Костадинов изригна: Престъпници, самозабравили се мутри, ПП-ДБ му отвърна

ПП-ДБ: Риториката на „Възраждане“ е като на Хитлер
307
Костадинов изригна: Престъпници, самозабравили се мутри, ПП-ДБ му отвърна
Снимка: БГНЕС

За пореден път лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов нападна с обиди управляващите, от ПП-ДБ му отговориха, че риториката му е като на Хитлер.

„Това правителство, съставено от ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ, е правителство от престъпници, хора които нарушават законите и доказателството за това е решението на административния съд в София, които вчера обяви демонтажа на ПСА за незаконен“, обвини в декларация от името на ПГ на „Възраждане“ Костадинов.

„Оказа се, че има и съдии, които не са подвластни на олигарси и самозабравили се мутри и чужди посолства. Това показва, че има надежда, защото дори когато престъпниците управляват държавата, това няма как да остане безнаказано и рано или късно ще има правосъдие, съд и възмездие за престъпниците, които вършат ежедневно престъпления. Тези престъпления са толкова много, че демонтажът на един паметник е само символ на беззаконието от последните години“, каза Костадинов.

„В момента в парламента решенията се взимат от едни убийци на българския народ, баш крадци, глутници от мултимилиардери, компаньонки, не се накрадохте, вие, непрочели една книга в живота си, а в момента променяте Конституцията, вие които унищожихте образованието, здравеопазването, армията. По-гнусна долнопробна власт никога не е имало. Властта и парите са ви извадили сърцата, изгладили са ви мозъците, вие се крепите взаимно, защото сме загубени един без друг, вие сте се заблудили, че можете да се отнасяте с държавата като с проститутка и ще се сблъскате с правосъдието“, обвини още Костадинов.

Заради тази реч председателят на НС Росен Желязков му наложи забележка, като обясни, че би трябвало да го отстрини от три заседания.

„Налагам ви забележка заради изключително грозния ви език, който е грозното лице на антипарламентаризма. Няма да ви отстраня от заседанието, защото това от Вас е търсена провокация“, каза той.

В отговор на декларацията на „Възраждане“ Явор Божанков от ПП-ДБ изложи позицията на коалицията.

„Фашистка измет, нечовеци, сган - това не са думи на Сталин или Хитлер, а думи на български депутат“, посочи той.

„Хитлер идва на власт първо със заканите, днес обаче помним и няма да го позволим“, добави Божанков. По думите му с поведението си „Възраждане“ цели да спре работата на НС.

„Тази нечовешка сган няма място в нашата държава“, казва през 2014 г. Костадинов и тези думи звучат като изречени през 1933 г. През 2023 г. нищо не се е променило и ако не се даде решителен институционален отпор те ще отидат и по -далеч“, предупреди Божанков.

Той отсече, че от ПП-ДБ ще сезират съответните институции за поведението на депутатите от „Възраждане“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още по темата: костадинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
2
 
2
 
! Отговори
Срам и позор! преди 5 месеца
Луд е този, който не умеейки да контролира себе си, иска да управлява другите." Публий. А Костадинов е срам и позор за Българския парламент!
197
0
 
3
 
! Отговори
Гергана Димитрова Ки преди 5 месеца
От къде се пръкнахте толкова демократи ако беше комунистическия режим щеше да развявате червените знаменца .
196
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Възрожденците от каруцата направо в парламента са влезли. Ииии, брей чиба. Малко възпитание не би им навредило. Иначе е забавно как за кражби, пари и поквара от властта говори човекът, построил си палат с партийна субсидия. Като има оФси да му вярват и да блеят хором така ще е.
195
0
 
1
 
! Отговори
Няма значение преди 5 месеца
До Чичо МанчоСъжалявам много но не съм видяла преди, по време на Радев или на който и да е управляващ спокойни времена. Всички сме отупвани като брашнени чували от всеки "избран" да ни управлява. Какво трябва да се случи та заблудените слепци да прогледнат? Това е като Хамлетов въпрос на който отговор май няма и няма кои да даде.
194
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Докага българските институции ще толерират психично болен да се гаври с тях! К.К трябва да прибран и лекуван, а не да вилнее н Народнато събрание.Докага ?!!!!
193
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЛЕЛЕЕЕ,!МНОГО ПЛАЧ!НАРЕЖДАТ КАТО ОПРАКВАЧКИ НА ПОГРЕБЕНИЕ! НЯМА УМРЕЛИ! Спрете се!НЯМАШЕ ТОЛКОВА ПЛАЧ КОГАТО ФАЛИРАХА БАНКИТЕ И ХОРАТА ОСТАНАХМЕ БЕЗ СПЕСТЯВАНИЯТА И ДВА МИЛИОНА СЕ ИЗНЕСОХА ДА СЛУГУВАТ !ПЛАЧАТ!ЗА РУСИЯ ПАМЕТНИК! ИСТОРИЯТА КОЯТО УЧИХМЕ Е ЛЪЖАТА СПУСНАТА ОТ МОСКВА! ИСКАМЕ ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ ЗА ВРАЖЕСКА РУСИЯ!
192
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На Божанката чипа сигурно му е дефектен и едвам сричаше какво са му написали.Бъгава работа.Накъсва като Кирчо откак се върна от ФАЩ.Непрекъснато взимат вредни решения,които имат потенциала да унищожат държавата.За да няма мрънкащи вдигнаха леко заплатите и пенсиите,но това увеличение ще го вземат двойно с качването на данъците и цените.През това време изнасят държавата.Като се осъзнаете ще е късно и вече ще са си на някой остров.
191
15
 
12
 
! Отговори
Копейкин да преди 5 месеца
Изчезва. Ще бутаме руски окупатори колкото си искаме
190
11
 
13
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
За тоя копейка няма ли закони да спазва институции които да се сезират копейка падение си и останалите покрай теб при Волен си нататък ти е мястото Падение копейка а онези нищоправещи сценаристи незнам и за тях кой гласува позор са без образование нищоправещи но получават големи пари позор са
189
14
 
17
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Само че от Възраждане не се наведоха в партер пред С.в.и.н.я та вожд на ДПС.Напомням нещо интересно от кодекса на БНР:"Журналистите на БНР не трябва да се поддават в своята работа на никакъв опит за цензуриране пряк или косвен. Освен това те трябва да се стремят да избягват различни форми на автоцензура, тъй като това противоречи на независимата журналистика
188
18
 
12
 
! Отговори
Турчин преди 5 месеца
Аве айде гонете го тоя Костадинов барабар с цялата му тайфа от НС и да приключва тоя клоун.Той ако беше някаква сериозна опозиция досега щеше да вземе да направи нещо смислено в Парламента,а той само скандал,след скандал
187
6
 
10
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 5 месеца
До Няма значение 194 Имаше и такива спокойни времена , но на Радев не му хареса и вдигна юмрука.Сега на Костадинов не му харесва.Кво да праиш ? Съдба.
186
12
 
8
 
! Отговори
Тон преди 5 месеца
До момента итн,Възраждане само печелят!
185
10
 
7
 
! Отговори
Тон преди 5 месеца
Чухме записите,знаем че са *** ,до кога ще ги търпим тях и краваря!
184
0
 
14
 
! Отговори
Няма значение преди 5 месеца
Като всички знаем кои управлява и какви крадци са, какво от това. Гръмки слова в парламента и нищо друго. Нищо реално не се случва. Всички в тази държава само си чешат езиците, упражняват реторика и словоблудстват. Трябва да има реални действия които да водят до правилно и спокойно функиониране на държавата и хората да жиевеят спокойно
183
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Каквото и да кажете за Възраждане, важното е че не клекнаха на Пеевски.За разлика от останалите да не казвам какви.
182
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Представяте ли си Костадинов Президент или Министър председател. Особено след поредицата му от последни изказвания. Грешно прецени, и в европарламента няма да отиде. Продукт на послушниците на партийната линия.
181
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Костадинов губи и му остава само възможността да обижда. Няма полезен ход. Има само рушаща функция. Не е полезен и отпада от интересите на електората.
180
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Министерство на културата ви го каза културно, че това подобие на монумент в Княжеската градина няма културна стойност.
179
3
 
6
 
! Отговори
До 196 преди 5 месеца
Хаха да и България е на 30 години само ;))