Трифонов: Денков, заслугата учениците ни да са предпоследни на PISA е и твоя

Подай си оставката, некадърен си, призова той
Обновена: 7 дек 2023 20:16 | 7 дек 2023 20:00, Анисия Иванова
174
Трифонов: Денков, заслугата учениците ни да са предпоследни на PISA е и твоя
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов написа жлъчен коментар по повод резултатите от международното оценяване PISA, в което българските ученици се оказаха на предпоследно място в Европа, и ролята на премиера Николай Денков за това като бивш министър на образованието.

"ОИСР (Организацията за икономическо сътрудничество и развитие) прави международно оценяване PISA, с което оценява нивото на обучението на учениците от цял свят. В Европа ние сме на предпоследно място, след нас са само Кипър. Такива са фактите. Това е такъв срам, толкова е унизително. Вчера вечерта министър-председателят Денков, излезе по БНТ в 20:00 ч. като президента на Нова година и изсипа такива хвалби по отношение на правителството, такива нереални измислици и глупости, че направо не можах да повярвам, че ги говори сериозно тези неща", написа в профила си във фейсбук лидерът на ИТН.

"Каза, че били изпълнили 60% от програмата. Коя точно програма? И какво точно са изпълнили, не стана ясно, но той гордо съобщи, че са го направили и че, въобще, много добре се справят. А, учениците? PISA? На предпоследно място в Европа.

Ти, Денков, каква заслуга имаш за това? Я, да видим. От 2014 година до днес си бил три пъти министър на образованието, един път заместник-министър на образование, а сега си министър-председател и си шеф на министъра на образованието. Тоест, през тези 9 години си имал сериозна роля в образованието на учениците в България. Тоест, заслугата за това да сме на предпоследно място в това проучване е и твоя, академик Денков. Я да бъда възпитан.

Вие, господин министър-председател, носите сериозна отговорност за грешките в образователната система и вместо да се хвалите по телевизията, трябва да си посипете главата с пепел, да си признаете, че сте абсолютно некадърен и да си подадете оставката.

Ако живеехме в друго време, щях да ви посъветвам да отидете в манастир, но понеже живеем в други времена, най-добре е да си подадете оставката и да се скриете. Защото резултатът от Вашите действия, като казвам Вашите, имам предвид Вас, Асен Василев и Кирил Петков, резултатите от Вашите действия са само скандали, некадърност, съмнения за кражби в огромни размери, корупция, лъжи, измислици, фантазии и най-вече срам.

Явно срам, не само в България, но и в Европа. Единственият изход е да си подадете оставката!", пише още Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Децата не са глупави, а учителите които им преподават. Повечето учители преподават по най-бързия и безинтересен начин без изобщо да се поинтересуват дали децата са разбрали нещо. А има и такива, които изобщо не преподават нищо, просто си седят на бюрцето, цъкат си с телефона и чакат по-бързо да свърши деня за да си ходят. Та за какво да си дават зор? Нали ще си вземат голямата заплата така или иначе. Та не обвинявайте децата, а си отсявайте учителите, защото от всяко дърво *** не става.
129
1
 
1
 
! Отговори
Кой преди 4 месеца
Ква е тая Pisa, бе, да не е с кристали? И кой се опитва да ни я натресе?
128
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да бе, Днеков то е виновен че е бил зам.министур на МОН 2014-16. И после за по два три месеца е бил в годините нещо.Така се оправя нашето образование за два месеца, дето никой не може да го оправи от години! Кукувица ти е изпука акъла Слави да пишеш тея простотии. Седи мирен, че чалга и малоумието на повече от половин народ младежи ти ги помля с мозъчна смърт от чалга.
127
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Точно на Денков е .... Не всички изповядващи чалга културата, от който си и ти, а на един учен ....
126
10
 
1
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 месеца
и ка ще станат нещата като този ДЕнков само говори и нищо не прави !
125
3
 
11
 
! Отговори
а ти преди 4 месеца
нямамш никаква вина,така ли,че промиваш мозъците на народа с фалшив патриотизъм,че ги караш да се чувстват богове,а на боговете образование не им трябва,първо виж гредата в твоето око и тогава сламката в чуждото,самозабрави се тоя народ и ти имаш голяма вина за това,по-добре млъкни
124
9
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 месеца
той от 6 месеца е премиер но нищо не прави освен да дърдори врели- некипели !
123
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе стига сте давали трибуна на това нещо,което бълва само жлъч и глупости.Денков е само от 6 месеца премиер и вече е виновен за всички грехове на предшествениците си.
122
2
 
23
 
! Отговори
чичо преди 4 месеца
Славчо,най-виновни са ония които възпитаха няколко поколения чалгарчета,на на найна маЙна у комбайна или шат на патката главата маЙна или ша ти скъсам гЪзо маЙна или..........Ти си с най-дейно участие маЙна.
121
1
 
18
 
! Отговори
Реконтра преди 4 месеца
...и твоя също, Славчо! Продукт на опростачаването, което разпространяваше 33 години!
120
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя чалгар долен колко годинки изпростачава нацията, е търси вина в друг! Основен проблем за интелекта е тази безумна чалгализация.
119
0
 
17
 
! Отговори
потин преди 4 месеца
абе ше друснем по една чалга и готово! Нали славиту така възпитава 30 години!
118
18
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 4 месеца
Ами прав е! Няма значение харесваме ли го или не, но е прав.
117
2
 
18
 
! Отговори
да ама не преди 4 месеца
До Олд ДОКОГА НАД СТРАНАТА НИ БАЩИНА ЩЕ ВИЛНЕЙ УЧИНДОЛСКА ПРОСТАЩИНА!
116
1
 
23
 
! Отговори
Олд преди 4 месеца
Живия труп има най голяма заслуга за опростачването на българите.
115
2
 
20
 
! Отговори
Красимир преди 4 месеца
Гологлавия е основния виновник за грамотноста на учениците с неговата чалгарска тиква. Политическата тъмночервена върхушка го използва на изборите и върна страната ни в тъмното минало далеч от Европа. За сметка на това на този тип бяха прехвърлени милиони от субсидиите както навремето с Белата Златка Възраждане и всички онези измислени комунистически партии създадени от Москва. Резултата ли - неграмотност ограбени пенсионни фондове и мизерстващ народ.
114
11
 
6
 
! Отговори
До 132 Паню Баирски преди 4 месеца
А първо виж себе си пък тогава коментирай Слави. Ти си платен *** наСороско НПО. На доста места испускашПростотии
113
7
 
16
 
! Отговори
Паню Баирски преди 4 месеца
Този смотан папурчо колкото е дълъг, толкова е и ***! Папуняк! Мисли си, че някой му обръща внимание!
112
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Продължава да се дава трибуна на онези ,които вместо засрамено да наведат очи от насаждането на випюещата простотия, обвиняват и насаждат омраза към тези,които са с по висок морал и интелект от тях.
111
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Слафчу, чалгарино ненормален, Денков не е пял на учениците - "Седем-осем ти ще си паднала...", "Ще ти скъсам г.за" и други "високоинтелектуални" чалгарски изстъпления. Не си е татуирал на гърба сатанински заклинания. Слафчу, стой си в мазата в Левски Г и не се обаждай, защото в България освен безмозъчни чалгари има и мислещи хора. А виновниците си имат конкретни имена - Станишев, Орешарски, Даниел Вълчев, Милена Дамянова, Красимир Вълчев!