Радев: Управляващите до Нова година да гарантират пълноценното приемане в Шенген

ПП-ДБ, Борисов и Пеевски заедно изнасилват Конституцията, заяви президентът
Обновена: 22 дек 2023 10:59 | 22 дек 2023 09:09, Елка Василева
165
Радев: Управляващите до Нова година да гарантират пълноценното приемане в Шенген
Снимка: архив, БГНЕС

"Призовавам управляващите в оставащите дни до Нова година да гарантират пълноценното приемане в Шенген. С много дипломация, усилие и конкретни резултати по време на служебното правителство успяхме да постигнем конкретен ангажимент за октомври, за съжаление този импулс не беше развит, а се издигаха бариери по този път", заяви Румен Радев.

Още по темата
Той подчерта, че "политическото лицемерие има висока цена и тази цена не се плаща от политиците, а от гражданите и от бизнеса".

"Съвсем доскоро лидерите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" се надпреварваха да тръбят, че Борисов и Пеевски са корупция, мафия и задкулисие и трябва да бъдат държани далече от властта. Днес те управляват заедно, изнасилват Конституцията заедно и заедно ще ни спасяват от корупцията. Това е толкова зловодно, че миризмата стига и до онези, които търсят всеки повод да ни спънат за Шенген", допълни Румен Радев, цитиран от БНТ.

Промените в Конституцията президентът коментира така: "Мнозинството или не осъзнава в какви рискове ни вкарват, или правят тези промени за конкренти хора. Необходими са комплексни мерки, с които да се приобщават нашите сънародници зад граница - с дистанционно гласуване, със специален избирателен район".

Държавният глава заминава на двудневно посещение в Република Косово по покана на президента Вьоса Османи-Садриу.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
16
 
! Отговори
Митев преди 5 месеца
Много ми е смешно, но и тъжно когато чета Радев да говори:""политическото лицемерие има висока цена и тази цена не се плаща от политиците, а от гражданите и от бизнеса". Точно той да го казва е меганаглост. Да си "натовски генерал и рашиски проводник и слатач" ама въобще не е лицемерие! Мъка му е , че не може да си развява коня и Мама Митрофанова ще го напляска!!!
11
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русороба Радефффф партенката защо не млъкне...
10
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Един мъдрец , на фона на глутница кучета захапалу кокъла. Ех България накъде вървиш?
9
8
 
23
 
! Отговори
Стига бе, преди 5 месеца
...точно Тоя, който докопа властта с размахания юмрук, и заедно с Рашков Дамаджаната превърнаха държавата в разграден двор, и каналджийството в процъфтяваш бизнес, щял да им държи сметка за Шенген ??? Няма такава перверзия! Да не говорим, че и точно неговите служебни, с инфлацията която ни треснаха ,ни отдалечиха и от Еврозоната! Този просто си е вреден!
8
9
 
25
 
! Отговори
История преди 5 месеца
Толкова години как не се умори да плюе този човек...Партизански юмруци....мутрите вън...После служебно Правителство...сложи негови хора...негово Правителство...Сега неговите хора се обърнаха против неговите методи...Време е дане е много закъснял Радев да потърски причината в неговият телевизор...отдавна е време...Разединител......
7
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
много му стана тъпо, че му орязаха властта и трябва да го играе като истински президент на парламентарна република.. Всичко свършва рундьо! Приеми го като мъж.
6
1
 
9
 
! Отговори
А защо Гълъб преди 5 месеца
Не гарантира нищо?
5
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Фигурантче, Фигурантче.......жалък си :)
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лъже мръcникът. Преяжда с луканка.
3
10
 
15
 
! Отговори
Старшинката преди 5 месеца
Зелен чорап ръси мисли, които няма... е на това му викам аз абсурдна ситуация.
2
4
 
10
 
! Отговори
Радев никъде не преди 5 месеца
Го канят.Ооря до Косово.
1
1
 
7
 
! Отговори
Бай Чеп преди 5 месеца
Абе "Днески", спрете си публикациите! Така или иначе не могат да се прочетат от досадните реклами.