Ваня Григорова: Не разбирам защо ГЕРБ не подкрепиха Борис Бонев

Терзиев станал кмет благодарение на Костадинов
Обновена: 2 дек 2023 07:20 | 2 дек 2023 07:00, Нели Христова
41
Ваня Григорова: Не разбирам защо ГЕРБ не подкрепиха Борис Бонев
Снимка: БГНЕС

"Днес на моето място можеше да седи председател на Столичния общински съвет, ако ПП-ДБ-СС бяха осъзнали, че електоралната им тежест не им позволява да сложат ръка на цялата власт в столицата, както и на национално ниво". Това коментира в "Панорама" общинският съветник от "БСП за България" Ваня Григорова.

Председателят на СОС е пръв между равни и ПП-ДБ-СС са имали възможност да подкрепят или кандидата на БСП Диана Тонова или кандидата на "Възраждане", за да "благодарят на Костадин Костадинов", каза още Григорова.

Тя смята, че именно с негово съдействие Васил Терзиев е избран за кмет на София на балотажа.

"Не разбирам и защо представителите на ГЕРБ не подкрепиха г-н Бонев, след като с отвращение подкрепиха г-н Терзиев, преглътнаха го. Можеха да преглътнат и г-н Бонев в името на това да се деблокира СОС", коментира тя.

Григорова посочи, че компромис не трябва да има с принципите, затова са настоявали за по-широки и детайлни разговори за приоритетите пред София. Тя силно се надява преди следващия четвъртък и новия опит за избор на председател да се направят няколко кръга преговори и да се постигне съгласие между групите в СОС.

"Неслучайно срещата ни (с Васил Терзиев - б.р.) в неделя се проточи, започнахме да говорим в детайли - за транспорта, за "Топлофикация". Именно затова тези разговори трябваше да започнат да се водят веднага, но вместо това кметът първо изпрати покана до лидерите на политическите партии. Но ние сме коалиция - при нас няма един лидер", добави Ваня Григорова.

Определено има несправяне със снегопочистването, но при положение, че тези хора управляват от две седмици, няма как да ги натоварим с отговорността за това, че не успяха да се справят, коментира още Григорова.

"Клоните продължават да стоят на улиците, защото виждаме последствията от водената десетилетия политика на разграждане. Нямаме силно общинско предприятие, което да може да организира цялостната работа", допълни тя.

Ваня Григорова не отговори конкретно на въпроса дали се цели към партийно лидерство вляво. Посочи, че в момента е концентрирана в работата си в общинския съвет, като днес дори звъняла на Васил Терзиев по синдикален проблем, но той нито вдигнал телефона си, нито отговорил на съобщението.

"Ако не иска да си говорим в неговия кабинет, ще си говорим публично. Имаше една популярна реплика: "Докато дишам - надявам се" - е, аз докато дишам - боря се", заключи общинската съветничка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
Абе , Ванче... преди 6 месеца
...я говори с Мешарето , та да стане заварката у това Кметство.......ТИ ЗНАЕШ , КАК!
26
0
 
0
 
! Отговори
елементарно преди 6 месеца
Щото ПП ги помолиха , за да не им пречи .Парите за кампания ги наля ПП и Терзиев , а некакав шушляк да обира крема аре нема нужда.
25
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 6 месеца
А бе как Ванче ще го подкрепат , та той изнасяше кирливи ризи на Фандъка !
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Баце пуска Григорова срещу ПП когато Дилян е в почивка . Редува ги.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами защото общинския съвет реално държи властта в града, ти напъни общинския съвет с комунисти.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бхаратката ще е перфектна комбина с ромът Копейкин и двамата са си лика-прилика, направо да се взимат че никой друг не може да ги понася освен те сами себе си
21
2
 
6
 
! Отговори
таз пък преди 6 месеца
абе ти не разбираш и защо си в общината :)
20
0
 
5
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 6 месеца
И коя партия,обвинена в корупция и в лошо управление на столицата от друга не по-малко корумпирана,ще се съгласи да подкрепи председател на сос без да участва с нейни представители в управлението?От устата на този бонев излизат само гущери и змии за досегашното лошо управление на София и кой от ГЕРБ въпреки всичко това би го подкрепил?Питам всички,а не само тази ваня...
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами като не разбираш не са обаждай . Ти и от синдикализъм толкова разбираш щом като затвориха държавните предприятия остана без работа . На държавна ясла е много лесно да си синдикалис . За парите на народа никой не държи сметка . Я да видим синдикатите в частните фирми къде са ??? Аааа !!! Нямало :(
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ваня-Сорос почна да подкрепя лгбтарите
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ванчето на Сорос, защо им е на Възраждане да се излагат с подкрепа на подобен кандидат??
16
3
 
2
 
! Отговори
Q преди 6 месеца
До 1 ***#Балкански ?.Умственият ти капацитеТ е като на героя на Алеко,но с това ***-*** и тупане с юмрук в гръдите и оплюване говори за човек комплексар.Гледах снощи Панорама и Ваня Григорова не е остави добро впечетление ,тя само критикуваше и и изпъкваше недостатците на опонентите си .. Ганев финансиста лицемереше ,МИНИСТЪРА на соц политика и труда,не ми вдъхна чуството ,че заслужава това място.Писателя говореше и почти нищо не каза..но иначе шоуто бе страхотно снощи в ПанорамаТа)
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Право на мнение!Хахах! Пак питам. Какво е създал до момента умния, красивия и ОБРАЗОВАНИЯ? Първото му действие е да създаде огромно задръстване в центъра на София със затваряне на зоната около Александър Невски. Нали мотото на кампанията на умните и красивите бе край на задръстванията. Грозната е заяждането на Бонев с депутатите заради безплатния им паркинг. Изгори черката заради една въшка.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Толкова ти е акъла. Затова не разбираш. Индивид, дето нищо не е създал досега . Само може отстрани да критикува. Същия като теб, Ванче. И......да се излплющи веднага след изборите:"Аз ще казвам какво да става". ГЕРБ: "ами щом си такъв ербаб, казвай. Е, ако може". Такъв индивид не може да бъде председател на какъвто и да е колективен орган. ГЕРБ просто му натриха носа, да не кажем счупиха. Всъщност сам си счупи в стената. Сетете се коя е майка му.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С Местната Власт по Общините . СОС е излишен. А тази я бутат нейните да е близо до баницата и да раздава
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цъpна Бхаратка Бхаратец защитава.
11
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ваня Григорова е разумен човек и въпроса й е риторичен.
10
4
 
15
 
! Отговори
и те така преди 6 месеца
тва амбицирано Ц не може преглътне че не стана кметица и сега ше обикаля медиите повече от корни и мая взети заедно :)
9
7
 
11
 
! Отговори
ППДБ преди 6 месеца
са наглеци, които искат цялата власт. Сгазиха си договорките и сега реват!
8
5
 
19
 
! Отговори
ЕДНА преди 6 месеца
ДРУГАРКА БЕЗ РАБОТА