НС реши: Отпада таксата за пренос на руски газ през България

Така би трябвало да отпадне заплахата за вето за Шенген на Унгария
18 дек 2023 10:49, Александър Попов
144
НС реши: Отпада таксата за пренос на руски газ през България
Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха отпадане на таксата за пренос на руски газ през страната ни в размер на 20 лв. за мегаватчас. Гласуването стана на фона на окупиралите трибуната на НС депутати от “Възраждане”.

С този ход управляващите се надяват Унгария да не ни наложи вето за Шенген, след като отправиха тази заплаха преди дни.

Народното събрание взе решение да бъде наложена такса за пренос на руски газ през страната ни като тя е в размер на 20 лв. за мегаватчас. По-рано този месец лидерите на партиите, подкрепящи правителството, съобщиха, че тази такса ще бъде отложена. Именно за това призова и вицепремиерът ни Мария Габриел, тъй като Унгария заяви, че ако тази такса не бъде отменена е възможно страната да наложи вето за бъдещото ни членство в Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: транзит на газ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
2
 
! Отговори
данчо преди 4 месеца
От вчера стана ясно,че най-големият пренос извършва Домусчиев.На висококачествен кокаин.Има и за пенсии и за заплати и за външният дълг.Само трябва да отиде в затвора за да се отпушат парите.
118
0
 
2
 
! Отговори
джо преди 4 месеца
В това няма нищо чудно . Да мислиш днес да не можеш да видиш утре какво може да стане. Нашите късогледи депутати пред себе си не могат да видят да не говорим след време и какви последствия може да има да предвидят.
117
2
 
2
 
! Отговори
И.Б. преди 4 месеца
Уви! И вие ли клекнахте пред този нагъл псевдокомунист?Навсякъде се плаща за пренос на гориво. Уплашихте ли се? Къде ви е достойнството? Или вие ще платите тази такса от собствения ви джоб?
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Премахнете таксата за движение на гъсеници от еди двор в другия?
115
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Отчаяна работа, тези хора нямат нито ум, нито достойнство, пълна излагация, стадо.
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До опетков "Въпреки всичко тя си беше едно напомняне към Сърбия и Унгария, че винаги можем да им врътнем кранчето." -------------- мхм, ще врътнем кранчето и после няколко поколения напред ще има да плащаме обезщетения като ни осъдят!
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Оппаа.. тротинеееткаджиите, кво стана бе??? Що така пак ще финансираме безаналоговата непровокирана агресия Путина???
112
2
 
10
 
! Отговори
Деди преди 4 месеца
Абе, умнокрасиви серсеми, и ти бе Кокорчо нейдин, къде ви бяха ви бяха плесенясалите *** умове да приемате подобна такса. Май забравяте постоенно какво е казъл народът - "каквото повикало, такова се обадило" Е, Орбан ви се обади и запяхте друга песен. Ако това е политика, значи вие не сте политици, а зарзаватчии на пазара
111
3
 
12
 
! Отговори
охоо преди 4 месеца
Орбан им скръсна със зъбки и мушмороците веднага се наведоха и заголиха з адници иначе са велики
110
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В америка съм! Познавам много Американци с Руско потекло.... на които техните пра дедовци са пристигнали на американска земя през 19 век.... Почтенни хора, културни, услужливи и мъдри..... и като им кажеш че си българин ти казват: Здрасти Братко и знаят историята, че писмеността и християнската религия сме им дали ние Българите! А руснаците в Русия, знаят и ги учат по училищата, че и християнската религия и азбуката им е руска.... Та русофили, ненавиждащи Българите по цялата земя! Упомненете се!
109
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз ще разкажа моята лична история. Руснаци се държаха унизително, нагло и арогантно с мен. А русофили ги защитаваха без да мислят. Когато започнат да се държат с мен добре и да показват уважение, тогава и аз ще покажа отново уважение към тях!
108
2
 
16
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 месеца
Този "парламент" и тази сглобка са позор за България! Оставка, съд, затвор!
107
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Събориха паметника и сега се правят че се грижат за Унгария а не се извиняват на Русия ;)))Колко са елементарни ;)
106
5
 
8
 
! Отговори
До премиера Денков преди 4 месеца
Господин министър, вашите съветници не стават за *** за зеле!!!!Обяснявам, България какво я бърка, че Унгария ни е сложила ВЕТО,та нали Австрия ни спира. За нас не е проблем да имаме вето от Унгария и да си събираме таксите от газа, защото смятам, че на всички им е ясно, че част от газа стигащ до Унгария отива в Австрия!Трябваше да си остане тази такса и да се натикска Унгария да окаже влияние на Австрив да не ни пира за Шенген, те щяха да се разберат,Много бизнеси от Австрия работят в Унг
105
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво, големият брат ще е доволен, а България пак ще е с пръст в устата както винаги. Всички доволни и сити само България прецакана, историята се повтаря. Нищо ново
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Интересно и какво ще стане с руската газ дето я купуват от Турция... Най-*** е, че руснаците си плащат като попове за пренос, даже бяха платили за две години напред когато пуснаха газопровода, а нашите се излагат.
103
0
 
5
 
! Отговори
Алекса преди 4 месеца
Прякора да му се смени вместо Кокорчо на Тука има тука нема или Пунта Мара !
102
2
 
2
 
! Отговори
)))))))))) преди 4 месеца
Не се притеснявайте, българите всички умни ще измислят как да крадат чужди пари
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
безплатно сирене свърши
100
1
 
6
 
! Отговори
хахахаааааа......... преди 4 месеца
НС реши (чета брюксел)