Левите очаквали, че Паметникът на Съветската армия ще излезе "опасен"

Имат съмнение дали обследването е експертно или политическо
23
Левите очаквали, че Паметникът на Съветската армия ще излезе "опасен"
Снимка: Facebook

Очаквахме това, което се случва с Паметника на Съветската армия - изведнъж се оказа "опасен". Обследването беше предопределено. Със сигурност има и други монументи на същите години, но не се прави обследване. Могат да бъдат стриктни към всички сгради и паметници, не само към този. Ще видим доколко обследването е експертно или политическо. Това заяви Иван Ченчев от БСП пред Nova News.

Относно напускането на Националния съвет на БСП от страна на Весела Лечева той сподели, че вероятно нещо се готви, защото тя е член на сдружението, което иска да запази 3 март като Национален празник. "В БСП няма авторитарно управление, всичко се решава с гласовете на Националния съвет", обясни той.

Според него бюджетът показва двойнственост в сглобката. "В повечето комисии бюджетът не беше приет, различни депутати се изказваха против, сред тях и представител на ГЕРБ. Ще дадем своите предложения за бюджета. Превръщаме се в държава на протеста. Закъсняха бюджетът и актуализацията, затова закъсняха и индексациите", заяви Ченчев.

"3 млн. лева са отпуснати за теренни разкопки. Това е катастрофално малко. Ще има проекти донякъде, но инвестиция в култура няма. Секторите "Култура" и "Спорт" са по традиция недофинансирани. Едно от много важните ни предложения по бюджета са безплатните лекарства за деца до 14 г.", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: паметникМОЧАЧенчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какви леви, какви десни - в България всички са бивши комунисти
21
0
 
2
 
! Отговори
Гадост! преди 4 месеца
Излиза, че комунистическата пасмина е знаела, че паметникът е опасен. Знаела и си траела. Както направи след аварията в Чернобил.
20
1
 
2
 
! Отговори
само да вметна преди 4 месеца
Това което се случва на Територията на Столична Община,е АКТ на Жив Вандализъм! И този " АКТ",Не е СПОДЕЛЕН от Цяла България !-:( Аз Продължавам да Споделям мнението,Че България Я " Налазиха" Политически Превратаджии!-:( Нови Избори е Най точното Определение на Ситуацията в България!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Опасен е естествено. Дива идеология.
18
4
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Следващата стъпка е демонтаж на Цар Освободител и поставяне на един каубой с ласо . Хем да угодим на "посолството" , хем българите да си припомнят чии самолети сринаха София през Втората световна война.
17
4
 
5
 
! Отговори
Историк преди 4 месеца
Махнете ли паметника,ще дойдат руснаците с танковете.Не ви плаша,не заемам позиция.Просто ви го казвам да си знаете.
16
7
 
5
 
! Отговори
чико преди 4 месеца
Господа българи ще си платите за всичко ! Предатели????
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В новите автобуси на градски транспорт ще има места само за правостоящи. Ама дръжките ще са монтирани на пода.
14
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Анонимен12 изключително важен е, щото ако не продадат бомбите бюджета на оня тесния специалист с широк...капацитет ще го напълнат с дедовия
13
3
 
5
 
! Отговори
anon преди 4 месеца
Идеологически опасен е
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много важен момент ,ПП да се мазнат на сащ и Украйна
11
4
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
кво да и е на осемдесет годишна конструкция. панелките ги "реновираха" щото ако ги бутнат ще трябва да обезщетяват жителите с жилища за общинска сметка, а така ще е "нещастен случай" или даже ще изкарат некой виновен.
10
3
 
3
 
! Отговори
Public enemies преди 4 месеца
Правителството ни подкрепя Зилиенски, но е тотално безсилно и изпраща дефектни експлозиви, другото което може да прави е да срива стари съветски паметници, което задължително трябва да направи до 10 години ако не ги реставрира.
9
14
 
11
 
! Отговори
до 7-ми Айде, айде! преди 4 месеца
Не било натягане. В Украйна взеха да бутат паметници миналата година, както и в Полша. За другаде нямам сведения. Баш натягане си е, натягане с напъване. В Австрия все още пазят паметника на Хитлер. Няма какво да говорим, т.н. "европейци" са всъщност зле прикрити фашисти, а нашите пък, за да се харесат на фашистите громят комунизма... 34 години след като е паднал режима. Няма какво да говорим повече, с натягане до никъде няма да стигнем, но по стар български обичай ще го разберем твърде късно.
8
3
 
0
 
! Отговори
3 преди 4 месеца
Анннааа ... Аз си мислех, *** са го сринали вече ... Щот наши показаха там бусчета мусчет кран мран ау ...
7
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не е натягане бе юнак ВСИЧКИ СТРАНИ от източна Европа премахнаха комунистическите си паметници! Както преди години всички паметници на ,,хилядолетният Райх"
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цялата държава е на алабала вие за един паметник ли се съмнявате да няма и там? Целия бюджет на Кокорчо също е ала-бала чики-мики и накрая ще отмени корпоративния данък и ДДС-то на ресторантите вместо да го направи 30%, да който има пари за ресторант няма да му пречи!
5
7
 
7
 
! Отговори
След днешното преди 4 месеца
бясно мастурбиране на всички нео-либерали ще бъде доста смешно, ако се окаже действително, че е свален само временно за ремонт на постамента. Ако се окаже политически акт пък няма да е изненада, предполагам всички го очакваха. От натягане наще политици ще си счупят нещо :D
4
7
 
11
 
! Отговори
Анализ преди 4 месеца
Огледът показва, че най-лесно ще е първо да се резне главата на оня с шмайзера и да се отнесе с крана. После самият шмайзер, после главата на оня ниския. Това са лесни за махане детайли - под главата е малко метал и може да се изреже лесно. В същото време тежестта ще намалее значително.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е хубавото е, че вече го сриаха, нали