Пеевски атакува: Тагарев страхливо избяга от отговорност

Той е евроатлантик само на думи и поза, коментира още депутатът от ДПС
7 яну 2024 13:30, Нели Христова
241
Пеевски атакува: Тагарев страхливо избяга от отговорност
Снимка: БГНЕС

Скандален е фактът, че министърът на отбраната Тодор Тагарев игнорира парламента от ритуала с бойните знамена на Богоявление. Този акт е грубо погазване на българската Конституция и унижение на парламента.

Напомням на министъра, че България е парламентарна република, а той, както и всеки министър и кабинет са назначени от парламента, заявява председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Съветвам го, уютно седнал в топлия си кабинет, да отвори Конституцията, да я прочете много внимателно и да осмисли много точно мястото си като представител на изпълнителната власт, като слуга на народа.

Още повече, че точно той – Тагарев страхливо избяга от отговорност, като не пое нито едно важно решение, което можеше да вземе сам, а прехвърляше на парламента да изпълнява евроатлантическите ангажименти на държавата. А той се оправдаваше, че пътува я за Бургас, я за друго място.

Защото Тагарев е евроатлантик само на думи и поза.

Няма да допуснем парламентът да бъде унижаван от един министър.

Настоявам Тагарев да се яви пред Народното събрание и да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста.

Ние, парламентаристите, сме тези, които сме получили доверието на хората и ще защитим парламентарната република и конституционно установения ред на правовата държава.

И няма да допуснем никой овластен да се опитва да се упражнява в собствена полза върху Конституцията, за да запази личния си интерес, добавя Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ШОПААР В АТАКА, ГРУ-ГРУ-ГРУУ - ДА НЕ СЕ ПРЕДЛАГА ЗА МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА??!...
180
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
*** В АТАКА, ГРУ-ГРУ-ГРУУ - ДА НЕ СЕ ПРЕДЛАГА ЗА МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА??!...
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
дъе пъе съе най накрая ще си покаже истинското лице, че е създадена от ръша да ни дестабилизира и да ни държи на каишка. затва слагат най долния *** начело като тоя прасчо, той и у и да хване ше омекне, няма бизнес който не може да разсипе и златен извор да намери ще го запуши.
178
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая служителка от 20 е там ,няма как да наруши ,ако не е получила устна заповед ,както беше при паметника нямат документи за паметна и с устна заповед н на някой кадър на ПП е заповядал да гътнат ,и туй е същото ,то предатяля си остава предател
177
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Шефът не е доволен.Пералнята на Про100то дава крила.Тагаренко е пътник.
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
грух грух
175
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Евроатлантици не ни трябват, но това пра се още не знае.
174
10
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 3 месеца
Само така, Тагарев! Тези всичките руски възпитаници заслужават само игнор за жалките опити да те злепоставят със смешни и жалки, изсмукани от пръстите си "скандали"! Пълна простотия са атаките на Пеевски и другите към Тагарев!
173
0
 
6
 
! Отговори
Точка! преди 3 месеца
Някакъв си чиновник нещо се е объркал и бил поискал сам да си подаде оставката. Случаят е приключен!
172
6
 
2
 
! Отговори
Право на мнение! преди 3 месеца
Грешка на чиновник. Нищо повече. Няма нужда от драми. Пеевски преиграва и става смешен и жалък в неистовите си опити да злепоставя министър Тагарев.
171
5
 
3
 
! Отговори
Позор! преди 3 месеца
Някаква "калинка"-писарушка, незнайно от кой назначен в министерството на отбраната, който пращал покани, пропуснал да прати покана на хора с горямо его и те ревнаха до небесата, искайки да припишат всичко на министър Тагарев. Ама я по-сериозно, министрите не се занимават с някакви глупави покани, той има по-сериозни задачи и ангажименти!
170
7
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 3 месеца
Отвратително, най големите буклуци, корумпета, крадци и мафиоти в държавата, търсят цаката на най добрия и почтен военен министър Тагарев.
169
8
 
2
 
! Отговори
Чест и почитания, Та преди 3 месеца
Поздравления за най-доблестният военен министър на България, от поне 10 години насам - проф. Тагарев!
168
7
 
4
 
! Отговори
Хрян преди 3 месеца
Тагарев върши добра работа и е съвсем нормално да бъде обект на нападки от страна на знайни и незнайни мошеници като онова гнусно прасе.
167
1
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 3 месеца
Знайте ли вий как го боли Магнитски, че нямал покана?
166
4
 
4
 
! Отговори
Хммм преди 3 месеца
ГЕРБ и Шиши искат да разпределят поръчките в МО. И отново да крадат от държавния бюджет. А Тагарев не ги слуша. Следователно е лош!
165
5
 
3
 
! Отговори
Смях в залата преди 3 месеца
Проф. Тагарев е високо ерудиран специалист и стойностен министър, който не заслужава подобни измислени упреци заради един формален протоколен пропуск.
164
4
 
1
 
! Отговори
Раш преди 3 месеца
Всички знаем, че и ГЕРБ, и ДПС са пишман-евроатлантици. Да скъсат с пъпната си връв - Масква - за тях ще е много трудно.
163
5
 
2
 
! Отговори
Те това е преди 3 месеца
Търси се начин да бъде сменен Тагарев с глупави доводи, някакво основание за рокада. Мирише на директно указание от рашкото посоля към герб/дпс.
162
3
 
3
 
! Отговори
Мдааа преди 3 месеца
Тагарев е толкова над депутатски шушумиги и от ГЕРБ, и от ДПС и сие, че колкото и да лаят, не могат да го засегнат!