Денков за тортите: Признак, че хората се радват, че този паметник не е там

Можело да се поспори колко естетически издържано е празненството
Обновена: 21 дек 2023 16:38 | 21 дек 2023 16:35, Нели Христова
268
Денков за тортите: Признак, че хората се радват, че този паметник не е там
Снимка: БГНЕС

Тази реформа е необходима, това беше обяснено толкова ясно, че не знам защо продължаваме отново да коментира това, че съдът трябва да бъде независим, че прокуратурата трябва да носи отчетност, че трябва да има механизми, които да контролират главния прокурор.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков относно промените в Конституцията, за които президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд.

„Емоциите, които някой се опитва да вкара последните седмици, нямат нищо общо със същината. Да припомня също така, че текстовете, които бяха приети, са консултирани с Венецианската комисия, до голяма степен са препоръчани от Венецианската комисия като варианти, така че ние сме приели някои варианти“, каза Денков.

Премиерът подчерта, че България е осъдена над 10 пъти за това, че няма контрол върху главния прокурор.

"Ако болката е по отношение на промените за служебното правителство, защото това също се появява като тема, там това, което адресират тези промени е, че България като парламентарна република не трябва да оставя еднолична власт, която в дълги периоди от време да няма парламентарен контрол", обясни той и добави, че не вижда кой би могъл да възрази срещу това.

Още по темата
Той коментира и тортите от празненството на ДСБ, които скандализираха защитниците на паметника:

"Това е още един признак, че паметникът всъщност разделя обществото, особено в София. Той доста отдавна създава проблеми. Сега кой, как е е решил да празнува - не е моя работа да коментирам. Не съм участвал. Може да се спори дали е естетически издържано. Но това е просто още една илюстрация, че част от хората не го искат този паметник и се радват, ча той вече не е там."

Областният управител е подготвил обжалване на това решение на съда. Вероятно утре ще бъде изпратено. Там има аргументи, видях ги и са достатъчно ясни. Докато тече съдебно дело, не е редно някой друг да казва кое е правилно и кое - не,  коментира премиерът това, че Административният съд в София спря демонтажа на Паметника на Съветската армия и обяви, че за него не е имало заповед или друг актуален документ.

А вчера стана ясно, че областната управителка Вяра Тодева е с назначена охрана заради заплахи за живота ѝ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой го интересува този осиновен от жена си псевдо-учен чичак какво е казал или по-точно казано изакал?
99
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ХХХ - И детска болница евентуално след 5 или 10 години. Най-важното е паметниците да се избутат, за тях пари веднага се намират. Детската болница може и да почака. народът събира капачки да лекува децата, не е толкова належаща баш сега.
98
1
 
11
 
! Отговори
BоClуцI преди 4 месеца
MrъСNi
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До от ЮАРТи наистина ли смяташ че Румен Радев е фалшив президент. Няма човек от можещите да гласуват който не е гласувал за него. Стегни се и не се напъвай да измислиш поредната глупост с която да дразниш. От хора като теб, които само бълват неистини отдавна ни е писнало. Стой си кротко и мисли с тази глава, иначе започваш да приличаш на клоун.
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Денков - И да го нарежем, таоя гнус няма кой да я опита. но, все пак, не е лошо да се нареже.
95
15
 
1
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До АнонименНяма никаква простотия в яденето на шоколадови фигурки. Има фигурки с Батман, Спайдерман, Бисквитко, Снежанка и кой ли не от приказните герои. Не виждам причина да се правят фигурки като на паметника. Дори бих предложил фигурки с Ленин, Путин и каквото се сетиш. Това са шоколадови фигурки, не са икони от свети места. Развийте малко въображение. Единственото важно нещо в шоколадите и тортите е те да се харесват и хората да ги купуват. Никой няма право да им слага ограничения.
94
2
 
23
 
! Отговори
Денков преди 4 месеца
И ние не те искаме!Да те нарежем ли?
93
2
 
15
 
! Отговори
ХХХ преди 4 месеца
Бътиму и неадекватния Джо Денкоф....академик бил ....*** азовец ! В цяла България въздуха е силно замърсен .....но паметника е по важен !
92
2
 
15
 
! Отговори
Prokurora преди 4 месеца
Торта с изображението на Денков и като почнат да го режат, изобразява волята на народа!
91
14
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До Анонимен 81-много добре му отнемат правомощия на тоя фалшив пРезидент. Както и на гл. прокурор. Основната функция на гл. прокурор е да пази потоците пране от пари на КГБ през Български компании и банки. Едно време ДС имаше канали за ембаргово западно оборудване към Москва и под 5% от това оборудване беше за България - Ботевград и ИМЕ София имаха такова за електроника. Сега станаха перални за пари (фирми и банки на ДС) които перат и Руски пари чрез своя и тяхна агентура. Тях пази гл прокурор.
90
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денков ко стана нали имаше документи за паметника
89
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Академик Денков, радостта, че ПСА го няма, е едно, а простотията да ядеш глаеа на дете, на майка и на работник е съвсем друго! Не с правете на наивен! Това е простотия плюс невежество и чувство на канибалство,че покрай руския войник,който се биеше през 1941-45 г., когато БГ беше нацистка колония, простаците от ДБ изядоха главите на детето, майката и българския работник! Бъдете сигурни, че тези торти ще ви преседнат! Ега ти простотията,невежеството и човекоядството!!! Г-н Денков, не ви ли е срам?
88
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дърт п.ърцул и пенция и заплата влачи :)))
87
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пускайте си записа и го слушайте. Ето ви изпълнението на записа. Ако имахме народ щеше да залее улиците и да няма това чудо невиждано.
86
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Жалката Истина - Не българите, управниците им. Сложени там известно от кого и неизвестно дали има и от 1/3 твърд електорат техен. Другите не случайно не гласуват.
85
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хората направиха така че да няма дълго време парламентарен контрол, като не избираха едните или другите категорично. Г-н Денков, умеете да говорите, но погледа ви шари като на джебчийка, което пък ни кара да си мислим, че у вас има много неискреност, липса на себеуважение и много, много лъжа.
84
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До от ЮАРТИ КОИ ВИЖДАШ В ЮАР СЪС ЗУЛУСИТЕ ЛИ ОБСЪЖДАШ ТЕМАТА. АРЕ БЕГАЙ ДА ИМ МИЕШ ЧИНИИТЕ.
83
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Това е отрязана глава на българско дете - това напомня ли ви нещо? Така се забавляват от ДА България. Така празнуват Коледа, това им е най-успешният акт през годината. За унищожителите на ***. Това сте самите вие. Тези хора искат да управляват София", каза той.
82
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как само вият платените. Създават фалшива буря в нета за да заслужат копейките, всъщност рублите, които станаха на копейки по стойност.
81
29
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До Анонимен-50- Всеки може сам да си направи статистика. От хората, които виждам редовно, 7 от 10 са за премахване на паметника, 4-5 от 10 наистина се кефят на нарязването му. Реалността е, че няма как да се свали цял и навремето са го качвали на фрагменти. Затова го демонтират на фрагменти. Най-хубавото, което се случи в София през изтичащата година несъмнено е махането на паметника. Жалко, че още не са махнали постаментите. Не бива и следа да остава от тоя символ на тоталитарно раболепие!