НС реши: Пращаме нова военна помощ на Украйна

Това ще е неизправни или с отпаднала необходимост зенитно-ракетни комплекси
Обновена: 8 дек 2023 21:01 | 8 дек 2023 18:37, Александър Попов
161
НС реши: Пращаме нова военна помощ на Украйна
Снимка: БГНЕС

Със 147 гласа „за“, 55 - „против“, и седем „въздържал се“ парламентът одобри проект на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна - неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип, намиращи се във Въоръжените сили на България, които да се използват за подсилване на противовъздушната отбрана на Украйна.

Проектът беше подкрепен от ГЕРБ-СДС (61), ПП-ДБ (53), ДПС (33). Против бяха от "Възраждане"(35) и "БСП за България" (19), както и един депутат от "Има такъв народ".

Вносители са депутати от ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
3
 
! Отговори
Лицемерие в действие преди 7 месеца
Принуждавайки Европа да се откаже от руските енергийни ресурси, самите Съединени щати тихомълком продължават да използват уран от Русия за своята ядрена енергия, в допълнение към значително увеличаване на покупките си.Според американската статистическа служба през октомври тази година САЩ са закупили 43,25 тона уран от Русия на обща стойност 62,8 млн.долара. Това се оказа три пъти повече от закупеното за същия период на 2022 г.
120
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
какво ревете бе, про'с'таци неграмотни? ВИЕ гласувахте на 2 Април за ЕС и НАТО!
119
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Евроатлантици, евроатлантици трябва да пратим на Украйна - поне милион и половина от гласувалите на 2 Април за ЕС и НАТО ТРЯБВА да бъдат мобилизирани и пратени на фронта! Само тогаз България ще се оправи!
118
0
 
3
 
! Отговори
Кочо преди 7 месеца
Аве, що не ни ги раздадете на нас, че скоро май ще ни потрябват ?!
117
0
 
5
 
! Отговори
ВИТОШКА преди 7 месеца
Браво значи Христо Иванов отива на фронта с ДПС Доган Командир,ШИШИ С американска пушка.Боико пожарната на оръдието,АСЕНЧО Хасовото с Кирчо ще носят снарядите.КАКВИ ЦИРКОВЕ .Има ли още такова ТЕРИТОРИА В ЕВРОПА да се управлява от ПРОСТОТОИЯТА на тези долни ПЛУХОВЕ по мазетата.
116
0
 
1
 
! Отговори
до 125 преди 7 месеца
До БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ и колко овече от това да я пази,всичко ви пада от небето,къпете се в мляко,къде по света има по-охолен и безгрижен живот от вашия,проблем ще стане ако спре да я пази,тогава не ви виждам,ако трябва да работите и да пащате сметки,за два дни ще изпукате от глад,защото не сте способни на нищо,ръцете ви завряни...знаете къде,една троха хляб не сте изработили
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз благодаря на автора на статията, че е посмял да напише кои именно са националните предатели на България! Който помага на нацисти, терористи и фашисти сам става такъв. Това е дъното, и по- надолу няма накъде. Срам за това "народно" събрание! Да пращаме ние нашите си оръжия да помагаме на тия, срещу които са воювали дедите ни за да изчезне фашизмът от лицето на земята! Време е за народен съд!
114
1
 
1
 
! Отговори
Менгелев преди 7 месеца
Хубава е новината за нас неонац...
113
1
 
12
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 7 месеца
Тия цялата държава са готови да дадат! Всъщност те точно това и правят. България не е за продан! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
240 дупедати функционално неграмотни,некадърни и не стават за нищо дори да чистят кочините в свинеферма..да повторим 1997 година и да изчистим веднъж завинаги тези дупедавци и да изгоним краварите фащ завинаги от България тяхната *** посолство да се изравни с земята и да се запечата с бетон..
111
1
 
3
 
! Отговори
ПРАЯЧ СЕ НА ГЛЕДАЧ преди 7 месеца
Стига сте пл'вали, защото сега през нарт, април ще има нови избори и гласуващи и негласуващи отново ще подредят на първите три места сглобката. Така че не ревете, защото тук важи поговорката - каквото повикало, това се обадило.
110
1
 
9
 
! Отговори
левски преди 7 месеца
Фашиска България помага на сестраси фашиска украйна так держат ? Дай боже да не ревете ( предатели)
109
4
 
17
 
! Отговори
Точен преди 7 месеца
Белене им е малко на сглобката с шеф умнокрасивия Пеевски.
108
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
антинародното събрание реши: готови сме да бъдеме унищожени от ракета
107
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тукшните псевдо=политици(политически елит-каймакът на помията) що не си дадат заплатите на Окрайна?Псувните не ги пиша,но се подразбира...
106
4
 
8
 
! Отговори
цирк! преди 7 месеца
България иска да напомни за себе си, че има такава държава
105
4
 
19
 
! Отговори
хахахааааа...... преди 7 месеца
Поредното шоу, има ли армия в България?
104
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези май искат специално отношение в Белене? Докога ще продължават с националните предателства???
103
5
 
33
 
! Отговори
SS преди 7 месеца
Ще си пратим май,всичката бойна техника за Украйна ,а за нас ще си оставим генералите които хич не са малко на фона на скапаната ни армия да лежат на хранилка.
102
23
 
5
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
Другари, трябва да се оттървем от всичко руско, то е ясно, в НАТО няма място за руско оръжие, тук 2 мнения по въпроса няма. Вече може да се спори откъде да купуваме модерно, щатите не са единственият вариан ама пусти айдуци и майките си ще продадат за един пробит долар.