Денков за тортите: Признак, че хората се радват, че този паметник не е там

Можело да се поспори колко естетически издържано е празненството
Обновена: 21 дек 2023 16:38 | 21 дек 2023 16:35, Нели Христова
268
Денков за тортите: Признак, че хората се радват, че този паметник не е там
Снимка: БГНЕС

Тази реформа е необходима, това беше обяснено толкова ясно, че не знам защо продължаваме отново да коментира това, че съдът трябва да бъде независим, че прокуратурата трябва да носи отчетност, че трябва да има механизми, които да контролират главния прокурор.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков относно промените в Конституцията, за които президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд.

„Емоциите, които някой се опитва да вкара последните седмици, нямат нищо общо със същината. Да припомня също така, че текстовете, които бяха приети, са консултирани с Венецианската комисия, до голяма степен са препоръчани от Венецианската комисия като варианти, така че ние сме приели някои варианти“, каза Денков.

Премиерът подчерта, че България е осъдена над 10 пъти за това, че няма контрол върху главния прокурор.

"Ако болката е по отношение на промените за служебното правителство, защото това също се появява като тема, там това, което адресират тези промени е, че България като парламентарна република не трябва да оставя еднолична власт, която в дълги периоди от време да няма парламентарен контрол", обясни той и добави, че не вижда кой би могъл да възрази срещу това.

Още по темата
Той коментира и тортите от празненството на ДСБ, които скандализираха защитниците на паметника:

"Това е още един признак, че паметникът всъщност разделя обществото, особено в София. Той доста отдавна създава проблеми. Сега кой, как е е решил да празнува - не е моя работа да коментирам. Не съм участвал. Може да се спори дали е естетически издържано. Но това е просто още една илюстрация, че част от хората не го искат този паметник и се радват, ча той вече не е там."

Областният управител е подготвил обжалване на това решение на съда. Вероятно утре ще бъде изпратено. Там има аргументи, видях ги и са достатъчно ясни. Докато тече съдебно дело, не е редно някой друг да казва кое е правилно и кое - не,  коментира премиерът това, че Административният съд в София спря демонтажа на Паметника на Съветската армия и обяви, че за него не е имало заповед или друг актуален документ.

А вчера стана ясно, че областната управителка Вяра Тодева е с назначена охрана заради заплахи за живота ѝ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъв възторг,като че ли и вие сте яли от тортения паметник! Бре каква победа!
179
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Която и държава да влезнеше в България по време на войната щеше да е окупант! Що за демагогия с окупантството!
178
35
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
Денков е умен човек и е прав, че може да се поспори за естетическата страна на тия торти. Вярно е, че изглеждат малко кичозни, но идеята е добра. Просто трябва да се намери един по-добър външен вид. Ако аз съм сладкар, бих направил торта като 3D модел на М.О.ЧА, като бронзовите фигури да са от хрупкав шоколад, гранита от глазура. Би била отлична торта. Отрязваш ръката със Шпагина и викаш - кой иска шмайзера. Кой глава, кой ботуши - важното е да е вкусно. А един добър сладкар само идеи му дай!
177
15
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
Е, нормално, да няма като БСП тортата да е под формата на фалос и всички членове да се изредят да я оближат!
176
2
 
20
 
! Отговори
sorry to say преди 4 месеца
Тортите са правени със сФинска мас ... :)
175
7
 
35
 
! Отговори
да преди 4 месеца
Ето това показва ,че не сме за Шенген.Диваци и нямащи грам култура.Европа с право ни се присмива и ни няма за нищо.Украинците и те са същите,даже и по-зле.Има време,ще ги догоним.Усилено копаем дъното.
174
8
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
И да допълня - в ЮАР има хора от цял свят и от разни времена. Можеш да бъдеш какъвто си пожелаеш. След ВСВ тук има над 100 хиляди Германци, както и Италиански военнопленници. Всички те остават тук и са вече от 3 поколения. Има даже Унгарци от 1956, Чехи от 1968, лично познавам такива, има колониалци от цяла Африка, има Руснаци от след 1990. Има емигранти черни от цяла Африка от ново време, а бе въобще, бедна ти е фантазията. Затова, никой не обръща внимание на политически теми. Важен е бизнесът.
173
10
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До Анонимен194 Така ли бе? Щял съм бил да бъда прибран на специално място. Айде бе, че какво ненормално съм казал в моите съвсем честни и никого не обиждащи постове? Освен това, нека те уведомя, че в ЮАР можеш да си приказваш каквото ти душа иска и никой няма да се впечатли от това. Дори когато има черни в компанията, винаги съм бил на позициите на Британския Империализъм с неговата цивилизаторска мисия, както и в защита на Колониалната система, като адекватна за ония времена.
172
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До от ЮАР - С тия ти наклонности и вкус, ако наистина си в ЮАР, щеше да си прибран на едно специално място. Още едно доказателство, че не си там.
171
4
 
24
 
! Отговори
Кой преди 4 месеца
Чудя кой от тия човекоядци е изял главата на детето от композицията? Тагарев, Шаламанов,Пинокио или Дебелият Ал?
170
19
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
Ако бях в сладкарския бизнес, бих пуснал на пазара шоколадчета, бисквити и торти с ликовете на Путин, Сталин, Копейкин и на още пет-шест копейки от по-известните, както и силуети на ***, гАльошата и пр. Съветски тотеми - сега е моментът, ще бъдат вървежни и доста пари могат да се направят. Даже реклама няма да е нужна. Все пак, такова знаменателно събитие като демонтажа на *** си е празник и трябва да се отбелязва, колкото по-дълго - толкова по-добре. И една безплатна торта за Мутрофанова!
169
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денков като предаде щафетата на Жирафа, ще направим една торта с разчленен Денков да отпразнуваме. Много академично, няма що...
168
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мочозащитниците,пазете си здравето!Още ще ви сипваме от същото.
167
22
 
4
 
! Отговори
КУЛИНАРНИ ШЕГИ. преди 4 месеца
ДОБРЕ ЧЕ НА ТОРТАТА НЕ СА СЛОЖИЛИ ГЛАВИТЕ НА КОСТЯ, НИНОВА И ТРИФОНОВ, НА УМРЯЛАТА ОПОЗИЦИЯ? ТОГАВА КАК ЩЯХА ДА ВИЯТ? ДРУГИЯ ПЪТ- ЗА НОВА ГОДИНА.
166
6
 
8
 
! Отговори
bbb преди 4 месеца
До Красиво 177 - било красиво на центъра, ужасно грозно е с този каменен постамент, оградните платна,разбитите плочи, изобщо тази част от центъра е много грозен и София става все по-грозна! ,
165
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нинова и Костадинов да си поръчат торта на която MOЧАта да цял в мащаб 1:1. От ДСБ ще се спукат от яд.
164
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това е признак на пълна психопатщина и това е факт! Затова хората ги наричат "психодесни"
163
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Селинджърите си личат по кичозната торта - не само лош вкус, но и лош пиар. Ще трябва им подарим за новата сесия на НС една голяма торта с форма, цвят и вкус на едно голямо го -- но, щото това снесоха за мандата си. А на следващите избори ще ядат не тортата, а същото това го - но.
162
1
 
16
 
! Отговори
Анонимна преди 4 месеца
Каква е тази торта е като за Хелоуин?
161
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Историята помни, а народа е казал " Много хубаво не е на хубаво"! Щом толкова са истерясали значи укараина и т.нар. запад са пред капитулация!