Атанасов: Таксата за руския газ ще падне заради Шенген

Защо да има референдум за МОЧА, попита той
Обновена: 18 дек 2023 08:23 | 18 дек 2023 08:23, Александър Попов
82
Атанасов: Таксата за руския газ ще падне заради Шенген
Снимка: БГНЕС

Ще отменим таксата за руския газ, за да постигнем по-голямата цел – Шенген, заяви Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

В края на миналата седмица Унгария ни заплаши с налагането на вето за членството ни в Шенген, ако не бъде отменена таксата, която България възнамеряваше да въведе за руския природен газ, който тече по „Балкански поток“ към Сърбия и Унгария.

Той коментира и темата за демонтажа на Паметника на Съветската армия.

"Това е демонтаж на една историческа лъжа. Аз лично 33 години чакам да се махне този тотем на комунизма. Неслучайно е наречен МОЧА - монумент на окупационната червена армия и е важно да се припомнят историческите истини, защото когато аз бях ученик ни учиха, че Съветският съюз ни е освободил. Защо трябва да има референдум питам аз? След като окупацията на България е довела на власт комунистическата партия, която за благодарност на тези, които са я довели на власт им е строила такива паметници. Това не е паметник. Това е инструмент на съветската пропаганда, използвана от сателита на комунистическата партия. Трябва да пренапишем тази история, защото това, което ни обясняваха през тези 45 години не е вярно", посочи Атанасов.

Атанасов заяви, че не са спрели да искат оставката на вътрешния министър заради инцидентите по време на мача с Унгария.

„Не сме спрели да искаме оставката на вътрешния министър, но видяхме, че няма подкрепа. През последните седмици МВР е флагман за приемането ни в Шенген, това трябва да се отчете. До ротацията това ще е вътрешният министър, след това ще решават Габриел и Денков“, каза той.

Атанасов подчерта, че най-важната тема за българските граждани е как ще се управляват общите ни пари.

„През тази седмица трябва да приемем план-сметката на държавата за следващата година. През последните три-четири години нямаме редовен бюджет“, заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не е така, таксата трябва да остане докато не ни приемат в Шенген, след това може да я махнете. Така никога няма да влезем много сте кухи!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На кое му викат "руски газ", а на кое му казват "Шенген"? Това е ДС, все пак. Хайде, започвайте да обяснявате, защото нищо не е каквото пише в тълковния речник и атласите по география, нито в ЕСето. ЕСе е изключително подходящо наименование на съюзчето им. Творящите кризи, дефиниции, забрани, и приказки за напредък и успек /в измислените кризи, измислените им дефиниции и умишлените им забрани/.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ШЕНГЕН ПРЕДИ 2030 ГОДИНА НЯМА ДА ИМА.
27
1
 
9
 
! Отговори
Дъглас преди 4 месеца
Нали бяхте безстрашни А сега станахте ос..недоразумения Къде ви отиде голия томбак с пищовите
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 21И за това ли имаш сглобка за правителство назначено от посланика бе.Те на вързано куче хляб не могат да дадат държава ще управляват,а тия генерал си е поредния клоун на тая сглобка
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ОТМЕНЕТЕ Я, НО В ШЕНГЕН НЯМА ДА ВИ ПУСНАТ
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Министерството на отбраната на Украйна отново публикува в социалните мрежи снимка на свои военни с емблеми от герба на нацистка Германия.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
21 коя диверсия е доказана? Плямпало..... Много и пука на Русия за България. Консумацията ни на газ от 4% сигурно е колкото загубите по трасето. Да не мислиш че сме накакъв фактор?
22
2
 
4
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
Икономиката на Казахстан ще нарасне с поне 4,6% през 2023 г., икономиката на Узбекистан с 5,5%, а тази на Таджикистан с 6,5%, прогнозира МВФ. Именно през страните от Централна Азия сега тече мощен поток от санкционирани стоки - като част от "паралелния внос". Възстановява се и потокът от трудови мигранти от централноазиатските страни към Русия, който се срина през 2022 г.
21
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Прекъсването на икономическите връзки с Русия срина икономиките на балтийските страни. Те се превърнаха в антилидери по темпове на икономически растеж в постсъветското пространство, според Международния валутен фонд (МВФ). Икономиката на Литва ще се свие с 0,2% тази година, а на Естония - с 2,3%. И двете страни бяха силно зависими от Русия: руските товари преминаваха през балтийските пристанища, а руският газ доминираше в енергийния сектор. Приятелските страни от Централна Азия, където темповете на растеж на БВП са зашеметяващи, се възползваха от антируските санкции.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хахахаха сега руснаци с двойно гражданство могат да ни управляват, управниците си слагат таралеж в гащите, хахахаха.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украински нацисти пазят свободата и демокрацията. Снимка на която се виждат бодиградовете около Зефюрера и шевроните по униформите им. На един от тях шевронът е на 1-ва SS танкова дивизия "Leibstandarte SS Adolf Нitlеr"(копирайте и потърсете в гуглето и ще видите, какъв е символът на тази дивизия). За Зеленски остава само да си сложи свастика, да вземе черен шлифер и шапка с череп.
18
7
 
3
 
! Отговори
да ама не преди 4 месеца
Значи милиард и половина евро за безплатен газопровод за Путин да изнася в Унгария.Ако не е в пари таксата може да е в натура поне 10% от преминалия газ отива за вътрешна консумация.-Не отива на бедна България да спонсорира богата Русия която на всичко отгоре постоянно прави диверсии сруща нас то не бяха взривове в военни заводи , отравяне на директори , създаване на проруски агентски партии и пр. приятелски актове..Нали сте икономически силни защо не си плащате сметките !
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Напъни на бивш комунист да се прави на антикомунист. Няма как този да не е бил член на БКП и да е бил прокурор. Ама чакал 33 години... А преди какво правеше другарю антикомунист? Плюскаше кифтетата .....Както и сега. Долна извет.....
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
генерал гном, служител на ДС
15
5
 
17
 
! Отговори
&&& преди 4 месеца
Таксата ще падне заедно с вас.Марш в Украйна клоуни такива.
14
5
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Ами антикомунисте, пробвайте с референдум. Вие за малко не избрахте кандидатът на Корнелия за кмет, добре че бяха ала балите. Народът извън София няма нищо против. Хем ще разбере какви келемета сте се събрали на паветата.
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе безтопковите, я им праснете минимум 500евро на киловат такса и да се оправят. Щом това им е за Шенген, Шенген не ни трябва. Те после някой друг ще си измисли нещо. Ако пък ще им махате таксата - налагате я и слючвате договор, че когато влезем в Шенген, тогава ще отпадне и то временно. До тогава, да си плащат.
12
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Защо трябва да има референдум питам аз?"-Защо ли!? Не се ли досещате,че и народа ТРЯБВА да има думата!!!??? До кога да търпим извращенията ви ????????????? НАГЛОСТ !!!
11
3
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Вижте сега другари, бивши комунисти и комсомолски секретари. За да не се повтори позорната за вас Червена власт, трябва да оставите старите идоли на комунизма, да напомнят какео е било. Защото вижте какво става в Европа, Украйна, Израел и т.н. Вече никой не помни поуките от ВСВ и светът тръгна към изтребление. Не помни, защото точно такива идоли се унищожават. Забрана за всичко хитлеристко...младите вече не знаят за какво е идело реч, за да го оосъдят. Затова те волно или неволно го повтарят!