Тагарев за самолета на Лавров и Захарова: Нервна руска пропаганда

Свикнал съм със заплахите, признава той
1 дек 2023 10:20, Нели Христова
358
Тагарев за самолета на Лавров и Захарова: Нервна руска пропаганда
Снимка: БГНЕС

"Българското правителство действаше по правилата в този случай", заяви министър Тодор Тагарев за ситуацията със самолета на Сергей Лавров и Екатерина Захарова.

"Не знам каква реакция може да има от тяхна страна, защото наши хора, извън дипломатите, не ходят в Москва. Просто нервна руска пропаганда", допълни той по Нова тв.

"Не мога да коментирам решение на друга страна", допълни той как Гърция е разрешила прелитането на самолета.

"Стриктно следваме плана за повишаване на разходите за отбрана. Догодина ще стигнем 2%. Румъния вече отиде на 2,5%, балтийските страни - 4%. Румънците вече получават 32 самолета Ф-16 от Норвегия втора ръка. И имат 40. И ще вземат Ф-35", допълни министър Тагарев.

"Но всички разчитаме на съюзниците си. Това е и нашата политика", допълни той. "С увеличения бюджет ще започнем да сме полезни на съюзниците", допълни той.

В програма са включени 3D радари, дронове и други.

Инициативата за европейски небесен щит ще бъде разработена в близките години. Идеята е не всяка страна да си купи зенитни комплекси, а да се действа общо, за да падне цената.

Ние ще сме 13-ата държава, която се присъединява към тази инициатива. Но това ще стане след 3-4 години, посочи военният министър.

Заплахите към мен са ежедневие, обясни Тагарев. Той е министърът, когото премиерът Денков имал предвид, че полицай, фен на групировката "Вагнер" заплашвал. Но това била информация от трета ръка. Той е привлечен като свидетел и по делото на мъж за заплахи в социалните мрежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
3
 
7
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 5 месеца
ТОЗИ САИТ ДАВА ТРИБУНА НА ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И СЛУГИ НА САЩ.ДАИТЕ ТРИБУНА НА КОСТАДИНОВ И НЯКОИ ДРУГ ДОСТОЕН БЪЛГАРИН,НО ОТ КОЗЯК НЕ ВИ ПОЗВОЛЯВАТ.
175
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тагарев , намери ли бойци за Тайван ?
174
3
 
16
 
! Отговори
без Русия преди 5 месеца
Без Русия България щеше днес да е колкото Софийска област. Така бяха решили западните партньори 1945 за нацистка България, съюзничката на Хитлер. Русия два пъти дава живот на България, днес държавата България съществува благодарение на Русия.
173
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тагарев ти не си български министър , а агент на Щатите и Украйна!!
172
3
 
12
 
! Отговори
Кибика преди 5 месеца
Бяк почнал да завиждам на украинците, че си имат щатен кл.оун, но и на нас ни назначиха украински такъв тагаренко.
171
3
 
11
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
Тагарешко, не знам кой е нервен и за каква пропаганда говориш но знам че народа който уж те е назначил изобщо не стои зад това твое решение
170
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гошо Тарабата че даже и милиционер проф.Балабанов от ДС се заиграват с Румъния противници на влизането на България в Югославия без българи а с мизийски,тракийски,добруджански етноси..................Като се сдобива с ядрено оръжие Сталин привиква Георги Димитров и го пречуква на 2 май с мотив неподчинение чрез румънски номера................Тодор Живков е назначен от СССР заради убийството на Георги Димитров от Сталин защото родата му произхожда от Румъния даже по непотвърден слух бил ром
169
3
 
11
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 5 месеца
Тошо пак е изплискал легена!
168
3
 
11
 
! Отговори
Сова Бухал преди 5 месеца
Съветникът(на снимката) на Отбраната на украина ги съветвал 2015 как да повишат цивилният си военнен капацитет--ами ние виждаме как-направо ги хващат на улицата (мъжете) и директно на фронта-няма не искам --няма недей- после финалът след 4 часа на фронта е ясен- сега нас ни съветва да даваме милиарди за стара техника --най бедните бедняците на балканите да купуват оръжие и да събират пластмасови капачки -срамота!!
167
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тагарев всеки ден радва нацията със своите изявления. Но Зеленски има и вечерна програма!
166
14
 
8
 
! Отговори
факти преди 5 месеца
До всички русофили - лошо ли ви става като трябва да биете минуси на думите на великите Левски, Ботев и Раковски, понеже сте заблудени и глуповати?Дразни ли ви, че отдавна се е доказало, че са били прави, когато са изтъквали, че вие русофилите сте олицетворение и най-лесното описание какво представлява българския национален предател.Знам, знам, че нямате срама, дано децата ви никога не научават какви сте били...
165
7
 
21
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Националният предател Тагаренко скоро ще висне!
164
8
 
12
 
! Отговори
Русофили смотани преди 5 месеца
Днес колко *** танкове и БТРи станаха кабрио при Авдеевка ?
163
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Господ да слезе на земята и да си прибере вересиите - тези на снимката. Те са вредни.
162
6
 
7
 
! Отговори
3 преди 5 месеца
Освен това вече има прецеденти за размяна на огън между войници и чужди "заградотряди", а някои даже вече искат да отидат в Киев за мъст.
161
6
 
6
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
зомбита да се върнат и да заемат отново позицията. От емоция тя започнала да обижда Хомяк, наричайки го"страхливец и безполезен пораженец". Комбата не търпи подобни нападки и просто застрелва жената. За да скрие престъплението, комбрига Трубников пък "приписва" смъртта на Личман на ВС на РФ от снаряд с касетъчни боеприпаси. Не е ясно дали комбата ще понесе негласно наказание за убийството, или ще се опитат да потулят ситуацията. Едно е ясно: моралът и дисциплината са на толкова ниско ниво, че зомбитата са готови да стрелят по комавдирите си вместо да останат под обстрела на ВС на РФ. Освен тов
160
10
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Зомбитата на киевският наркокартел застреляха жена-психолог, която ги насъсква за атаката. Резонансният случай, според няколко телеграм канала, е станал в района на селището Синковки, Харковска област, където е разположена 14-та отделна механизирана бригада на киевският наркокартел или по-скоро един от батальоните под командването на майор с позивна Хомяк. Преди няколко дни лейтенант Наталия Личман беше изпратена в бригадата като психолог и същевременно политически офицер. Скоро след това руските войски превзеха няколко укрепени позиции от бригадата и Лийчман се опита да убеди избягалите зомби
159
9
 
6
 
! Отговори
Анонимно онанистче преди 5 месеца
Лъскам пред портрета на Путин. Вече се обезводних...
158
14
 
7
 
! Отговори
Русомраз преди 5 месеца
Психологията на нашего брата русофилецът е толкова сбъркана, че дори на същите кретеноидни аутсайдери им е много трудно да асимилират. Техните бащи и дядовци почти дадоха фира, но новите прощъпулници са в цайтнот, или: комунизмът се мерджелее на хоризонта и заляза, като слънцето, но веднъж и завинаги. Да си вярвал в нещо подобно е сложна психологическа аберация, водеща смело към полудяване и озаптяване на въпросните в някоя водеща психиатрична болница.
157
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 185, сводкаджия, я дай нещо за 12 - те зомбирани по руски стандарт мyжика в Ростовска област, които вече ги няма!? Пушили до склад с боеприпаси? ХАХАХАХАХА