Борисов обвини Радев, че не ни приели и за сухопътния Шенген

Три години имало бездействие и хаос по границата ни
379
Борисов обвини Радев, че не ни приели и за сухопътния Шенген
Снимка: БГНЕС

"Три години една лъжица асфалт не беше сложен в област Бургас. Сега, благодарение на т.нар. "некоалиция", за всеки град и община има заложени средства в Бюджета за догодина, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в морския град.

"Като дойде 6 март, ще видите каква ще бъде ротацията. България си имаше добър министър-председател по мое време, но сега по-добре да се съсредоточим за работа с партиите и структурите. Има ясно разписано споразумение Денков - Габриел, и Габриел - Денков при ротацията. По Споразумението, което имаме, ще се направи анализ на работата на всеки министър, и ако има такива, които не са се справили толкова добре и нямат голям напредък, ще бъдат сменени. Но това ще стане с анализ между лидерите и двамата премиери тогава. Най-важното е МРРБ - и това ще му е най-големия тест на министъра, в рамките на тази седмица да направи планът и правилата, които осигуряват проектите за цялата тази година. Така министерството трябва да работи на 1000%, сега всички общини ще подадат проекти. И ако министърът се справи с това, ще остане да работи. Колкото и да не ни харесва некоалицията, тя ни вкара в Шенген, имаме щедър за всички общини Бюджет, има конституционна и правосъдна реформа, както и зелена светлина от цялата европейска общност", заяви Борисов.

"Бургас вече по въздух и море е в Шенген, могат и от морето, и по въздух да излизат хората. Имаше грешки, но големия проблем, който ни спря, бяха тези няколко години хаос по границите. Всеки ден репортажи, избиваха се мигрантите с полицаи, и това отиваше по всички медии. Това бе по време на служебните правителства на Румен Радев", коментира още Борисов.

Според него вътрешният министър Калин Стоянов се справял много добре.

"Благодарим на австрийския бизнес, който е инвестирал в България, застана твърдо зад България, като написа писмо до австрийските власти за Шенген. Трябва да покажем само, че пазим надеждно границата. Нашите партньори в Европа ще ни дадат наблюдатели, за да обясним заедно, че България е изпълнила критериите. Калин и Асен Василев трябва много силно да работят в следващите седмици, за да е ясно за всички, че пазим здраво границите си", каза още Борисов.

Той изрази надежда проверките в складовете на "Лукойл", които започнаха вчера, да доведат до сваляне на цената на горивата.

"Единственото, които искаме, е да не обслужваме интересите на Русия, а този лев, който плащаме отгоре на литър бензин, да остава у българите", обясни лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Американското джудже Гумен Гадев издигна и рекламира нищо не известните просто Киро и Асанка Кокорчи в първото временно правителство след като с по* но снимки и звукозаписи беше свален от власт 12 ГОДИНИ дон Тиквоне Банкянски. Голяма глупост направи народа ,че повярва на Киро и Асан ! Благодарение на тези момета вече турци двойни гражданства след прекарване на 1 година могат да се кандидатират , спечелят управляват вас стига само да са от държава член на НАТО или ЕС ! БРАВО МАШШАЛА АФЕРИМ
286
0
 
6
 
! Отговори
по-здрав преди 5 месеца
ТКЗТ = трай коньо за зелена тревакога паднат визите за уса ша имаме и шенген
285
0
 
2
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 5 месеца
Как е харесва ли ви музея
284
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
престъпника бойко борисов да първо да обясни защо е толкова калпава оградата по границата която той построи и защо граничните полицаи са поставени в унизителни условия да си правят сами колиби от клони и найлон за да има къде да се подслонят в дъждовните дни и нощи?! бойко борисов трябва да се разследва за престъпленията които извърши и превърна България в най-пропадналата държава в ЕС, а не да обвинява другите за собствените си антибългарски деяния!
283
2
 
5
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 5 месеца
И ПСИХОЛОГИЧЕСКИТЕ ЦИПСО ОПЕРАЦИИХОДЯТ ЛИ В МУЗЕЯ НА ПЛЕНЕНАТА НЕПОКЪТНАТА НАТОВСКА ТЕХНИКА ГЛЕДАЙТЕ, ЯВНО УКРОЕКИПАЖИТЕ СА СЕ ПРЕДАЛИ С ТЕХНИКАТА ИЛИ СА ИЗБЯГАЛИ НЯМА СЛЕДИ ОТ БИТКА.https://youtube/watch?v=74D2zi9IdeQПрочети още на: https://dnes.bg/voinata-v-ukraina/2024/01/02/ujasyt-na-ukraincite-s-ruski-pasporti-celiiat-im-jivot-tyne-v-nesigurnost.594037#comment-newest
282
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хак му е на Радев - не го вкара в затвора - сега да му сърба попарата на този нагляр!
281
1
 
0
 
! Отговори
Вълканов преди 5 месеца
.
280
2
 
32
 
! Отговори
Пууу... преди 5 месеца
На тоя па се некой друг му виновен...а той чист кат момина сълза!
279
2
 
27
 
! Отговори
gargamel преди 5 месеца
Коалиция от глух,сакат и ням!ТОВА СА НИ УПРАВНИЦИТЕ!
278
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Радев, Тончев и Гълъбите ще свършат като психопата Гешев. Жалко, че няма да си получат заслуженото наказание, а техните наследници ще носят бремето на престъпните си родители
277
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чудех се преди кого ще обвиняват ПП, ГЕРБ и ДПС, когато успеят да сменят Радев тяхна калинка. Но си мисля, че няма как Радев да не надживее коалицията. После ни чакат служебни правителства докато ГЕРБ и ДПС не издигнат свое с 3-4% останали от ПП. Затова и промениха закона кой може да бъде служебен премиер. Народът е свикнал и ще търпи, сигурно ще минат години преди да ги изритаме най-сетне.
276
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво на Борисов, Пеевски, Денков и Габриел! Най-после след 13 години сме в Шенген. Сега ще мога да пътувам до Гърция без да чакам 2 часа на границата. А, то било специален Шенген само ако се телепортирам там. Те даже много са ни дали. Можеха да кажат, че ни приемат, но с отложено действие за 10 години, пък те все пак са ни позволили по въздух, след съответните проверки с цел сигурност.
275
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И за какво да го съдят Борисов? За фалшивите клипове в спалнята му ли? Или за къщата в Барцилона, която не е негова?
274
0
 
18
 
! Отговори
да преди 5 месеца
остава сега да турите на джиповете и на тировете по едни крила и да си хвърчиме по въздух, кой къде иска! вий го можете, всичко можете! и туземец за президент може да сложите-да ви целува подметките!
273
4
 
30
 
! Отговори
анализатор преди 5 месеца
Този отдавна трябваше да бъде в затвора.Доживот.
272
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пускали ни за Шенген само по въздух и по море . Защото руснаците тъй или иначе щели скоро да ни затварят въздушното и морското пространство .
271
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тръгнаха вицове за бат боцо ппдб и р Радев. И всичките за пътя към Шенген. Единия искал само по въздух другия по асвалт. Третият само с лодка по вода и да минава през Росенец.
270
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
България не може да се развива докато този престъпник е във властта и на свобода. Той е изградил мафиотската си организация и е пуснал пипала навсякъде -- целта им е не някакъв обществен прогрес, а кражби и унищожаване чрез чужди сили.
269
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БОИКО ТОВА ТИ СТИГА ХОРАТА ТЕ ЗНАЯТ ЧЕ СИ БАНДИТ, И МНОГО МАЛКО ГЕРБЕРИ ТЕ ЗАЩИТАВАТ А ПЪК ГЕРБЕРКИТЕ ТЕ ОТПИСАХА НЕ СИ СТАВАЛ ВЕЧЕ ЗА НИЩОО
268
3
 
32
 
! Отговори
Спеца преди 5 месеца
Пожарникаря , съвсем изперка без пост!