Денков за тортите: Признак, че хората се радват, че този паметник не е там

Можело да се поспори колко естетически издържано е празненството
Обновена: 21 дек 2023 16:38 | 21 дек 2023 16:35, Нели Христова
268
Денков за тортите: Признак, че хората се радват, че този паметник не е там
Снимка: БГНЕС

Тази реформа е необходима, това беше обяснено толкова ясно, че не знам защо продължаваме отново да коментира това, че съдът трябва да бъде независим, че прокуратурата трябва да носи отчетност, че трябва да има механизми, които да контролират главния прокурор.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков относно промените в Конституцията, за които президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд.

„Емоциите, които някой се опитва да вкара последните седмици, нямат нищо общо със същината. Да припомня също така, че текстовете, които бяха приети, са консултирани с Венецианската комисия, до голяма степен са препоръчани от Венецианската комисия като варианти, така че ние сме приели някои варианти“, каза Денков.

Премиерът подчерта, че България е осъдена над 10 пъти за това, че няма контрол върху главния прокурор.

"Ако болката е по отношение на промените за служебното правителство, защото това също се появява като тема, там това, което адресират тези промени е, че България като парламентарна република не трябва да оставя еднолична власт, която в дълги периоди от време да няма парламентарен контрол", обясни той и добави, че не вижда кой би могъл да възрази срещу това.

Още по темата
Той коментира и тортите от празненството на ДСБ, които скандализираха защитниците на паметника:

"Това е още един признак, че паметникът всъщност разделя обществото, особено в София. Той доста отдавна създава проблеми. Сега кой, как е е решил да празнува - не е моя работа да коментирам. Не съм участвал. Може да се спори дали е естетически издържано. Но това е просто още една илюстрация, че част от хората не го искат този паметник и се радват, ча той вече не е там."

Областният управител е подготвил обжалване на това решение на съда. Вероятно утре ще бъде изпратено. Там има аргументи, видях ги и са достатъчно ясни. Докато тече съдебно дело, не е редно някой друг да казва кое е правилно и кое - не,  коментира премиерът това, че Административният съд в София спря демонтажа на Паметника на Съветската армия и обяви, че за него не е имало заповед или друг актуален документ.

А вчера стана ясно, че областната управителка Вяра Тодева е с назначена охрана заради заплахи за живота ѝ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 125 - Тая тодева, като е толкова смела да бута паметници в разрез със закона, каква охрана? Ако толкова и трябва, пълно е с частни охранители, да си плаща. не стига, че народът плаща за простотиите, дето върши, ами сега пък и охраната ще и плащаме.
119
2
 
20
 
! Отговори
от препарата преди 4 месеца
По безлично същество с прекомерни амбиции не съм виждал .
118
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен115- Със сигурност е ваш президент, на едно кресливо, русофилско МАЛЦИНСТВО. Именно - малцинство сте. Днес хората искат БМВ и Фолксваген, а не Москвич и Волга. Искат свободен пазар, ЧАСТНА инициатива и ЛИЧЕН интерес, а не колхози и съботници. Искат през уикенда в Гърция, а не открит лист, изходни визи и други милиционерски тъпни. Искат свободно движение на хора, стоки, пари, идеи а не някой да ти казва как да живееш и колко да ти е дълга косата. Искаме Свободен Свят, а не Руский мир
117
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая Тодева защо я охраняват. Всички са наясно , че е кукла на конци. Жената се има за фактор моля ви се.
116
17
 
3
 
! Отговори
Вълко Червенков ЛГБТ преди 4 месеца
120 Нищо тема да възстановяваме даже и Альошата ше гътнеме като мавзулея на дъртата мумия с сифилиса
115
3
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
и това било академик позор
114
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя бавноразвиващия явно си е спечелил титлата от Зрънчо. Онзи ден беше стигнал до умозаключението, че хората тази година били най-щастливи в сравнение с последните 3 години и се опита да припише заслугите за това на смешния си циркаджийска трупа. Откъде мозък да се сети, че през предишните 3 години имаше локдаун.
113
17
 
2
 
! Отговори
Окупаторът го е преди 4 месеца
Поставил незаконно там МОЧУРЛЯКА
112
7
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
На 2 Април 85% гласуваха за партии, чиито приоритет е евроатлантизма, а не живота на българите. Факт
111
2
 
17
 
! Отговори
вандалщини преди 4 месеца
Тоя дали се мисли за някакъв обединител , не иска ли да му се изтипоса едно паметниче " академик по сапунените обединения " .Много мразим някаква наглост да ми обяснява как трябва да гледам на нещата .
110
18
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До АнонименНе е в разрез с никакви закони. И не е поставен там със закони. Става дума за процедурни хватки, които ще се разчистят и демонтажът ще продължи до пълното заличаване на това тоталитарно раболепие. Няма никакъв валиден аргумент, паметник на чужда армия на днес враждебна нам страна да продължава да стърчи баш в центъра на София. Няма да го има там. Свиквайте. Следващият ще е Альоша-та в Пловдив - там също са будни граждани със съвест и морал. Истуканите на бунището - е, хайде, в музей.
109
6
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 106 "И детска болница евентуално след 5 или 10 години. Най-важното е паметниците да се избутат," - и правилно! На 2 Април 85% гласуваха за партии, чиито приоритет е евроатлантизма, а не здравето на българите. Факт. Какво реветс?!
108
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До от ЮАР - на юарските българи със сигурност не е президент, на българите тук - ДА!
107
15
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До Анонимен-104- Ами фалшив пРезидент е. Не е президент на Българите, след като стоя мирно пред цигарения поп (оня кгб-еец, набеден за патриарх), след като Крим бил Руски и след като е постоянно на амбразурата да защитава една страна агресор, за срам и резил пред цяла Европа. Мен лично, ме е срам да имаме такъв президент, който така да излага една от най-старите държави в Европа. Това, че нарочно нямаше подходящ кандидат е резултат от дейността на руските служби и подопечните им партии. Срам!
106
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Признак, че няма нищо в кратуната ти. Демонтирането на паметника в разрез със закона е признак, че з вас законите в тази държава не значат нищо.
105
2
 
20
 
! Отговори
КуКлус преди 4 месеца
Всичко ненужно да се нареже ! Почваме от тебе очиларко ! 106 коментар правилно каза ...събираме капачки за децата понеже вие никога нямате пари за подобни "глупости" ама пари за премахване на паметници и помощи за Украйна ....винаги се намират !
104
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоест, заради една банда жалки нещacтници от ДСБ, които имат два автобуса избиратели било оправдано да се маха паметник?
103
2
 
8
 
! Отговори
ТОРТА преди 4 месеца
Зелен ски и КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО... ХА ХАА
102
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денков, ти ли си мъжа или Габриел? Мязаш ми на п...а ще прощаваш
101
17
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До Анонимен-94-Народът щял бил да залее улиците. Денков е най-разумният и адекватен премиер и това не е случайно. Защото е човек на точните науки и говори сякаш пред аудитория от студенти - логичен, точен, без излишни емоции, умерен, толерантен и напълно разбираем. Досега, България не е имала премиер от такъв висок ранг. Народът щял бил да залее улиците. А бе ало-оу. Хората живеят по-добре от всякога в историята. Не виждам от какъв зор някой ще излиза, освен до колата си, за работа или до Билла.