ли се струва че МНОГО си изтри вече или в речника ти има само две думи
148
6
 
8
 
! Отговори
До факти преди 5 месеца
Едва ли недоразвитият ти мозък може да разбере, че наистина има хора, желаещи независимост за България. Когато чуеш, че някой е против зависимостта ни от САЩ го набеждаваш, че е за зависимост от Русия. Това си е ограничена робска психика. Всеки си заслужава кръста, който носи.
147
1
 
4
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Това може лесно да се провери с помощта на данни от метеорологичните служби и най-новите видеоклипове на снежни преспи в града. Освен това не може да се намери потвърждение за удара в медиите или в официалните доклади.Източник на новината беше малък канал, който беше активно рекламиран на украинските публични сайтове през април. Сега той разпространява инфо под прикритието на руски ресурс.
146
7
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Фейк: Зомбитата на киевският наркокартел атакуваха склад за техника на ВС на РФ в Брянск, съобщават украинските ТГ-канали, публикувайки видео от експлозията. Истина: Пропагандата на наркофюрера отново използва архивирано видео. Това е запис от удара на киевската хунта по град Шахтерск в ДНР през 2022 г. В Брянск не е имало такива експлозии или прилитания. Това се потвърждава от потребители на местни чатове. Те отбелязват, че в града има сняг и минусови температури, а метеорологичните условия във видеото са различни.
145
10
 
6
 
! Отговори
факти преди 5 месеца
До всички русофили - лошо ли ви става като трябва да биете минуси на думите на великите Левски, Ботев и Раковски, понеже сте заблудени и глуповати?Дразни ли ви, че отдавна се е доказало, че са били прави, когато са изтъквали, че вие русофилите сте олицетворение и най-лесното описание какво представлява българския национален предател.Знам, знам, че нямате срама, дано децата ви никога не научават какви сте били...
144
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къде ще се дяваш, когато рашките си вземат територията и западняците прецакат Зеленски, бе каиш?
143
6
 
5
 
! Отговори
До Търгашев преди 5 месеца
Търгашев , приказваш само глупости ! Имаш ли обяснение защо Гърция пусна самолетът на Лавров , а вие се заинатихте ? Май търсите в лай ната семки !
142
4
 
3
 
! Отговори
факти преди 5 месеца
До болните ***.Научно е доказано ама някой друг път. Набили са ти в главата това, което пишеше в манипулираните комунистически учебници, писани от глашатаите на БКП.За твоя и на всички русофили имаме техните думи черно на бяло...и на Ботев и на Леввски и на Раковски - черно на бяло, написани от тях документи, които са физически съществуващи. А твоите доводи са комунистическата пропаганда. Ай бягай да се кланяш на кремъслкото страхливо същество.
141
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Тодор Живков..Сега нали има банани , за кВо ревеш?От 01.11.2023 , никакви коли из центъра на столицата , само за депутати и управляващи .. , бегом в коШаааратЪ.
140
6
 
1
 
! Отговори
До факти преди 5 месеца
Левски се е борил за независима, чиста и свята република. Какво са направили нашите г.алоши след освобождението, тръгнали цар да си търсят по Европа. когато питали Левски ти ли ще ни бъдеш цар след освобожждението той им отвърнал "нали си имате султан сега защо ви е цар". Левски е бил не само против зависимостта от Русия, а против всяка една зависимост. Въобще не се учим от историята. Велик човек е бил Дякона, но не е случил на народ.
139
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А какво става с контранастъплението?
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До факти......Кой пък е ЗахариЙ Стоянов ,... А?
137
8
 
2
 
! Отговори
факти преди 5 месеца
Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ако тя ни е "освободила", то е било само за това, за да ни тури на гърба нов самар.