Денков в Давос за дезинформацията, икономическата несигурност

Сред темите на форума са и екологичните предизвикателства
75
Денков в Давос за дезинформацията, икономическата несигурност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят акад. Николай Денков ще вземе участие в Световния икономически форум, който събира международния политически и финансов елит в швейцарския алпийски курорт Давос. В центъра на дискусиите тази година са идеи и стратегии, свързани с икономическа несигурност, екологични рискове, изкуствения интелект и противодействието на дезинформацията.

Участието на премиера идва в контекста на военните конфликти в Украйна и Газа и нарастващите глобални предизвикателства, отразени в Доклада за глобалните рискове през 2024 г. Анализът подчертава необходимостта от нови подходи и решения в справянето с тях. Според доклада, дезинформацията е един от най-големите краткосрочни рискове, докато екстремните метеорологични условия се издигат като ключов дългосрочен проблем.
Българският премиерът ще вземе участие във форума, където тези и други въпроси ще бъдат обсъдени от световни лидери и експерти от различни области. Акад. Николай Денков ще участва в серия дискусии и лични разговори. Мотото на срещата в Давос тази година е „Възстановяване на доверието”. „Темата е директен отговор на ерозията на доверието, която се забелязва в обществата и между нациите“, смята министър-председателят акад. Денков.

Над 2 800 участници, включително около 60 държавни и правителствени ръководители, ще вземат участие във форума в Давос. Сред водещите политически лидери ще бъдат френският президент Еманюел Макрон, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и китайският премиер Ли Цян. Съединените щати ще бъдат представени от държавния секретар Антъни Блинкен. Очаква се присъствие и на новоизбрания президент на Аржентина Хавиер Милей.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: ДавосДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Тарас Шевченко преди 4 месеца
Павел Енелгардт (сред 4-те най-едри земевладелци в Украйна, владеещ 18 000 крепостници), го взема като придворен живописец първо във Вилно, а после и в Санкт Петербург. В столицата се запознава и прави силно впечатление на елита на изобразителното изкуство в Руската империя. Карл Брюлов се решава да откупи свободата на младия Тарас от неговия господар, като за целта събира исканите от Енелгардт 2500 рубли (равняващи се по стойност на 45 килограма чисто сребро) чрез търг на свои картини.
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези направиха симулация на пандемия и разкатаха фамилията на цял свят. Някой трябва да ги спре!
39
1
 
8
 
! Отговори
джо преди 4 месеца
този форум в Давос там се събрали глобалистите ,тези които пускат вируси по света,които морът народите си само и само да са хубави пред техните босове
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докато не са отрекли и Чудомир, един цитат: "Три кила пироксилин..".
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жан Денко пак се изказал..
36
0
 
8
 
! Отговори
------ преди 4 месеца
Жирафката там ли ще е ?Мое пак да забегне с блинчика след ,като се наплюска..
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Давос всички са се научили да лъжат, дребната душа денков и той.
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този форум е котило на сатанизма, там се кроят планове и идеи как да се изтребват хората, как да се съсипват икономики, как да се сложат непокорните във вериги ако не искат да влязат в релсите. Те ще определят кое е дезинформация, те ще казват кое е правилно и ще наказват неправилно мислещите. Това дори не е фашизъм, а сбор от неокомунисти+неофашисти. Видяха че не им се получи с фалшивата пландемия, с фалшивите ваксини и сега са си сложили нови цели. Явно следващия път ще ни трепят директно.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Събранието на най-големите и опасни за човечеството сатани. Няма ли да се намери някой да го взриви това гнездо на змии?! Със змиите вътре.
32
2
 
23
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Мръснияя фашагарев е подписал в САЩ изграждане на инфраструктура на НАТО в България за ШЕСТ МИЛИАРДА ЕВРО !!! Тая мръсснa гад ще раздаде на краварите цялата държава , дано скоро посети Трактора ,дано.
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За трети път на грешната страна срещу Русия . Няма такава държава а скоро и такъв народ няма да има .
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Емигрантите завзеха центъра на София, разбирай те са на 100 метра от триъгълника на властта и със сигурност ще се активират. Кога?-не знам, но те ще ни спасят от фашизма.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Относно изборите си представете машина, която всеки втори избор например за Възраждане го отчита за ПП-ДБ или ГЕРБ. Възраждане никога няма да може да спечели изборите. Гледах предаване с един ерудиран готин евреин преподавател по национална сигурност. Човекът каза, че е предвидено последната битка, разбирай Армагедон, да се случи на Балканския полуостров. Нито НАТО ще ни жали, нито Русия и Китай.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не може да спечелим избори през сървър на държавата. Избори се печелят на Майдана. Разчитам на емигрантите да заместят партизанското движение в тази страна. Нека идват стотици легиони!
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тагарев каза на пресконференцията в САЩ, че трябва да се обърне внимание не само на образователната система за правилния прочит на историята, но и на социалните мрежи, където също трябва да се работи срещу дезинформацията.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мили български мъже, очаквам най-много да си обръснете брадите в знак на неподчинение. България е откърмила хайдути, партизани и много предатели и страхливци. Народ се превзема или заличава като се скъса връзката между поколенията и се заличи родовата памет. Разчитам единствено на гражданите на западните държави да си изметат фашистите. Ние ще чакаме.
25
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най-големия срам за България след 89 е партия Възраждане, никога не е имало толкова долен политически проект в страната!
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Надеждите на всички нормални хора са за изборите през 2024. ЛИБЕСТИЯТА И ТРАНХУМАНИЗМА трябва да бъдат спрени! националисти - НАПРЕД!
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 1 - Денков където и да е иде, все не е наред.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Може ли да нацелиш Швааб с нещо тежко, Денков? Новата пландемия кога да я чакаме? 2025 ли?