Пеевски се възмути на БНР: Гостуването на Митрофанова е груба демонстрация

Той настоява СЕМ и другите регулаторни органи да се самосезират
15 дек 2023 17:00, Нели Христова
364
Пеевски се възмути на БНР: Гостуването на Митрофанова е груба демонстрация
Снимка: БГНЕС

Изразявам голямата си тревога от анонса за предстоящо гостуване на руския посланик в ефира на една от най-влиятелните обществени медии - БНР. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

"Именно този представител на Кремълския режим, срещу чиито безпрецедентна арогантност и незачитане на правовата държава многократно сме възразявали. Представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО. Посланик Митрофанова, която заключва православен храм, назидава и оспорва решения на нашата държава и ЕС", подчерта Пеевски и добави:

"Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като груба демонстрация на незачитане на националния суверенитет, общоевропейски позиции и ценности, както и погазване на националните интереси на България. По Конституция и закон, обществените медии осигуряват чрез програмната си политика защита на националните интереси и общочовешките ценности. Тази отговорност, както и етичният кодекс на медиите, споделен от всички европейски журналистически организации правят недопустимо ефирът на БНР да се превърне в обществен предавател за пропутинската пропаганда и дезинформация".

Пеевски настоява СЕМ и другите регулаторни органи да се самосезират за да не се допусне подобна провокация в национален ефир.

"Отговорността на генералния директор на БНР за водената от медията програмна политика изисква преустановяване на всички рискове, свързани с употребата на обществената медия за пропагандни антиевропейски и антидемократични цели", каза още председателят на ПГ на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
0
 
1
 
! Отговори
радини вълнения преди 4 месеца
Е, все пак националното радио не съществува за да ощастливява този и онзи. Това, че еди кой си се е развълнувал, дали е повод да се сваля интервю!?
284
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Проруски журналисти като Волгин нямат място в обществена държавна медия, каквото е БНР. Нека се изявява в частна такава, на БСП, Възраждане и др. В България има свобода на словото. Но неможе, работещ в държавна медия да пропагандира агресивна Русия, която България осъди и да оспорва официалната евроатлантическа позиция на България гласувана в НС.
283
2
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
изтриват коментари искат регистрация за да коментираш сега не пускат разговорс посланик на близка до нас страна унищожават паметници това не се изтраиваоставка и нови избори с нови лица
282
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За който не е разбрал: Днес официално бяха доубити демокрацията и свободата на словото, в синхрон със славните традиции на болшевизма и фашизма. Да Ви е честита новата болшевишка диктатура на евроатлантизЪма.
281
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Май ще има промяна на конституцията - България става монархия, начело с цар Шиши I Атлантически. Така ще ни се спести чуденето, защо човек, който допреди година се укриваше от правосъдието в Дубай, сега командва всички институции в държавата.
280
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мнозинството да проведе истински одит и да разрови комунистическия кошер БНР. Злоупотребите с държавни поръчки и др.там са от началото на 90-те.
279
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БНР служи на ДС,БСП,Радев с нашите пари.
278
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БНР винаги е било свърталище на агенти на ДС и руски поклонниц.
277
9
 
7
 
! Отговори
Ангелов преди 4 месеца
Въобще не съм фен на Пеевски.Но това което казва за руската матрьошка е самата истина държи се като помешчик с крепостните си ие пълна откачалки. Ако нашият посланик в Русия има такова държание отдавна да не е посланик при ушанките. Време е държавата да се вземе в ръце и с един мощен шут да си я прати в чудната Русия кадето защо ли олигарси дипломати и друга *** нещат а гледат на запад да се изнесът.
276
0
 
1
 
! Отговори
Хектор преди 4 месеца
По едно интервю в тубата на въпроса на карбовски за паметника, полковник Марков каза че това е чудесно защото нашия свиелит вече ще си говори пряко с Москва (цитирам дословно). А ако не-искат пита Карбовски,- Ааааа няма не искам със тях и няма къде да се скрият както си мислят .Свинелита ни да мисли как да се спасява сега, като не искаха да работят за народа си ще ги оставим да се оправят сами.
275
3
 
9
 
! Отговори
Божил Божилов преди 4 месеца
Еничарският корпус е ликвидиран още по време на Османската империя. Сега от къде изскочи тази издънка на българския род ,да го срами и унижава
274
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще се възмути. Нали в момента Сащ са обещали на Пеевски и Борисов,че ще ги изперат ако за всичко скачат ударно против Русия. Само слепите не виждат как изведнъж Пеевски започна много да се интересува всичко руско да се премахне. Това е и турски интерес. Да се насади,че с турците сме приятели,а руснаците са врагове. Общо взето както обикновено на никой не му пука за българите и техните интереси
273
2
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
А на гости на Георги Любенов беше министъра на земеделието и на въпроса на водещия истина ли е,че след посещение на американска делегация ,която е проявила интерес да инвестира в български земи е дошла идеята на Мижитурков да продава земеделски земи от държавния фонд, министър Вътев се сконфузи леко. Значи е истина,че американците искат да изкупуват български земи. И най-вероятно управляващите ще разрешат това.
272
0
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
KO4ИНА
271
0
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Заради Пеевски вече думата " ***" се цензурира.
270
3
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Всяко прасе да си знае ***. Шиши,ти си срам за България.
269
2
 
19
 
! Отговори
питанка преди 4 месеца
Това ни връща във времената на тоталитаризма и диктатурата. Нали има свобода на изказванията и изразяването! Друг е въпроса, че поведението на г-жата не отговаря на статута й на посланик и дипломат. Но нека хората сами си правят изводите, когато имат възможност да чуят и видят различни гледни точки и поведения. От какво се страхуват управляващите!? Забранени народи, езици, култури, книги, музика е имало по време на фашизма. Нали , уж, сме го изкоренили завинаги преди 80 години!?
268
3
 
16
 
! Отговори
R преди 4 месеца
Прасчо по добре е да замълчиш
267
2
 
23
 
! Отговори
Малко за политика преди 4 месеца
Пеевски се притеснява за рейтинга си на най-груб и арогантен политик и затова не иска да има конкуренция. И с най-елементарен слугинаж се надява от САЩ да го извадят от списъка Магнитски. Но се съмнявам че ще го направят. Много им е по-удобен и наведен докато е в списъка.
266
8
 
8
 
! Отговори
Волгин в Русия преди 4 месеца
досега 100 пъти Путин щеше да го е ликвидирал, за работа срещу държавата и народа си...