Василев за културните дейци: Не виждам за какво протестират

Бюджетът за култура бил увеличен значително
6 дек 2023 16:17, Елка Василева
35
Василев за културните дейци: Не виждам за какво протестират
Снимка: архив, БГНЕС

Ако някой в държавата иска 50 на сто увеличение на заплатите при пет процента предвидена инфлация, това очевидно няма да се случи. Това коментира пред журналисти в парламента министърът на финансите Асен Василев по повод протестите на заетите в сектор "Култура".

Още по темата
В парламента Асен Василев се срещна с председателя на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Йордан Цонев за уточняване на графика, по който ще бъдат приети законопроектите, свързани с бюджета за догодина.

"Бюджетът за култура е увеличен значително спрямо миналата година - над 50 млн. лв. са за сценични изкуства и с 28,5 млн. лв. за музеи, читалища и библиотеки. Не виждам за какво протестират", каза министърът.

По-рано днес под наслов "Народ без култура е народ без бъдеще!" културни дейци от София и страната протестираха пред сградата на Министерството на културата с искания за законови промени, които да гарантират увеличение на бюджета за култура.
(БТА, Десислава Антова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Маестро преди 4 месеца
Господин Министър вие ще си тръгнете от този пост ,от политиката дай Боже и от България ,но операта,театъра,танцовите състави,талантливите деца ще останат й ще се раждат и работят в България ако Вие точно сега бъдете уникален и адекватен и направите над 1 % от БВП да отиват за култура.Не разрушавайте нещо ,без да сте създали нищо .БЛАГОДАРЯ ВИ!!!
27
2
 
1
 
! Отговори
До 21 "ъхъ" преди 4 месеца
Какви заеми бе пингвин, нали ако даде тези пари Василев трябва да излязат от твоя джоб, много си проsт защо трябва да го показваш, пак от простотия нали пингвин ?
26
1
 
4
 
! Отговори
Съпоставяне преди 4 месеца
Преди 85-90 години един заявявал, че когато чуе думата "култура" се хващал за кобура. Този сегашен наш министър на финансите не знам за какво се хваща, но така като го гледам, защо ли не се учудвам, че той не може да разбере за какво протестират културните ни дейци?
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези артисти хвърчат в небесата . Толкова ли са умрели за държавните пари . Не се ли вижда в какво състояние е всеки работещ и то с градивен труд . А да плачеш за пари и да си само на сцената е срамно
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Голям майтап са. Имаше и статисти на протеста, които искат по 200 лева надница плюс превоз и храна.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Слез долу, те ще ти кажат.
22
1
 
12
 
! Отговори
чети внимателно преди 4 месеца
"По телевизията показват убили бизнесмен в чалготека, убили бизнесмен в таверна... Когато съобщят че са убили бизнесмен в библиотека тогава ще се оправим" - Теди Москов
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кадърен артист може да замине за Италия,Франция и ще си намери работа . Така направиха някои артисти ,музиканти . Развиха се в САЩ
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То па една "култура".... Мани мани. Халтури и простащини.
19
0
 
7
 
! Отговори
Абе, публикувайте го преди 4 месеца
тоя бюджет в държавен вестник, та да се види за какво си харчим парите :D
18
4
 
6
 
! Отговори
ъхъ преди 4 месеца
До Емигрант. Млъквай бе, пульо, няма ти да плащаш заемите, дето ги краде Асан. Нито масрафа за другите му золуми. Като си се "спасил" някъде извън територията, трай и не се обаждай.
17
3
 
13
 
! Отговори
ами преди 4 месеца
Тука ввече го подкрепям тоя муш.орок, защото най-гръмогласни са актьорите.Как така ще ставаш актьор,за да учасваш в преставления и/или филми, а в същото време искаш чисти 2000 лв заплата от НАС. Аз като отида на преставление/театър или кино нали си плащам да ги гледам.Не е ли така по запдният свят,където всячески искаме да си ги мерим?!?
16
0
 
3
 
! Отговори
морски преди 4 месеца
19, в ресторанти по брега се перат много пари и бял прах се продава.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И как защо ?Който протестира , му се дава ... , я вижте ресторантьорите , постоянно реват , и постоянно получаваааат .
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Неоснователен иск от шайка пенсионери. Морската сол е неизчерпаем източник за приходи към бюджета на държавата.
13
12
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 4 месеца
За пръв път българинът случи на финансов който да им пази парите, но той от простотия и това не може да разбере, свикнал е да храчи по всичко защото няма "клетка" в мозъкът си чрез която да разбере кое е лошо и кое е добро ! Върнете си Горанов будали смотани за да "дъфчете" само фасул по подобие на северокорейците с оризът ! За беднотията степенуване няма, тя е само от проsтотия !
12
2
 
5
 
! Отговори
ъхъ преди 4 месеца
Асан ша изяде лобута преди да е сварил да крадне достатъчно за островите. Не трябваше да се навира в тази далавера с "управлението" на БГ. Вярно, че е голяма, но може да му е последна.
11
11
 
8
 
! Отговори
Емигрант преди 4 месеца
На проsт народ само просията му е "професинална" ! Василев ли ви е виновен,че не им дава от вашите пари бе глYпаци ? Холивут от ПРОСИЯ ли са станали толкова гледаеми и печеливши или с ефективен разум ? Много е лесно като не си успял някой да ти напълни джоба,това да не е комунизъм бе български будали,тези "интелигенти" искат от вашите пари,защото нямат нито качествата,нито способностите,нито мозък да си изкарат сами прехраната с честен и почтен труд, много е лесно да просиш, седиш и чакаш парите
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Плаши кучето с кокал.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А за всеки случай на надзирателите даде пари ХАХАХАХАААААААА