Президентът пак щял да има служебен кабинет, но през задния вход

От орязването на правомощията му печелил Румен Радев
70
Президентът пак щял да има служебен кабинет, но през задния вход
Снимка: БГНЕС

Никой не е печелил от политически сблъсъци в парламента. Ако има някой, който би спечели и поне не би загубил, е този, който стои отстрани, коментира пред БНР политологът Димитър Ганев от Изследователски център "Тренд".

Според него се търси привличане на вниманието върху някои въпроси, но няма да произтече нещо "кой знае какво" като политическа последица от тази акция в парламента.

Още по темата
В предаването "12+3" Димитър Ганев коментира поправките в Конституцията в частта им за служебното правителство, като заяви, че не може да се прави закон за човек, имайки предвид президента Румен Радев.

"В случая дори не се прави закон за човек, а се прави конституционна реформа за конкретен казус. Служебното правителство е създадено за форма на решаване на политическата криза. Институт, който да приложи някакъв преход, в който да се стабилизира ситуацията в политически план. Това, което се прави в момента, е по-скоро да се влоши политическата ситуация и да се удължи политическата криза", каза Ганев.

Политологът обобщи, че след промените в Конституцията пак ще има кабинет, предложен от президента, но през задната врата.

"Ще трябва Конституционният съд да излезе със становище дали това не е от компетенциите на Велико народно събрание", обясни Ганев.

По думите му от орязването на правомощията му може да спечели самият президент.

"Той се позиционира като основна алтернатива на това управление. Те правят подарък на Румен Радев, като показват, че техният опонент е в президентството и ще му орежат правомощията. Легитимират го като основен свой опонент", каза Ганев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До "ако Радев беше като Зеленски" досега щяхме да сме във война като украинците. Добре че Радев не е като Зеленски. Радев е умен и разумен.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Киро,Спиро,Танасе,Ристо,никой не може да ореже симпатиите и уважението на народа към истинският българин,днес президент на България.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До "ако Радев беше като Зеленски" досега щяхме да сме във война като украинците. До бре че Радев не е като Зеленски. Радев е умен и разумен.
54
1
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
Много ще мирише тоя кабинет тогава, бе! 'баси!...
53
3
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 месеца
Сега такива красоти ще извади от задния вход на задния си разкалян двор червения трандафор товариш радев че в най скоро време щеполучи назначение и сериозната отговорност за чобан строяващ крякащите непослушни патки на село.Предста вете си само как им се нерви и ги замеря с гегата и им вика млъкнете бе проклетници недни
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако Радев беше КАТО ЗЕЛЕНСКИ, ДОСЕГА ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ НАЙ МНОГО САМОЛЕТИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За България има само един изход: РАБОТА ! НЕ ПОЛИТИКАНСТВАНЕ ! РАБОТАТА УЧИ НА УМ И РАЗУМ ! А СЪЩО РАЗДАЙТЕ БОКСОВИ РЪКАВИЦИ НА ДЕПУТАТИТЕ И ПУСНЕТЕ ШОУТО ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ! ЗА ДА ПОКРИЕ ЧАСТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ ИМ ! ТАКА ЩЕ ИЗПЪЛНЯТ ЗАВЕТА НА ЛЕВСКИ: КОГАТО ГУБЯ, ГУБЯ САМО СЕБЕ СИ, КОГАТО ПЕЧЕЛЯ, ПЕЧЕЛИ ЦЯЛ НАРОД !
50
4
 
7
 
! Отговори
М О Ч Оубежище преди 4 месеца
56 Асане тези Русняците огряват ли ти задния двор фат машки?
49
4
 
9
 
! Отговори
Дон Кикот преди 4 месеца
То и без това на Радев само от задния му вход излизат служебни правителства.
48
2
 
6
 
! Отговори
Президент Зеленски преди 4 месеца
Унижи Рундяев и Неговите проруски дже н дъри като оня чиито баща д т фат мак приватизира завод мраз.
47
3
 
5
 
! Отговори
ако Радев беше преди 4 месеца
КАТО ЗЕЛЕНСКИ, ДОСЕГА ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ НАЙ МНОГО САМОЛЕТИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
46
3
 
8
 
! Отговори
2023 преди 4 месеца
Още дъртите комуня ри забогатяват на гърба на българския народ като през 44та както го грабеха!
45
3
 
1
 
! Отговори
В бе гето преди 4 месеца
Не трябва човек за пацоти само на запад при нормалните хора не тука дърти комунисти да забогатяват на чужд гръб
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спекулираш с търпението Ни " Камелия"!!!!!-:(((
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За България има само един изход: РАБОТА ! РАБОТАТА УЧИ НА УМ И РАЗУМ ! А СЪЩО РАЗДАЙТЕ БОКСОВИ РЪКАВИЦИ НА ДЕПУТАТИТЕ И ПУСНЕТЕ ШОУТО ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ! ЗА ДА ПОКРИЕ ЧАСТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ ИМ ! ТАКА ЩЕ ИЗПЪЛНЯТ ЗАВЕТА НА ЛЕВСКИ: КОГАТО ГУБЯ, ГУБЯ САМО СЕБЕ СИ, КОГАТО ПЕЧЕЛЯ, ПЕЧЕЛИ ЦЯЛ НАРОД !
42
3
 
3
 
! Отговори
Искам TESLA преди 4 месеца
Защо се трият коментари уличаващи определени хора в източване на ДДС датеци бизнеса им да се стопанисва от октопода на руската вафия в БеГе с която Рундяев е свързан?
41
4
 
6
 
! Отговори
Слава Україні! преди 4 месеца
Комундрелите се пръскaт от яд. Скоро сигурно ще убият някого. Те не се свенят да умъртвяват своите врагове. Историята помни хиляди такива случаи в България.
40
1
 
2
 
! Отговори
ами преди 4 месеца
До До ми ако нали нашите аевроатлантици помагт за капитулацията на русия...тя подаръци не е длъжна да ни прави...а кажи за салама ...защо партниорите от германия ни цакат с храните.... а за холандците или австрийците да кажеш нещо...коя дупка на кавала сме кажи а искаш русия да ни уважава а ние да я плюем
39
2
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
Само български политик (ампутирана от мозък амеба) може да си мисли,че създавайки служебно правителство с министър председател от от същата партия която се е издънила с правителството и е довела до служебно правителство е решение! Това е като да смениш 20 годишна кола в окаяно състояние с друга 20 годишна кола в окаяно състояние и да си мислиш, че си направил нещо!
38
2
 
3
 
! Отговори
ДъИкономист преди 4 месеца
41По евтин е в Рушийката защото и заплатата е 250 лв