Председателят на ДСБ за тортите: БСП си търси повод да се бие с Възраждане

Той не знаел кой ги е поръчал
21 дек 2023 21:57, Нели Христова
115
Председателят на ДСБ за тортите: БСП си търси повод да се бие с Възраждане
Снимка: Facebook

БСП си търсят политически повод, за да се "бият" с "Възраждане" кой обича повече руската посланичка Елена Митрофанова и кой брани повече МОЧА (Паметника на Съветската армия - бел.ред.). Така зам.- председателят на ДСБ Йордан Иванов коментира острата реакция, с която БСП отговори на тортите, украсени с отрязани елементи от Паметника на Съветската армия в София, които бяха част от двете коледни тържества на "Да, България" и ДСБ.

 "Не зная чия е била идеята, не знам кой я е направил, наистина не мога да коментирам казуса", каза той пред "24 часа" на въпрос дали тортата на партито на ДСБ е била недоразумение или лоша шега.

Формалният повод за позиция на БСП е, че се бият с "Възраждане" за любовта на Митрофанова, настоя депутатът. Той добави, че тепърва ще се търси решение как ще се процедира с Паметника на съветската армия от тук насетне. "Важно е да се знае: няма влязло в сила решение, че събарянето е незаконно. БСП и "Възраждане" бълват абсолютни лъжи. Няма такова влязло в сила решение". Според него обществен дебат трябва да реши къде да отиде паметника - дали в Музея на социалистическото изкуство или другаде.

На въпрос какво трябва да се случи с паметника на Альоша в Пловдив, Йорданов, който бе и областен управител там, подчерта, че първо трябва да има дискусия в партията и коалицията, защото това е политическо решение.

По-рано мнозинството в парламента прие договорите със строителни фирма да могат да се индексират при инфлация, от която съществено са увеличени цените на материали, стоки и услуги. Общото възможно увеличение е до 50% по основния договор. От ДСБ обаче гласуваха "въздържал се". "След Нова година ще вкараме законопроект, с който тя да не съществува в този вид. Ще ги реформираме. Последните 6 месеца има дефлация на материалите. Не съм чул фирма да връща пари при дефлация, но държавата дава, което е несправедливо", мотивира се Йорданов. От ДСБ са против идеята за индексация на ин хаус договори и са доволни, че в пленарна зала бе подкрепено неговото предложение индексациите в резултат на ценови инфлации да бъдат лимитирани до 50%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
9
 
! Отговори
Vol'Jin преди 4 месеца
Вече разбрахме, че сте диваци (аутокоректа го поправя на дивани, и е прав в тоя случай удобни за сядане за колониалните) според трите цивилизационни условия. Не е въпроса за тоя монумент, ако нещо правете по другите проблеми(които явно не съществуват) , но ще опишем един обикновен ден в Ирландия за да потвърдим, че сте диваци и дивани.
67
1
 
1
 
! Отговори
МAggie Affair преди 4 месеца
OMEN
66
8
 
10
 
! Отговори
Вън тотемите преди 4 месеца
На съве цки я окупатор!О т какво ви е освободил комунизма бе рашунгели!Тия държави къде не ги е освобождавал са на светлинно ниво напред в развитието си!
65
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Живеем в страна, в която демократичната общ ост се страхува най-много от референдумите Странно ми изглежда все да са против
64
2
 
2
 
! Отговори
Carrapicho преди 4 месеца
Tic Tic Tac M o 4a c
63
2
 
2
 
! Отговори
C Block преди 4 месеца
Time is tickin away for M O C H A
62
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като дете, любимата ми магртеничка, беше калашниче!
61
9
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
До Гилотината: от какво те освободи съвецката орда бе? Освен, че ти е ампутирала мозъка от какво друго, че не е ясно?
60
9
 
3
 
! Отговори
Поръчал съм преди 4 месеца
Да ви изработят Торта Украйна в синьо и Жълто и трупове на руски *** навсякъде и запалени рушистки танкове Мухахаха Топа!
59
13
 
2
 
! Отговори
Готина торта преди 4 месеца
Ще си поръчам същата изглежда вкуснаааа
58
8
 
3
 
! Отговори
ЛОШ МАТЕРЯЛ преди 4 месеца
Зад М О Ч А та сте правени!Българския комунист и русофил не е българин!Вън тотемите на окупатора!!!
57
2
 
1
 
! Отговори
Дърти совунистически преди 4 месеца
Пръ дни кой ви пусна от Карлуково без разрешение на главния санитар
56
3
 
4
 
! Отговори
М О Ч Оубиец преди 4 месеца
69 Вие всички сте психичноболни!Погредни се какви заплахи пишеш.Това нормален човек няма да го напише!Болшевешка М1рша!См1рт на Комунизма и русор0бите ще ви ши Ба ме яко та после като дойде Путин да му се оплачете .*** невярвам да дойде!Болни Янкошумкарски мозъци!
55
2
 
7
 
! Отговори
Гилотината преди 4 месеца
Тези крадливи твари от ДСБ и приватизатори да се гаврят с народната памет и освободилите на България. Мястото на ДСБ от 30 години е в затвора и конфискация на имуществото им.
54
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига сте повтаряли лъжата, че това е антифашистки паметник. Идеологическата лъжа на сесесеруснаците е много опашата, та дори синът на автора на паметника, каза, че това е поръчан от Кремъл пропаганден паметник, нищо общо с антифашизма.Плюс това всеки комунист е съшо толкова изв ерг, колкото и фашистите.
53
3
 
8
 
! Отговори
партия на вампири преди 4 месеца
Талибаните от ППДБ закусват сутрин с бебета и пият човешка кръв, защото са партия на вампири-кръвопийци.
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С бело поръсихте ли я?
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тотален разстел за всеки свързан със унищожаването на ПСА , заедно с цялото му семейство. Когато дойдат руснаците ,ще се погрижим за всеки либераст в Бг.
50
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Копейките си го заслужават.На простотията се отговаря с простотия.С друго не става.
49
2
 
7
 
! Отговори
Хапчета преди 4 месеца
За това са виновни всички хора, които правеха ала-бала с тия и който два пъти ги подкрепиха на изборите.