Делян Добрев: "Лукойл" се готвят за бягане

Цялата схема с дерогацията започнала да се разплита
61
Делян Добрев: "Лукойл" се готвят за бягане
Снимка: БГНЕС

От „Лукойл“ виждат, че цялата работа с руския петрол и с износа на горива в открито море започва да се разплита и се готвят да напускат, аз така го разчитам. Така председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание и депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев коментира информацията, че „Лукойл“ преразглежда дейността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас, предаде БТА.

Още по темата

Той отбеляза думите на еврокомисаря по финанси Макгинес вчера, че изключително силно приветства желанието да бъде премахната тази дерогация. По думите му това вече не е само българска тема, а е общоевропейска тема.
Цялата схема с дерогацията в последната година и половина в България започва да се разплита, целият свят вижда, че от 15 млн. барела руски нефт преди войната, ние започнахме да купуваме по 45 млн. барела и то в режим на санкции, коментира Добрев. Къде отива това гориво ще бъде уточнено съвсем скоро, защото ние вече имаме имената на корабите, дестинацията в открито море, имаме корабите, на които са претоварвали, и сателитни снимки къде са отивали тези кораби, добави той. По думите му "Лукойл" се готвят за бягане.

Делян Добрев не изключи да има протести в следващите дни. Той посочи, че в последния параграф на прессъобщението на „Лукойл“ се казва, че ще започнат разговори със синдикатите и с работниците. Т.е. не изключвам в следващите дни те да се опитат да провокират отново протести и затваряне на магистрали, защото те, както, за съжаление, и кабинетът не искат тази дерогация да бъде отменена, коментира той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Лукойлделян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
И ти си една говежда *** като тлъстия ти съименник.
52
0
 
1
 
! Отговори
Руди преди 4 месеца
НЕ Те не бягат а отговарят на Вашето искане да бъдат затворени2000 човека да останат без работа и от 1/01/24г бензина да е 3.90лв а дизела 4.10 Така ,че г-н Добрев основата на този хаос с такъв безценен комбинат който никой и никога НЕ би. Продал,дарил,изгонил ще е Ваша заслуга
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
никаде няма да бега а ще му сложат правилният собственик
50
0
 
0
 
! Отговори
Крум преди 4 месеца
За "Лукойл" не съм сигурен дали ще бяга,но Кауна не знам къде ще се скрие?
49
0
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 4 месеца
ЩЕ БЯГАТ,БЕ... ...ЗА ДА НЕ ПЛАЩАТ НА БЪЛГАРИЯ!!!
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лукойл от доста години е собственост на Ротшилд и няма почти нищо общо с Русия. Не знам какви фишеци пак пускат и местната и европейската ЛГБТ общности и какъв театър разиграват пред обикновените хора
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да си забират и хранениците!
46
1
 
7
 
! Отговори
fa преди 4 месеца
тоя още ли плаща наем на майка му
45
2
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 4 месеца
***, и то глупав!
44
1
 
7
 
! Отговори
Кумгейт преди 4 месеца
Какво е родата на Делян Добрев да управлява Хасково за 5 години. Е от тази година Хасково е по-бедно от Видин с БВП на глава от населението 10 000лв или на половина под средното за страната. Очаквам да поеме скоро и управлението на Българи
43
3
 
7
 
! Отговори
BetWIN преди 4 месеца
Искате ли тука да се обзаложим ей сега на по 5 лева, че дойде ли ГЕРБ на власт, Лукойл ще се върне веднага? Ловиме ли бас? Само трябва да стане ротацията, Боко да поеме държавата и ще видите, че ще му е първата работа
42
1
 
6
 
! Отговори
Мирон преди 4 месеца
Този хасковски *** не разбра ли,чеЛукойл си е Лукойл и нищо не зависи от него!Е, сега други крадат,вие гледате!
41
2
 
5
 
! Отговори
Вальо Златевия преди 4 месеца
Лукойл се уплаши от Бойко Борисов и Делян Добрев и ще бяга от България. Имало голяма опасност да им построят нефтопровод или нова рафинерия. Но най-големия страх идвал от това, че ГЕРБ щели да не им взимат данъци още 12 години.
40
3
 
4
 
! Отговори
Позиция на Лукойл преди 4 месеца
"Заради това, че ГЕРБ вече не са на власт и държавата се управлява от КОКОРЧО, ние вече трябва да плащаме данъци и ще напуснем"
39
7
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ червена мафия преди 4 месеца
12 години Лукойл не са платили 1 стотинка данъци. Не вярвам да бягат, благодарение на тебе и Тиквата. Напротив. Крадоха ни като дойни крави докато бяхте на власт. И вие сте за затвора.
38
7
 
6
 
! Отговори
СТРАХ ОТ ДАНЪЦИ преди 4 месеца
Не са се уплашили от ГЕРБ. Кокорчо им каза, че ще плащат данъци и ония не издържаха - все пак 12 години при БОЙКО не са платили и един лев данък. Разбирам ги хората.
37
4
 
7
 
! Отговори
КУМГЕЙТ преди 4 месеца
А ТИ ЗА КАКВО СЕ ГОТВЕШ ЗА КЕШИРАНЕ ЛИ?КУМГЕЙТ СУДЖУКГЕЙТ И ТН
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да не се и връщат но изпълнителните директори да не се допускат извън страната!
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Идва "Бокойл" с граждани за европейските цени на бензина.
34
6
 
12
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 месеца
Ко Ко, Ко каза ?!? :) Дельо фактурата неспособен да изработи 5 стотинки без кражба тръгнал да оправя държавата ! Затвор за вас крадливи герберски nCeTa !