Кирил Петков: ГЕРБ е в пълна координация с ДПС, това е реалността

Притеснява се "Лукойл" да не попадне в ръцете на офшорка
144
Кирил Петков: ГЕРБ е в пълна координация с ДПС, това е реалността
Снимка: БГНЕС

"Конституцията е основният договор в обществото. Аз мисля, че някъде дълбоко в цялата политическа система, която се отразява и в образованието, и в културата, и в икономиката, стои липсата на правила и законност", заяви Кирил Петков пред Дарик радио.

"Нашите критици казват "голямата промяна направихте", от Гешев на Сарафов. Но независимо какъв е моралният компас на Сарафов, всяко движение оттук нататък и всяко решение той трябва да го прави, имайки предвид, че някой ден той може да бъде разследван от независим съдия. Това, което ние разбрахме, е че координацията между ГЕРБ и ДПС е толкова сериозна, че те действат почти като една структура - това е наистина факт. Тук въпросът не е защо ние решаваме да поканим ДПС да бъде част от това мнозинство. Както ние сме в пълна координация с "Демократична България", ГЕРБ казват "ние сме в пълна координация с ДПС и това мнозинство вие не можете да си изберете дали е с единия, или с другия, защото ние работим като едно - това е реалността", обясни Петков.

И отбеляза, че "тук въпросът е защо и как е възможно да постигнем промяна с хората, които преди са били символ на това, срещу което сме се борили".

Запитан вярва ли на коалиционните си партньори от ГЕРБ, Петков отговори: "Ако някой от тези партии каже, че вярва на другия, ще е лъжа. Тук въпросът е вярваме ли, че въпреки че нямаме голямо доверие помежду си, можем да постигнем някакви цели, които са общи - и тук казвам "да".

Той коментира, че ако се стигне до сделка за "Лукойл", една опасност, която не иска да се случи, е да се появи отнякъде офшорка, зад която да се скрият купувачи, които българското общество да не ги знае.

"Едните може да са скрити руски купувачи, ужким през западен инвеститор. Другият вариант е да са някакъв консорциум с някакви скрити български купувачи с неясни капитали, с някакви чужди скрити купувачи с неясни капитали зад някаква офшорка", посочи Петков.

"Това си е частна сделка, "Лукойл" има пълен избор на кого да го продаде, но аз искам собственикът да се знае, да бъде с добра репутация, и ако може, да има даже компонент, в който законът за корупцията в чужбина е сложен за масата, така че да не може толкова ключов актив на България да бъде използван за корупционни или политически маневри", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: ДПСГЕРБкирил петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
браво преди 7 месеца
на Пеевски -оноди Кирча и какво му каже туй прави :)
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
те не си вярват помежду си, а ни е трябва да имаме доверие във властта?
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Те са дупе и ***,само незнам кой е дупето и кои са гащите:)))
111
0
 
5
 
! Отговори
ДЕНКОВВВ преди 7 месеца
ЕЕЕ КИРЕ НЕ ПОДАВАШ ОСТАВКА ИНАЧЕ НЕМА НИКОГА ДА СЕ ЗАВЪРНЕШ В ВЛАСТА,ТРЕПЕРИШ НА КОЛЕНЕ.ОНЕЗИ ИМАТ ПАРИ крадоха много години.Пеевски погледни шкембето и на Каракачанов 100кг.Боико дебелио.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
СЕЛСКАТА ГИМНАЗИЯ В БАНКИ С ПЪЛЕН ОТЛИЧЕН > ВЪПРОСНИЯ "ОТЛИЧНИК" НЕ ЗНАЕ НИТО ДУМА НЕМСКИ И НИЩО ПО ИСТОРИЯ ----///----- Зото майка му е била учителка там.
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кире, така както си го гушнал Шиши, що не му и врътнеш една...
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киро пред медиите: ДПС и ГЕРБ работят заедно. В същото време Киро на снимката горе и в видеа в Тик ток ,Фейсбук си се смее и говори с Йордан Цонев и Делян Пеевски .Кое не е така ? Всички се въртят около американското творение на прехода ДПС .И да, американско е и пере парите на руските олигарси през България ! За американските служби Путин и олигархията не е проблем , оправдание и решение е ! За ПП ГЕРБ и ДПС СА маркетингов враг ,РЕКЛАМЕН ВРАГ !
107
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По-добре Герб и ДПС... вие сте най-голямата смешка
106
3
 
21
 
! Отговори
Питанка преди 7 месеца
Киро Ментата говори за правила и законност ? Този , който наруши Конституцията и влезе във властта с лъжа ?!?!?
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
тя тая снимка показва кой е в курдинация :()
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Координацията или има, или няма. Не може да бъде пълна, защото не може да бъде непълна!
103
0
 
15
 
! Отговори
Йордан преди 7 месеца
Това, че ППДБ си координират действията и думите с ДПС е реалност. Това е една от причините да се променя сега Конституцията така, че да могат да ни управляват Американски, Руски или най-вече Турски граждани.
102
2
 
15
 
! Отговори
Кики Лъжата преди 7 месеца
"Ако каже някой,че вярва на другия,значи лъже..."??? Евалла Кики,в едно нещо да си прав! Истината е, че на тебе никой не ти вярва! С лъжи докопахте властта,и продължавате да се развивате!
101
2
 
8
 
! Отговори
Загрижен бил!? преди 7 месеца
Загрижено било недоразумението К. Петков!? Интересно за какво обаче? Не, за нас, естествено! Загрижен е, че го изтласкват от ръководната роля, при това неговите! Какво представляват ПП-ДБ/-СС: над 90% от състава им са внуци и деца на червената върхушка от преди 10 ноември 1989 г., а останалите са заблудени наивници от различни прослойки!Надеждата на нормално мислещите хора в България!
100
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
АБЕ КАКВО ПРАВИ КИРЕ ХАРВАРДА С ЛЯВАТА РЪКА НА СНИМКАТА - ДА НЕ ВЪРТИ НА ШОПАРА ОПАШКАТА??!!!...
99
2
 
8
 
! Отговори
Пица с кристали преди 7 месеца
това е реалността,про100 Киро...
98
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Винаги са били в координация, даже може да се каже, че Герб и ДПС са една и съща партия, която от години управлява България и я доведе до дъното. Това са партиите синоним на корупция, корпоративни интереси, обръчи от фирми, руски и турски интереси...и сега тези се правят на първи евроатлантици, заради сглобката. Пародия.
97
1
 
8
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 7 месеца
Вие сте победили още от 9-ти Септември 1944 година. Това , че сте подмазвачи на турците говори само , че спазвате традициите от поробването на България от турците след 1396 година.
96
2
 
6
 
! Отговори
Истината преди 7 месеца
е следната: Чъгъркачите в коалиция с чъгърканите, ДПС отново си зае ролята на балансьор. Избирателите отново са натакова без смазочни средства.
95
2
 
6
 
! Отговори
Bad Face преди 7 месеца
Нали ви поддържат шарлатаниите, какво се оплаквате???