Денков в Давос за дезинформацията, икономическата несигурност

Сред темите на форума са и екологичните предизвикателства
75
Денков в Давос за дезинформацията, икономическата несигурност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят акад. Николай Денков ще вземе участие в Световния икономически форум, който събира международния политически и финансов елит в швейцарския алпийски курорт Давос. В центъра на дискусиите тази година са идеи и стратегии, свързани с икономическа несигурност, екологични рискове, изкуствения интелект и противодействието на дезинформацията.

Участието на премиера идва в контекста на военните конфликти в Украйна и Газа и нарастващите глобални предизвикателства, отразени в Доклада за глобалните рискове през 2024 г. Анализът подчертава необходимостта от нови подходи и решения в справянето с тях. Според доклада, дезинформацията е един от най-големите краткосрочни рискове, докато екстремните метеорологични условия се издигат като ключов дългосрочен проблем.
Българският премиерът ще вземе участие във форума, където тези и други въпроси ще бъдат обсъдени от световни лидери и експерти от различни области. Акад. Николай Денков ще участва в серия дискусии и лични разговори. Мотото на срещата в Давос тази година е „Възстановяване на доверието”. „Темата е директен отговор на ерозията на доверието, която се забелязва в обществата и между нациите“, смята министър-председателят акад. Денков.

Над 2 800 участници, включително около 60 държавни и правителствени ръководители, ще вземат участие във форума в Давос. Сред водещите политически лидери ще бъдат френският президент Еманюел Макрон, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и китайският премиер Ли Цян. Съединените щати ще бъдат представени от държавния секретар Антъни Блинкен. Очаква се присъствие и на новоизбрания президент на Аржентина Хавиер Милей.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: ДавосДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Шопендар преди 3 месеца
Ако у нас започне борба з дезинформацията,трябва да започнат от управниците,те са най големите лъжци
60
0
 
0
 
! Отговори
Тихомир преди 3 месеца
Тоя хей, в Давос, отново ли ще ни го поднасят на ретуширана снимка как говори пред пълни трибуни, а всъщност го слушат 5 души?
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В края на мандата ПП се раздвижиха по държавите ,Денков в Давос че решават за войната ,сякаш зависи от България ,друг пък на сащ ходи ,и му обещали 6 милиарда ,сащ ли че ги дават или ние ,сащ за 20 г.нато ,един долар меса ни дали ,да не стане така че тия милиарди ние да ги даваме,защото военния министър не показа никакъв документ или договор със сащ ,то само празни приказки и телевизии похвали не забравяйте че има избори в сащ кой че е президент не се знае че да дават милиарди а ако е Тръмп..
58
0
 
2
 
! Отговори
Лъжец и слуга преди 3 месеца
На лъжци, ще се събира с други лъжци и слуги на лъжци да си говорят празни приказки, но и да се разберат какво и как да лъжат и мошеничестват занапред.
57
0
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 месеца
" Крадеца вика , дръжте крадеца ! " . Цял отбор юнаци с двойни калпаци , а пък " били " и голтаци !
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 63 !?! : Вируса се казва COVID19 или Инфлуенза. Направиха RNK ваксина която кара ДНКто да се бори директно с вируса или да не се разболява тялото а да премине като настинка.
55
2
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 месеца
Излага България тази хърба.
54
1
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 3 месеца
ЩОМ НЕ СЕ ПРИКАЗВА ЗА НЕЩО, ЗНАЧИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С НЕГО, ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С НЕГО, ЗАЩОТО ИМ ВЪРШИ ДОБРА РАБОТА !
53
0
 
6
 
! Отговори
не прочетох името преди 3 месеца
НА НИТО ЕДИН БИЗНЕСМЕН ????? ЗА КАКЪВ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ, ПРЕДСТАВЕН ОТ ПОЛИТИЦИ ????? ЩЕ СИ БИЯТ ШАМАРИли ?????
52
0
 
2
 
! Отговори
?!? преди 3 месеца
Искам да попитам, какъв е тоя нов вирус дето трепе мало и голямо? И защо всички мълчат за него?
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дайте да уточним понятията,имаме"участие" не на"премиера"а на наведената хърбава марионетка Денков,и виждаш ли това наведено нищожесmво щяло да даде мнение и да вземе отношение на тема-Дезинформация и икономическа несигурност!!!!!!
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Току що ви обясних, че вървим към дигитално крепостничество. Условията са такива, както в Европа през 5-6 век. Има велможи, които имат военната сила да ни защитават
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НИЩОЖЕСТВО, НИКОЙ НЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА ТЕБ!
48
0
 
3
 
! Отговори
Денков преди 3 месеца
Споко бе в Бг икономическа несигурност няма споко щото нямаикономика ни селско стопанство вдичко е сигурно
47
0
 
1
 
! Отговори
Експеримент N преди 3 месеца
Манориализмът води началото си в края римска империя . Това беше необходимо в разгара на гражданските размирици, затруднените правителства и варварски нашествия които разтърсиха Европа през V и VI век. При такива условия дребните фермери и безземни работници обменяха земята си или свободата си и обещаваха услугите си в замяна на защитата на могъщи земевладелци, които имаха военна сила да ги защитават. Крепостничеството в Западна Европа приключва по-рано отколкото в Русия.
46
0
 
4
 
! Отговори
Средновековие преди 3 месеца
Представи си, че си беден европейски земеделец през Средновековието. Политическата ситуация е следната: не притежаваш земята, на която живееш. Наета е от барон или херцог. Ти и съседите ти споделяте помежду си ралото и комбинирате воловете си във впряга за да орете заедно земята. Няма голяма обществена мобилност: родителите ти и дедите преди теб са обработвали същата земя. Дори нямаш законното право да напускаш владението без разрешението на господаря си. Ти си крепостен слуга на господаря си.
45
1
 
9
 
! Отговори
Клаус Шваб преди 3 месеца
Викнал съм марионетките на инструктаж!
44
0
 
0
 
! Отговори
20 век преди 3 месеца
В началото на 20-те години украинската национална идея се възражда на обширна територия с традиционно смесено население на изток и юг в Украинската съветска социалистическа република. Сред членовете на Украинската комунистическа партия (болшевики), основана през 1918 в Москва, първоначално има 7% етнически украинци. След присъединяването към нея на комунистическата партия на боротбистите през 1920 и обявяването на политиката на коренизация, до средата на 20-те години стават 70%.
43
0
 
2
 
! Отговори
Украйна 18 век преди 3 месеца
През следващите десетилетия казашката автономия в управляваните от Русия области напълно изчезва. След трите Подялби на Полша в края на 18 век Галиция е присъединена към Австрийската империя, а останалата част от Украйна към Русия. В хода на Руско-турските войни Русия завладява и южните части на страната.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През 1648 г. Хмелницки повежда въстание срещу полската власт в Украйна. Той мобилизира масите с аргумента, че пет века православните рутени, към които принадлежи, са потискани от поляците католици. Казаците провеждат серия военни кампании, които постепенно освобождават Украйна от полска зависимост, но я поставят под руска.