Атанасов: Таксата за руския газ ще падне заради Шенген

Защо да има референдум за МОЧА, попита той
Обновена: 18 дек 2023 08:23 | 18 дек 2023 08:23, Александър Попов
82
Атанасов: Таксата за руския газ ще падне заради Шенген
Снимка: БГНЕС

Ще отменим таксата за руския газ, за да постигнем по-голямата цел – Шенген, заяви Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

В края на миналата седмица Унгария ни заплаши с налагането на вето за членството ни в Шенген, ако не бъде отменена таксата, която България възнамеряваше да въведе за руския природен газ, който тече по „Балкански поток“ към Сърбия и Унгария.

Той коментира и темата за демонтажа на Паметника на Съветската армия.

"Това е демонтаж на една историческа лъжа. Аз лично 33 години чакам да се махне този тотем на комунизма. Неслучайно е наречен МОЧА - монумент на окупационната червена армия и е важно да се припомнят историческите истини, защото когато аз бях ученик ни учиха, че Съветският съюз ни е освободил. Защо трябва да има референдум питам аз? След като окупацията на България е довела на власт комунистическата партия, която за благодарност на тези, които са я довели на власт им е строила такива паметници. Това не е паметник. Това е инструмент на съветската пропаганда, използвана от сателита на комунистическата партия. Трябва да пренапишем тази история, защото това, което ни обясняваха през тези 45 години не е вярно", посочи Атанасов.

Атанасов заяви, че не са спрели да искат оставката на вътрешния министър заради инцидентите по време на мача с Унгария.

„Не сме спрели да искаме оставката на вътрешния министър, но видяхме, че няма подкрепа. През последните седмици МВР е флагман за приемането ни в Шенген, това трябва да се отчете. До ротацията това ще е вътрешният министър, след това ще решават Габриел и Денков“, каза той.

Атанасов подчерта, че най-важната тема за българските граждани е как ще се управляват общите ни пари.

„През тази седмица трябва да приемем план-сметката на държавата за следващата година. През последните три-четири години нямаме редовен бюджет“, заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Име Лустрация, на кого??? Румен Радев е БКП.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Атанасов, престани да се правиш на демократ! Ти вече си на преклонна възраст, преди 10 ноември си бил прокурор, обвинявал си млади хора в действия насочени срещу соцстроя, червеното знаме и СССР! След 1991г. стана демократ, обърна 'резбата' и сега, вече кандидат да ходиш при дядо Господ, заедно с такива като тебе - Бойкикев,синът на Ирена Кръстева,която беше от хайлайфа по времето на Тодор Живков, с млади хора, решили да използват прехода, тичате по БГ да проповядвате колко е хубав 'новия' живот
68
0
 
2
 
! Отговори
Валя преди 4 месеца
До Анонимен - Обаче България продължава да снабдява с горива Урайна...
67
0
 
0
 
! Отговори
Валя преди 4 месеца
До Обективен - Не знаех за този паметник. Къде е?
66
1
 
2
 
! Отговори
Валя преди 4 месеца
Точно, когато от друга посока задуха вятъра... А той ще се промени, сигурна съм.
65
0
 
3
 
! Отговори
Калин преди 4 месеца
Дядо Коледа да си го прибира това избягало джудже дето се представя за политик
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вече всички решения в нашата смешна държава се прави от жалки и посредствени политици като лицето от снимката. Всичко е от главата за краката.Боже пази България
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Орбан се изкашля и този и другите управляващи подвиха опашка. Нали ЕС одобри двадесетте лева!! Защо правите народа си беден бе. Отказахте се доборволно от евтития газ, откзвате се от бензина на Лукойл, чака ни бензинова криза напролет, сметката плащаме ние...Но ще ви видим сметката, скоро!
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като чета изказването на този годподин , се съгласявам с официалното мнение, че студентите от ЮФ, заеършили с отличен успех, стават адвокати, тези завършили с много добър и добър успех -съдии, а тройкаджиите - прокурори. Прокурорите стават само за обвинители - те обвиняват по написани параграфи,алинеи и точки, за да не се напрягат да измислят нещо, което да им обремени гънките на мозъка. В резултат мозъкът става гладък като витошка морена.
61
0
 
9
 
! Отговори
Друг преди 4 месеца
Гащите май станаха кафеви!
60
1
 
13
 
! Отговори
Име преди 4 месеца
Епитети не искам да използвам по адрес на този човек! Лустрация!
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма да падне талсата, а увеличението и. Така не се научихте, че манипулациите са ви примитивнички.
58
0
 
19
 
! Отговори
софиянец преди 4 месеца
Този пребоядисал се комунистически прокурор, активен участник и контролиращ кадрите на БКП в периода на голямата екскурзия на турците сега се пише пръв антикомунист.Типичен образ на ренегат,говори срещу тези за които активно е работил!
57
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Унгария извива ръцете на Бг, заради Шенген. Това е изнудване. А Бг не си отстоява интересите. Клекнало положение.
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
тоя гном нали е с евроатлантически /ЛГБТ ориентация / какво друго да говори , историята ще го съди
55
0
 
24
 
! Отговори
Инспектор Инч хай преди 4 месеца
Заради Шенген ще паднат такситеА гащите ви,че паднаха,щото сте некадърни?Чакаме това уродливо сглобяване да кажете,че пада заради българският народ,защото сте некадърни!Едни такси не можете да съберете-умно-красивите!Нали всичко беше изпипано?!Топ-юристи,Харвард и други вносни специалисти!Смешници!
54
0
 
15
 
! Отговори
Мека паца не става преди 4 месеца
Твърда! Човек без принципи, но управляващ едно стадо . . . . !
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нема паметник = нема газ! За каква цена говори тоя, кви такси пресмята?!
52
6
 
29
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Пекинеза пак се изказа неподготвен. Ами като сме били съюзници на фашистка Германия ,нормално е Съветския съюз да нахлуе в България. Както и във всички други държави ,завлвдени от фашистите. Това,че после е установен режим ,който от днешна гледна точка е тоталитарен и подтискащ ,не омаловажава ролята на съветската армия за освобождението на България. А какво ще каже за паметника на американските летци? Точно те са сринали половин София с бомбардировки ,били са съюзници на съветската армия ?
51
1
 
29
 
! Отговори
Генерал гном преди 4 месеца
Ами нали бяхте много ербап и всичко бяхте съгласува ли с ек? Орбан такива като вас ги яде на закуска, не си мислете, че ще шмекерувате