Асен Василев за Лукойл: Няма риск да останем без горива

Финансовият министър е "радостен", че компанията е обявила намеренията си
5 дек 2023 12:16, Нели Христова
150
Асен Василев за Лукойл: Няма риск да останем без горива
Снимка: БГНЕС

"Радвам се, че "Лукойл" официално са обявили намеренията си. Ние имахме изпреварваща информация, че този процес започна още в края на септември-началото на октомври".

Това заяви финансовият министър Асен Василев, след като по-рано днес от "Лукойл" съобщиха, че комапнията преразглежда стратегията си за активите си в България, включително възможност за продажба на бизнеса, предаде  БГНЕС.

"Всяка една компания има възможност сама да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си актив. От гледна точка на българското правителство, ние трябва да подсигурим с нашия представител в компанията, че ще продължи да оперира рафинерията по възможност със стратегически инвеститор и, че българският интерес ще бъде защитен", заяви още министър Василев.

Запитан дали съществува риск държавата да остане без горива, Василев бе категоричен, че такъв няма.

Финансовият министър каза още, че правителството спазва стриктно законодателството, което е прието от парламента. "Няма дискриминация", каза той, относно твърденията на компанията за значителни промени в условията на работа на предприятията от групата на "Лукойл".

В България "Лукойл" притежава петролната рафинерия в Бургас, мрежа от бензиностанции и петролни бази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
16
 
! Отговори
Антон Силуанов преди 6 месеца
Не знам, ама в Русия рибата струва 5 пъти по евтино от тука. Кой е техния финансов министър?
49
2
 
0
 
! Отговори
Q преди 6 месеца
До 46-48 като теб "бате"..)0
48
3
 
7
 
! Отговори
Долу БКП преди 6 месеца
Горивата на лук ойл са супер гадни след един резервоар дизел и чисто нова кола влиза в сервизен режим. Бензина също е зле кола с катализатор едва минава преглед. Вдигат изискванията за ГТП , а горивата са мега зле без никакъв контрол, който е зареждал в чужбина знае разликата. Заредих в Одрин колата заработи като нова и вдигна мощност все едно я чипосах.
47
4
 
7
 
! Отговори
Абе преди 6 месеца
То и без ток нямаше да останем,а *** на стояхме по 3 ,4 дни.така, и без *** ще стоим.
46
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русоробите в България обичат да бъдат грабени от червения обирджия Лукойл за сметка на пияните руснаци и сега реват, че това няма да продължи. Няма по жалко поведение от тяхното.
45
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най-големият си, бат Асене. Голям министър си. Ще изстреляш България напред и нагоре.
44
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво на най - добрия министър на финансите през новата ни история. Щом като рубладжии, ко.пей.ки и *** крещят и врещят това е гаранция е Василев в прав. Подкрепа.
43
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво на най - добрия финансов министър на финансите през новата ни история. Щом като рубладжии, ко.пей.ки и *** крещят и врещят това е гаранция е Василев в прав. Подкрепа.
42
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
абе я неставайте смешни, наистина ли си мислите че лукойл ще напусне България, може само чрез някоя друга офшфорна пак техна руска компания....... всичко е шменти капели, те ако немат тая рафинерия какво ще си правят нефта от терминала в Новоросийск, в момента от там само към България се изнася, това означава да затворят и терминала там
41
2
 
14
 
! Отговори
цар Киро великиййй преди 6 месеца
Както пееше Хазарта ; " Защо ме управлява гостенин" ?
40
3
 
23
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Така говорихте и за газта. И сега плащам двойно повече за отопление с газ. Иначе е прав - няма да останем без горива, но на пазарния принцип, когато няма предлагане, цената ще се вдига. Решението за спасение на родината ни е само едно - нов народен съд!
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ококорения ще бъде бит с пръчки! Продажен уникорн!
38
1
 
13
 
! Отговори
Ром"с преди 6 месеца
Абе тоз лАже повече от сциганите бре,амо то в днешно време бъллгари и цигссани вече под един знаменател в съотношеие 70-75 към 80-85% .Действията на Лукойл са от решенията на "Асенчо и ко" под патронажа на посолството да ги махнат ,те няма да чакат март..ей тоз лАже много ,като стар българрин)).Асенчо и ко ще подгонят инфлацията след НГ с 20-30% и след това ще има отново уыеличаване на пенсии,на минималната,на соц помощи със ..заеми за да "вдигне" стандарта..за еврозоната!(олигархията това иска)
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Асенчо без гориво нема да остане, Културиста ще го зареди до горе, без големите акцизи!
36
16
 
2
 
! Отговори
реалист преди 6 месеца
Путино.ро.би.те реват като магарета, че руския монополист обирджия на българите ще бъде продаден. Тия червени мръсни.ц.и не са свикнали да работят в конкуренция и да си плащат данъците.
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Подготвяте ли се за Никулден?:)))
34
1
 
7
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 6 месеца
Кво става с олигарсите дето Гешев ги арестува и подгони , грешка ли е било ,сега съдят ли България за морални щети оти знаем ,че са големи моралисти едната чест им е останала само на бедничките...
33
3
 
2
 
! Отговори
До34 преди 6 месеца
А каат красив тиквун може ли.
32
2
 
19
 
! Отговори
То е ясно преди 6 месеца
Че без горива няма да останем. Цените, цените какви ще са?
31
1
 
16
 
! Отговори
смях преди 6 месеца
на ко.***.чо, ще му препари под опашката, когато цените на тока се легализират. Ей тогава ще види, кон боб яде ли . И българина плаща ли 600 - 800 лв сметка за ток. До тогава все някак ще го търпим.