Денков от Давос: Важно е мирът да бъде опазван

Технологичните достижения да се използват от максимално много хора, зове премиерът
17 яну 2024 18:00, Красимир Ангелов
95
Денков от Давос: Важно е мирът да бъде опазван
Снимка: БГНЕС

По какъв начин новите възможности, които се разкриват с развитието на изкуствения интелект и как достиженията на модерните технологии могат да достигнат до максимално широк кръг хора бе сред обсъжданите теми в Давос по време на срещата на правителствените ръководители с представители на световни организации като Организацията на обединените нации, Световната здравна организация и Международния валутен фонд, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата
"Трябва да потърсим възможност тези достижения да стигнат, колкото се може, по-бързо до всички хора, както в по-бедните държави, така и до хората, които имат по-труден достъп до тези технологии. Това е задача на правителствата и на международните организации", посочи премиерът акад. Николай Денков след срещата.

В Давос министър-председателят специално акцентира върху темата за мира и възстановяването му там, където има конфликти.

"Имаше много дискусии по отношение на това как трябва да се заздравят международните системи", отбеляза Денков. По думите му е важно мирът да бъде опазван, а там, където има възникнали конфликти, да се търсят възможности за решаването и затварянето им.

По-рано днес министър-председателят Денков имаше среща с бившия британски премиер Тони Блеър, след която бе съобщено, че Институтът за глобална промяна ще съветва България в борбата с корупцията и приложенията на изкуствения интелект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Важно е да гpухтим правилно и раболепно в хора на евро.зомб.итата.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Точно така, абсолютно е прав. И най - лесно се възстановява мира, като снабдяваш конфликтните райони със оръжия. Рано или късно воюващите се избиват едни други и настава мир... Перфектното решение.
78
3
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 3 месеца
Е не може без тях....ще е твърде скучен света на музиката и света като цяло без тях....Dream Theater - Ytse Jam .... Като си говорим за мечти българската дума мечта е с корена меч. Трябва да се извоюва да можеш да мечтаеш в тая тоталитарна полицейщина с елементи на третия райх и извънземни на която цяла Европа и е удобно да е така и да бъде Black Mesa Research Facility и да си правят всякакви експерименти тук.... https://youtu.be/S9E0_LZoN1U?si=FjP5VdSRVFoD9JMP
77
2
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 3 месеца
Барни стига ..... Извинете ни драги слушатели , но Барни Калхуун нахлу в студиото и настоя , че сме забравили за Елвис след Еминем. Не ме разбирайте погрешно ама Black Mesa Employees са със специални права. И трябва да пуснем един поздрав .... Hail to king .... Elvis has not left the building ... Duke Nukem ain't the king dealing with alien invasions.... Барни малко е подпиинал и е easy trigger .... https://youtu.be/Zx1_6F-nCaw?si=833QMG_Y4GfRQtHe
76
2
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 3 месеца
Абе не тия и двамата са пичове - и T.A.R.S. и S.A.R.S - някои ги е лишил от изкуствен интелект ...бивши морски пехотинци ... Не са некви чат ботове .... Странно как за тоя бот лицето Васил Ангелов не съществува - ето великата война изкуственият интелект срещу естественият интелект. И изкуственият загуби .... Много забравиха един играч дето би Deep mind на най-голямата му трудност. И все пак носталгия, носталгия .... https://youtu.be/6RO7K4W-c9g?si=bL7c48nKqxEvjh9M
75
2
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 3 месеца
Китайците се отказаха от среща с Зеленски,а това означава много..но Денков още не знаее за това.
74
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Искуственият интелект ще унищожи света. Има хора които са пътували в бъдещето и разказват ужасяващи неща. Бъдещето тъне в разруха а улиците са пълни с трупове на убити от роботи. Такова бъдеще очаква света ако се разреши изкуственияъ интелект да вземе надмощие
73
2
 
7
 
! Отговори
Мислещ преди 3 месеца
Шепа самозабравили се хазари и техните слуги! Целият маскарад от КОВИД насам е за да унищожат източното православие. Затова запада е настръхнал срещу Русия и останалите източно православни държави. Няма нищо общо с комунизъм, ако има то това е глобализма, който всячески се опитват да прокарат!
72
1
 
5
 
! Отговори
Денка преди 3 месеца
Аз съм една евтина шорошпия!
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 69 - за това ли му са спескани бузите. от ШАМАРИ.
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А "ДЕЙЛИ МЕЙЛ" ПИШАТ! - "ТЪМНАТА СТРАНА НА ДАВОС" - КОКАЙН, СКЪПО ШАМПАНСКО И ТАЙНИ "БУНГА БУНГА" ЗАБАВИ СЪС ВСЯКАКЪВ РАЗВРАТ. И НАШАТА РАЗВРАТНИЦА ТАМ. "ЩЕ ГО ИЗТРИЕТЕ ЛИ?"
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Български смешничета
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Денков не знам дали е от Давос, но със сигурност знам, че скоро не е ял шамари в подлеза.
67
2
 
4
 
! Отговори
Бай Фидан Топазов преди 3 месеца
Денков не е от Давос а от Стара Загора (Зара Стагора)
66
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Докато бутат паметниците на колхозниците окупатори и помагат на урките си заслужава се гласува за тях
65
1
 
12
 
! Отговори
Така преди 3 месеца
Толкова кражби в България никога не е имало.
64
1
 
13
 
! Отговори
Така преди 3 месеца
Подавай оставка бе, мърл яч.
63
2
 
8
 
! Отговори
тъпота или корупция преди 3 месеца
Просто сапунджийско правило , мирът се опазва най-добре посредством водене на войни .
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Задължително ли ще бъде ИИ да достигне до максимален брой хора!
61
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да се разкарат мръсните унгарци от ЕС и НАТО, да ги и в хуните, да ги махат! Да вървят в Русия, да ги видим как ще цъфнат!