Борисов обвини Радев, че не ни приели и за сухопътния Шенген

Три години имало бездействие и хаос по границата ни
379
Борисов обвини Радев, че не ни приели и за сухопътния Шенген
Снимка: БГНЕС

"Три години една лъжица асфалт не беше сложен в област Бургас. Сега, благодарение на т.нар. "некоалиция", за всеки град и община има заложени средства в Бюджета за догодина, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в морския град.

"Като дойде 6 март, ще видите каква ще бъде ротацията. България си имаше добър министър-председател по мое време, но сега по-добре да се съсредоточим за работа с партиите и структурите. Има ясно разписано споразумение Денков - Габриел, и Габриел - Денков при ротацията. По Споразумението, което имаме, ще се направи анализ на работата на всеки министър, и ако има такива, които не са се справили толкова добре и нямат голям напредък, ще бъдат сменени. Но това ще стане с анализ между лидерите и двамата премиери тогава. Най-важното е МРРБ - и това ще му е най-големия тест на министъра, в рамките на тази седмица да направи планът и правилата, които осигуряват проектите за цялата тази година. Така министерството трябва да работи на 1000%, сега всички общини ще подадат проекти. И ако министърът се справи с това, ще остане да работи. Колкото и да не ни харесва некоалицията, тя ни вкара в Шенген, имаме щедър за всички общини Бюджет, има конституционна и правосъдна реформа, както и зелена светлина от цялата европейска общност", заяви Борисов.

"Бургас вече по въздух и море е в Шенген, могат и от морето, и по въздух да излизат хората. Имаше грешки, но големия проблем, който ни спря, бяха тези няколко години хаос по границите. Всеки ден репортажи, избиваха се мигрантите с полицаи, и това отиваше по всички медии. Това бе по време на служебните правителства на Румен Радев", коментира още Борисов.

Според него вътрешният министър Калин Стоянов се справял много добре.

"Благодарим на австрийския бизнес, който е инвестирал в България, застана твърдо зад България, като написа писмо до австрийските власти за Шенген. Трябва да покажем само, че пазим надеждно границата. Нашите партньори в Европа ще ни дадат наблюдатели, за да обясним заедно, че България е изпълнила критериите. Калин и Асен Василев трябва много силно да работят в следващите седмици, за да е ясно за всички, че пазим здраво границите си", каза още Борисов.

Той изрази надежда проверките в складовете на "Лукойл", които започнаха вчера, да доведат до сваляне на цената на горивата.

"Единственото, които искаме, е да не обслужваме интересите на Русия, а този лев, който плащаме отгоре на литър бензин, да остава у българите", обясни лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
3
 
31
 
! Отговори
Хохол преди 5 месеца
Виновни за да не ни приемат в Шенген!?Питайте вестник el priodico ,или комисията магнитски....наблюдаващите за изразходването на еврофондовете в банановата република!
246
1
 
8
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 месеца
Добре, а Путин не носи ли вина??? А Станишев?
245
1
 
31
 
! Отговори
белотаджийски триков преди 5 месеца
Буци владее един елементарен , но успешен трик , най-вече поради простотията на аудиторията си да минава метър и да цака козове на безкос .
244
2
 
25
 
! Отговори
нема да е вечно така преди 5 месеца
Буцито сега да обвинява каквото и когото ще обвинява , че предстои него да го обвиняват и то тежко , цели съдебни състави .
243
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вместо да обвинява другите за Шенген, да си огледа своите хора. Външната му министърка, кандидатка за премиер заслужава вот на недоверие, за подписване на полушенгена за сметка на връщане на мигранти. Правителството съобщава за дезинформация. Да публикуват параграфа върху който се е подписала Габриел, за да им повярваме.
242
4
 
16
 
! Отговори
Чукча писател преди 5 месеца
Как пък не обяви по-рано, че ще идва в Бургас да го посрещнем подобаващо ?!
241
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крадев е за изритване!!
240
3
 
20
 
! Отговори
НАТОСТАН преди 5 месеца
ТИКВУН МАЙ НЕЩО ОБЪРКА ПАСЛАНИКА С РАДЕФФ. ДА СИ ПИЕ АПОВЕТЕ.
239
6
 
40
 
! Отговори
българина преди 5 месеца
господинът имаше 12 г, цялата власт и президент. Не знам журналистите вземащи интервюто, какво имат в устат си, че не питат? всъщност в България никои не пита, само слуша и записва..... това не е журналистика а статистика ....
238
1
 
26
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 5 месеца
ОПОРКИ МАНИПУЛАЦИИ ЛЪЖИ И ТОВА ВОДИ ДО БЕДНОСТ И НЕ ЩИТА НА НАРОДА НИ. ТИ БЕДОИН ЖЕСТОК И ГАДЕН МИСЛЕЩ САМО ЗА СЕБЕ СИ. И ЗА *** И НАРОДА СИ. 1/4 ЧУЖБИНА ИЗГОНИ 2/4 НА ПЕНСИИ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА. И ПОСЛЕДНАТА ЧЕТВЪРТ НА ХРАНИЛКАТА. АДМИНИСТРАЦИЯ ПОЛИТИЦИ КМЕТСКИ ОПРАВИ ГАДНИ ПОЛИЦАИ И МЪНИЧКО АРМИЯ. ГАДЕН СИ СТЕ И НЕ ЩЕ БЪДИТЕ ТАМ ВЪВ ВЕЧНОТО.
237
3
 
37
 
! Отговори
тагаренко преди 5 месеца
По времето на ТИК ВА ТА ,оставаше да се боядиса една барака . От тогава изменаха поне 15 години,а шенгеня го няма. Оказа се ,че пак друг е виновен , а не бояджията ,смешен НЕЩАСТЛИВЕЦ 1
236
5
 
44
 
! Отговори
Нормален преди 5 месеца
ББ ако е мъж да отиде да почука на вратата на затвора и да помоли да го приберат заради всички безобразия,които направи.Чак тогава ще повярвам,че го е грижа са България.
235
7
 
2
 
! Отговори
Приеха преди 5 месеца
Професионалисти в небето. Морските и те се вредиха. Но...гл-и.с.тии и червеи, лазещи по земята има да чакат.
234
20
 
9
 
! Отговори
РУСКАТА ПРОПАГАНДА преди 5 месеца
ИСКА ДА ВИДИ РАЗЦЕПЕНА БЪЛГАРИЯ И 16 ГУБЕРНИЯ НА РУСИЯ...
233
7
 
34
 
! Отговори
THE BEST преди 5 месеца
А кога ще обвини и Путин, че не са ни приели и за сухопътния Шенген.....
232
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Президентът има представителна функция, работата по приемането ни в различни международни споразумения е на изпълнителната влас. Ръководител на тази власт е министър председателят... това което е бил Бойко Борисов в продължение на 11 години. Да обвинява президента за това говори или за пълно незнание как работят процесите в тая държава (което обективно погледнато може и да е така), или си прави рейтинг с най-големите ***, дето сами не знаят.
231
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този крадец и лъжец мисли, че хората вече са забравили. Селянията го вкарва в парламента и там му гледаме сеира.
230
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Точно така е !
229
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Народа пр.ст,живот без маска и без грим,озъбено свирепо куче".Поета като че ли го е написал за днешния ден,а той е такъв,благодарение на еднокнижника,на когото още се кланяте.
228
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По твое време нямаше нищо позитивно.Ниски заплати и пенсии за хората,огромни кражби и корупция от приближените около теб.Всички разследващи журналисти бяха уволнени от националните медии,а около теб само ***,задаващи удобни въпроси и представящи живота ни розов,благодарение на теб.А иначе,на последно място в Европа по всички показатели.