Леонидов: Политиците не се държат като нормални хора

Непрекъснато иронизират и обиждат
27 дек 2023 20:30, Екип на Bulgaria On Air
28
Леонидов: Политиците не се държат като нормални хора
Снимка: Bulgaria On AIR

Ако направим дисекционен анализ на това, което вършат политиците ни, ще видим, че има само разочарование, погнуса. Не се държат като мъже, като нормални хора, непрекъснато иронизират и обиждат. Създава се тон в НС. Голяма част от българската нация се забавлява. Търпим подобни всекидневни изяви и чакаме само избори и не гласуваме. Това каза писателят, журналист и общественик Румен Леонидов в студиото на "Денят ON AIR".
Ситуацията в България Леонидов описа като нисък морал и деградация.

"Целите, поставени като национални каузи - влизането в НАТО е ЕС, се осъществиха. Сега имаме още малко да влезем в Шенген. Това не може да бъде национален идеал. Огромна част от населението, което е и от моето поколение, също сме заразени от робството. Някой трябва да мисли вместо нас", смята поетът.

По думите му, за да бъде един човек дисциплиниран, трябва да има страх.

"Това безсрамие се предава и на нашите народни представители. Каквото е обществото, такива са и политиците. Не може с толкова малка активност да казваме, че това са народни избраници. Не могат да бъдат пример за утрешния ден", категоричен е писателят.

Леонидов определи разпада на демокрацията в света като фатален, а християнството, че вече не може да излъчва примери за поведение.

"Нито един от вариантите на християнството в момента не е във възход. Религията не е виновна. Има хора, които използват религията, за да отварят войни", подчерта пред Bulgaria ON AIR журналистът.

Изкуственият интелект не може да ни унищожи, на мнение е гостът: "Нас ни унищожава това, че не гледаме напред. Човечеството няма цел".

Леонидов коментира и книгата на Милан Йованович - "В сенките на Богородица".

"Разказва за Лука, който е художник и лечител. Рядко излизат книги на тази тема. Аз работя върху това, което липсва - върху една книга за Йоан Кръстител, чиято съдба е много трагична", обяви писателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Леонидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Понятието "нормално" е много неправилна субективна терминология ,която често се използва за манипулативни цели и всъщност доказва ,че тези ,които я употребяват тази лексика са част от "коловоза" ,макар и да се считат извън него. Румен Леонидов говори красиви заучени фрази ,които са верни ,но само ,когато не само се проповядват ,но и изпълняват .Политиците са един "умален мащаб" на "хората" и същите като техните себеподобни ,които са ги избрали да ги представляват.
24
1
 
3
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 месеца
НИКОИ НЕ ТВЪРДИ ЧЕ СА НОРМАЛНИ.ДО ЕДИН СА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ПРЕСТЪПНИЦИ.ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ ВСИЧКИ ПАРТИИ И ГРЖДАНСКО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ЧЕСТНИ И ДОСТОИНИ БЪЛГАРИ,А НЕ СЛУГИ НА САЩ.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Литературният Бойко Борисов. Първо нелегален, после националист, после ортодоксален атлантик.
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руменчо е фундаменталист, религиозен фанатик, подобен на ислямистите и ислямските джихадисти. Опасно луд десен радикал-религиозен фанатик. Той смята, че шизофренният му мозък трябва да бъде пример за всички, целия народ. Както фашистите смятат, че техният идеал е спасението за нацията. Такива религиозни фанатици са най-опасни. Те предизвикват религиозни конфликти по целия свят.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според мен, всички неодобрени блока за саниране в България (в резервния списък) трябва да излезнат на протест и да блокират пътища и магистрали с искане за 100% безвъзмездно саниране. С нашите данъци санираха и санират други блокове, а нашите не санират. Няма такъв филм!!!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Oт aлa-бaлa go тpaлaлa...
19
5
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Че то евроатлантиците не са хора.
18
2
 
9
 
! Отговори
Щo тpиeш бe crлoбeн? преди 4 месеца
Д'eeби и nocoлcтвoтo, нa мaймyни rи нanpaви...
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Един съвременен интелектуалец, претендиращ да анализира живота на Йоан Кръстител, би трябвало да бъде над политиката. Но както казва, той е още роб.
16
6
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
рипахте скачахте искахте демокрация хаиде сега не приказваите повечекаквото искахте това получихте
15
4
 
3
 
! Отговори
Мусайбе каскета преди 4 месеца
Докато подобни интелектуал-шаман-гурута ни анализират и правят дисекции на политическия живот и политиците ще са на ниво чакай да чуя какво казва радиото. Що не си гледа поезията тоя бръмбар и да остави политиката на политиците.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Още един бил нелегален!
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За да бъде един човек дисциплиниран, трябва да има респект, не страх! Страхът е оръжието за подчинение в тоталитарните общества. И до нищо добро не води .
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добро утро.Тоя откри Америка на картата.Все едно е паднал от луната.
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоз как иска да е писател като не е бил читател ? Основа на образованието е че НА ТОЗИ СВЯТ ОЦЕЛЯВАТ САМО ПРЕСПОСОБИМИТЕ а не тази които седят в доживотно членство в ЕС и нато .Това е основен принцип на живота а тоя не го знае .Света много се промени и Русия вече нама да дава евтини ресурси и да купува скъпи железа .Като сме в ЕС не можем да правим бизнес със изтока и ни пречат да направим основни реформи .Живеем в евросоциалицъм с субсидии и подпомагания а ни трябва оня от Аржентина с резачката
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да бе! Ама там е Проблема,че Не са!!!-:( И ще ги Сменим на следващите Избори когато и да са!!
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Aлa-бaлa...
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Oт nицитe c kpиcтaли e...
7
2
 
19
 
! Отговори
така, де преди 4 месеца
Ами, как да се държат нормално, като те са си ненормални!
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Говори лъжи.Ислямът е точно религия за война.