НС реши: Отпада таксата за пренос на руски газ през България

Така би трябвало да отпадне заплахата за вето за Шенген на Унгария
18 дек 2023 10:49, Александър Попов
144
НС реши: Отпада таксата за пренос на руски газ през България
Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха отпадане на таксата за пренос на руски газ през страната ни в размер на 20 лв. за мегаватчас. Гласуването стана на фона на окупиралите трибуната на НС депутати от “Възраждане”.

С този ход управляващите се надяват Унгария да не ни наложи вето за Шенген, след като отправиха тази заплаха преди дни.

Народното събрание взе решение да бъде наложена такса за пренос на руски газ през страната ни като тя е в размер на 20 лв. за мегаватчас. По-рано този месец лидерите на партиите, подкрепящи правителството, съобщиха, че тази такса ще бъде отложена. Именно за това призова и вицепремиерът ни Мария Габриел, тъй като Унгария заяви, че ако тази такса не бъде отменена е възможно страната да наложи вето за бъдещото ни членство в Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: транзит на газ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гин Денков , пак ли се допитвахте до Зеленски , както И бе за зърнарите ?
58
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аве Денков , какво станЪ с ''ефтинията'' на горивата , още ли да чакаме ?Има един термин ---ОСТАВКА !
57
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Брей-бре , а толкова много ПУШЕК се вдигна , та чак им повярвахме че ще станело !ДО СЕГА , ВСИЧКО Е ---ПУНТА МАРА , от тоя кабинет нищо не стаА!Някой вярва ли и на ШенганЯ?
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
хулигани
55
2
 
12
 
! Отговори
Деди преди 4 месеца
Тези "господа-еврогейци" в нашия парламент си играят на "примък-отмък" играта. Ало, господа-управляващи, имиджа на БГ не е като тази детска игра за увредените ви мозъци от евроатлантическата болест.
54
1
 
28
 
! Отговори
европейски популис преди 4 месеца
станахте резил за цяла Европа -кво с е пънахте толкова кат пинчери на офчарски пес и клекнахте кат видяхте че ви отрязаха -няма по пропаднала страна
53
3
 
28
 
! Отговори
ти да видиш преди 4 месеца
Смятайте колко сме "ербапи"....При първата реакция,че има възможност някой нъкъде да ни спъне,ние заемаме поза"Г" и после се чудим защо НИТО една страна,членка на ЕС няма НИКАКЪВ респект към България. С такива продажници ще продължаваме.......
52
2
 
23
 
! Отговори
Fena преди 4 месеца
Напъна се Кокорчо, ококори се за едни чужди парички, ама ядец! Ние сме никой в схемата. Русия има договор с Турция, Сърбия, Унгария, Гърция, Македония, Словения и Австрия за този газ. Ние сме просто един транзитьор - можеше да сме ние, можеше да са и гърците. Не БГ, а Булгаргаз печели от транзитни такси сега по 400млн годишно и фирмата Булгаргаз си връща заема от 2,4 млрд. Държавата не е плащала нищо! Така, че ще мълчим като пуkaли, щото така ще ни осъдят, че свят ще ни се завие!
51
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха ха... това си беше ясно от самото начало. Молеца се изпъчи, та да пълни празната торба на бюджета, но не му мина номера. Тепърва ще си носим негативите от опита му да се прави на по-католик от папата.
50
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А тука някави диванни тарикати предди два дни ни убеждаваха че ще увеличим таксата за да натрием носа на Орбан. За това трябват хора с т о ки бе м.. шо ци,а в нашата държава такива няма,само форумни смелчаци. На нашите 240 недоразумения е достатъчно някой да им скръцне със зъби и веднага са чинно хванати за палците.
49
2
 
15
 
! Отговори
777 преди 4 месеца
а така надупете се да ви опънат по лесно....
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Значи така: Пак прехвърлихте парата от десния с джоб в левия джоб и за това прехвърляняне, кой плаща? Народа Български, за да ви гледа цирковете!
47
3
 
12
 
! Отговори
gaga преди 4 месеца
Na Orban takiva bay ganovski nomera ne mu minavat.
46
11
 
6
 
! Отговори
ясно преди 4 месеца
Пак подарихме няколко милиарда на Путин,да плаща на агентурата хси б България. Като не щат пари да бяха вземи такса в натура 10% от транзита на газа и в хранилището за зимно време. Депутатите които получават пари от народа да вършат всичко за доброто на народа му бракнаха впджоба с един и половина мииларда евро да построят газдопроовод на Путин и като ги упрекваха какво каза тиквун ще се изплати от транцитни такси.Е къде са тези такси долни мерзавци депутати.
45
6
 
3
 
! Отговори
do 43 преди 4 месеца
Това палестинците и Хамас си имат Русия, Иран, те да им дават. Защо толкова държиш да даваш пари?
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"се надяват"...
43
4
 
10
 
! Отговори
Край преди 4 месеца
Да бе - това са путинистки партенки. Таксата даже ще я качим за да може да забогатеем и да станем харвард на Балканите. Да станем богати като ... като Бате и Дембелина да станем.
42
6
 
14
 
! Отговори
До 41 преди 4 месеца
Ми да ги делнем и за Палестинците тогава. И на тяхна територия се води война, умират в пъти повече цивилни (деца и жени), разрушават им не само военни инфраструктурни обекти а и жилищни сгради, университети, болници и т.н. Има още около 200 военни конфликта в момента в целия свят. Да вземем страна и там и да почнем да помагаме и на тях докато ние си затъваме все повече и повече а?
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
малко беше радостта на Кокорчо! А сега кой ще ни даде парииииии??
40
18
 
6
 
! Отговори
до 39 до 39 преди 4 месеца
И защо ще ги даваме на Украйна? А и така да е, на тяхна територия се води война, разрушават им инфраструктурата и избиват хората. Или пак защото сме русофили, на лубимците е позволено да вършат всякакви зверства?