Пеевски се възмути на БНР: Гостуването на Митрофанова е груба демонстрация

Той настоява СЕМ и другите регулаторни органи да се самосезират
15 дек 2023 17:00, Нели Христова
364
Пеевски се възмути на БНР: Гостуването на Митрофанова е груба демонстрация
Снимка: БГНЕС

Изразявам голямата си тревога от анонса за предстоящо гостуване на руския посланик в ефира на една от най-влиятелните обществени медии - БНР. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

"Именно този представител на Кремълския режим, срещу чиито безпрецедентна арогантност и незачитане на правовата държава многократно сме възразявали. Представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО. Посланик Митрофанова, която заключва православен храм, назидава и оспорва решения на нашата държава и ЕС", подчерта Пеевски и добави:

"Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като груба демонстрация на незачитане на националния суверенитет, общоевропейски позиции и ценности, както и погазване на националните интереси на България. По Конституция и закон, обществените медии осигуряват чрез програмната си политика защита на националните интереси и общочовешките ценности. Тази отговорност, както и етичният кодекс на медиите, споделен от всички европейски журналистически организации правят недопустимо ефирът на БНР да се превърне в обществен предавател за пропутинската пропаганда и дезинформация".

Пеевски настоява СЕМ и другите регулаторни органи да се самосезират за да не се допусне подобна провокация в национален ефир.

"Отговорността на генералния директор на БНР за водената от медията програмна политика изисква преустановяване на всички рискове, свързани с употребата на обществената медия за пропагандни антиевропейски и антидемократични цели", каза още председателят на ПГ на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
24
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Я да позная! 100% въпросната товарищ Митрофанова ще е гост на Петър Волгин в събота. Няма кой друг в БНТ да е такъв рускопоклонник, че да я покани. И за какво? Отсега е ясно какво ще каже тя.
224
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И ние 12 години се възмущавахме Борисоф прави правителство с ,,Атака" , НФСБ и всякакви русофили и туркофили.Ние се възмущавахме , гражданите.Обаче никой не ни отразяваше 12 години Никой не дойде от мисироците да ни поиска интервю.
223
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя вече започва да става досаден. Каквото и да прави, ще свърши в затвора.
222
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жал ми е за този човек! Белязаха го по закона Магнитски и сега драпа с ръце и нокти да замаже дамгата! Лай! И той лае!
221
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На Пеевски му дадоха думата да заблуждава и се възмущава,докато тече събарянето на паметника,приемането на бюджета и промените в Конституцията!
220
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цялата платена агентурна мрежа се е активирала в България Славчо и тоз път клекна Както преди две години.По булото на родолюбието проваля важни и субливни моменти , решаващи такива важни въпроси като откъсване влиянието от Русия
219
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ИТН се оказаха ,,Троянския кон" за взимане на най важните решения в България.
218
1
 
23
 
! Отговори
И това ли? преди 4 месеца
Пеевски, и това ли е димка за отклоняване на вниманието от похищението на Конституцията и разпиляването на енергията за отпор, както с паметника? Как може човек с такава ... маса... да е толкова прозрачен? Не пипайте Конституцията! Това е обществения договор, а вие коалицията ЗАЕДНО сте избрани с гласовете на под 25% от това общество, а процентът доверие у вас е едноцифрено число! Да не говорим за пълната некомпетентност! ОСТАВКА И ВЪЗМЕЗДИЕ!
217
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом и тази се включва значи отчаянието им е огромно.
216
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русофилите ни поучават на демократични ценности...Моля ви се ..Вижте и повярвайте Донбас го заляха с такава ,,демокрация " , че и кучетата у котките онемяха А Мариопул направо се превърна на световен център на демокрацията
215
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След Съединението на България Руските посланици и консули са се регистрирвали в изборите за депутати, даже има един по сподвижник на З.Стоянов убит от такъв консул преди изборите, но после избягал от България. Нищо ново. Русия се управлява само с нагайката и се мислят за нещо повече от другите.
214
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русофилите изведнъж станаха демократи...
213
2
 
26
 
! Отговори
Как ще коментирате? преди 4 месеца
Посолството на Украйна се обявило против гостуването на Митрофанова в БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО радио. Как ще коментирате това? Или като Русия забранява чуждо мнение, това е лошо, но западните държави (вкл. ние) като го правим, това е "правилно". Руски посланник, ако коментира нещо, е "намеса във вътрешни дела", но украинското, американското, британското, немското, френското и турското имат пълни права не само да коментират, а да кадруват властта и променят Конститужция и закони! Желязна логика!
212
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До247...Така ли... За това ли Митрофанова идва в България да дава интервю.Защото в Русия няма демокрация..хахахахахихи
211
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Интервю не се купува с пари....С много пари.
210
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой казва , че медиите не са платени...О , Волгин ли...хиххаха
209
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом е демокрация,всеки има право на глас и всички привилегии на демокрацията! Такива гонения за които мечтаят недоучени политиканти бяха по времето на Студената война! Сега сме демократично общество!
208
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз крадеца не мразя.Просто мястото му е в затвора...Същото правило се отнася за комуниста.Не го мразя.Но да върви по дяв,лите.Там от където идва.И да ни остави на мира.
207
5
 
20
 
! Отговори
Браво, БНР! преди 4 месеца
БНР е единствената НАЦИОНАЛНА медия, която се опитва поне малко да има свобода на словото - да се отразяват различни мнения, не само "правата вярва, спусната от господарите". И там има ***, но Волгин е от малкото журналисти с мъжество. Както казва Устата в новата си песен "между старото, и между новото, избирам СВОБОДАТА НА СЛОВОТО" именно защото и преди, и сега, и на изток, и на запад е едно и също с различни стойности на променливите. А атлантиците-наистина ли не виждате двойния си аршин?
206
17
 
3
 
! Отговори
възмутен преди 4 месеца
До кога над Родината ни бащина, ще върлува таз русофилска простащина .