Тагарев видя производството и се подписа на първия български F-16

Той бе на посещение в заводите на Lockheed Martin
16 яну 2024 10:15, Нели Христова
486
Тагарев видя производството и се подписа на първия български F-16
Снимка: БГНЕС

В рамките на визитата си в САЩ министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посетиха заводите на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина.

Целта на посещението беше да се срещнат с представители на ръководството на компанията, да се запознаят с производствения процес и да проследят напредъка на производството на самолетите F-16 Block 70, предназначени за българските ВВС. На място българската делегация беше посрещната от Орландо Санчес, вицепрезидент и генерален мениджър на Интегрираната изтребителна група в Lockheed Martin. На срещата присъства и заместник-помощник секретарят на ВВС по въпросите на международното сътрудничество Кели Сейболт.

„Българското общество очаква с голямо нетърпение F-16 Block 70. За нас това е огромен проект и сериозно усилие за повишаване на способностите на въоръжените ни сили“, отбеляза министър Тагарев по време на срещата. При обиколката в производствената база делегацията разгледа седем от предназначените за страната ни изтребителя, които се намират в различен етап на производство. По време на кратка церемония министър Тагарев разписа шпангоута на първия изтребител, който ще бъде завършен. България ще бъде втората европейска страна, която ще получи най-съвременната версия на F-16.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Ах колко щяхме да бъдем доволни ако бяхме взели Грипени" - Грипените са в пъти по-скъпи и изобщо не са толкова разпространени. С F-16 можем да си набавяме резервни части от която си искаме държава, защото това е най-произвеждания и най-разпространен изстребител в света в момента.
344
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 364: Къде ни върна далеч в историята. Дай нещо по темата. Първия сблъсък на ф16 е в Афганистан, с пакистански пилот. Виж за ф14 също при войната м-у Иран и Ирак 80те. Краварите много бой ядоха във Виетнам и тия самолети са плод на тоя опит. Руснаците тепърва ще преправят су57, който е толкова на хартия колкото фките които чакаме. Су 35 си остава най-добрия им самолет. И пак нещата опират до пилот и обучение.
343
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Народът не може да се зарадва- все му си привижда частичен Шенген....
342
4
 
5
 
! Отговори
Щастлив васал преди 4 месеца
Като лоялни васали трябва да се снишим и да сме доволни. Ах колко щяхме да бъдем доволни ако бяхме взели Грипени - и самолети щяхме да имаме и работни места а 10 млрд. евро в България. Но така реши Боко Чекмеджан Сглобенков който управляваше васалната територия тогава в угода на суверена.
341
3
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 4 месеца
Тъкмо навреме ще дойдат и одма ще се изолзват за провокация срешу Крим. Тази провокация трябва да се извърши от бъгарин с български самолет!
340
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Деди: дедо дедо, наще серсеми докато се наканят, сума ти държави пуснаха поне 200 бройки преди нас. Само Гърците чакат части за 83 самолета, отделно от близкия изток има поне още толкова чистак нови, мисля че Кувейт беше. Може лесно да се провери.
339
6
 
7
 
! Отговори
Bg преди 4 месеца
Очаквах анимационни филми, тея надминаха очакванията ми. Сигурно са го завели в хангар на Наса или Илън Мъск и са му дали няква стара тенекия от Ф16, която е била пребоядисана от американски индийци и са му дали да я подпише. За милиарди толкова. Да се прекланяме пред великодушието на суверена ! Голям рахат пожелаваме на амеиканския падишах !
338
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
МОСКОВСКИЯТ АРКАДАШ ТАГАРЕВ
337
5
 
9
 
! Отговори
Деди преди 4 месеца
Да, види се, подписва на тенекия! Кога тази "тенекия" ще стане Ф-ка за употреба, Господ знае, важи поговорката "Не пито, ама платено". Трета година, че и повече за подпис на "тенекия"! А казвате, че БГ е бедна, не, бедна е фантазията на Таргата!
336
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Двете индийски държави: Индия и Пакистан, от време - навреме влизат във въздушни конфликти. Пакистанците губят редовно F-16 в дуел с МиГ - 21. Забележете - 21, а не 25 какъвто имахме и нарязахме преди 3 десетилетия. Или пък 35 и нагоре, каквито има в руската армия. Та, тази стара и неособено мощна машинка, дето сега я имаме само на чертеж, не е никакво въоръжение, а начин да открием производство в САЩ. Чист рекет.
335
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русофили, скоро ф16-ките ще са в небето и ще пазят България. Вражески самолети ще летят над вашите главите, дано това ви даде тласък към блатная. Айде, другари, чемадан, вокзал, Маскве. Не чакайте, решете проблема си сега.
334
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 372 Никой няма да идва и сами ще се справим стига никой да не се меси.Ние българите обичаме да вадим разни неща и хубавото е ,че го правим като няма кой да се меси .Иначе работата става като е Украйната или,както беше в Сърбия наскоро
333
8
 
10
 
! Отговори
Игор Конашенко преди 4 месеца
Тагарев е пионка на Доган и Тиквата..ТЕ ИСКАТ ВОЙНА С РУСИЯ. И ЩЕ Я ПОЛУЧАТ, КОГАТО РУСКАТА АРМИЯ ДОЙДЕ И БЪДЕ В ЗАЙЧАРНИКА В БАНКЯ НА БОЙКО МИЛИАРДЕРА, И ГО ДЕНАЦИФИЦИРАТ ЛИЧНО НЕГО.....ТАГАРЕВ Е НИКОЙ, ТОЙ ИЗПЪЛНЯВА ЗАПОВЕДИТЕ НА ТУРЦИТЕ И МАФИОТИТЕ ОТ ГЕРП И ДПС .
332
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До369 Е то и тук имаше толкова укозащитници ,ама нещо намаляха.Нвюа да се плашиш и тоя ред щеше дойде щото тук не ти е Украйната,а за паметника ми дреме важното е да ти се начупи наглата кофа щом не разбираш
331
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 367 Е ти ще кажеш на теб ти влиза уркопитек за това ревеш и се пробутваш в нормалните страни
330
3
 
6
 
! Отговори
до 365, Защо имаше преди 4 месеца
20 мочазащистици?... впрочем и фашугите бяхте толкоз някъде.
329
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 365 Ами щото си се объркал бе тоя паметник няма нищо общо с това дали харесваме украинците или не .Е няма го и ние пак не ги харесваме тия нагли същества .Обаче руснаците са си прави да ги бият и даже им е малко щото тия нагляри заслужават повече бой
328
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Предлагам вазелин и др. лубриканти, другари! Победете болката!
327
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 356 И що украинците се оплакват ,че им трият коментарите,а сайта не е проруски.Явно на някой му е писнало от украинските простоии.А кой какъв е българите сами си решават и не са украинците тия дето да казват .Е като си в България е така щото си в чужда страна .Пък като дойда в Украйна тога ти можеш да казваш ,както го виждаш
326
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе защо когато рязаха м.о.ч.а.,имаше 20 мочазащитници?