Денков от Давос: Важно е мирът да бъде опазван

Технологичните достижения да се използват от максимално много хора, зове премиерът
17 яну 2024 18:00, Красимир Ангелов
95
Денков от Давос: Важно е мирът да бъде опазван
Снимка: БГНЕС

По какъв начин новите възможности, които се разкриват с развитието на изкуствения интелект и как достиженията на модерните технологии могат да достигнат до максимално широк кръг хора бе сред обсъжданите теми в Давос по време на срещата на правителствените ръководители с представители на световни организации като Организацията на обединените нации, Световната здравна организация и Международния валутен фонд, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата
"Трябва да потърсим възможност тези достижения да стигнат, колкото се може, по-бързо до всички хора, както в по-бедните държави, така и до хората, които имат по-труден достъп до тези технологии. Това е задача на правителствата и на международните организации", посочи премиерът акад. Николай Денков след срещата.

В Давос министър-председателят специално акцентира върху темата за мира и възстановяването му там, където има конфликти.

"Имаше много дискусии по отношение на това как трябва да се заздравят международните системи", отбеляза Денков. По думите му е важно мирът да бъде опазван, а там, където има възникнали конфликти, да се търсят възможности за решаването и затварянето им.

По-рано днес министър-председателят Денков имаше среща с бившия британски премиер Тони Блеър, след която бе съобщено, че Институтът за глобална промяна ще съветва България в борбата с корупцията и приложенията на изкуствения интелект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
10
 
! Отговори
Чингис Хан преди 4 месеца
Великият Хан каза: Всички от Давос ги хвърлете в горяшия с олио казан да се пържат като мравки!КАЗАХ!!!!
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Молецът сигурно има предвид мирът в Газа.
37
2
 
7
 
! Отговори
4 преди 4 месеца
Мишел, началникът на полицията по сигурността Витцлеб, заместник-началникът на полицията по сигурността Шмале, сержантът от полевата жандармерия Берг. P.S. Да, ясно е, че сегашните гаулайтерите ще избягат, но техните съучастници нека да започнат да мислят за бъдещето си. В крайна сметка и Владимир Путин, и Дмитрий Медведев намекнаха, че вариантът за изчезване на Украйна като държава е много, много вероятен. А тези нацисти, които изпълняваха престъпни заповеди и разстрелваха хора в Мариупол(и които не бяха освободени по предишни споразумения), днес получават присъдите си нон-стоп.
36
0
 
6
 
! Отговори
3 преди 4 месеца
създаден лагер за унищожение. Типично в лагера беше следното явление: пазачът на лагера караше затворници в езеро и ги биеше с пръчка по главата, докато се удавят. Често затворниците са били погребвани живи. Същите методи са използвани и в лагера за съветски военнопленници Темвод. Седем от деветимата обвиняеми са осъдени на смърт от Военния трибунал. На 17 януари 1946 г. на пазарния площад в Николаев са екзекутирани: комендантът на града Винклер, началникът на SD Санднер, началникът на жандармерийското управление на района Бутнер, началникът на жандармерията на Березнеговатски окръг
35
0
 
7
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
населението,което се извършваше с изключителна жестокост. През това време нацистите в Николаев и региона разстрелват, обесват и измъчват над 105 хиляди цивилни граждани, а повече от 60 хиляди души са взети в робство. На 21 октомври 1941 г. германците отвеждат и разстрелват над 900 пациенти от психиатричната болница в Херсон. Евреите и *** бяха подложени на масово унищожение. Само на 2425 септември 1941 г. около 12 хиляди души са разстреляни в противотанков ров близо до село Рожновка (сега Зеленовка) близо до Херсон. За унищожаване на цивилни в района на Грейгово близо до Николаев е създа
34
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
Събарят и другите руски паметници в провинцията. Да ви е честито.
33
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Преди 78 години - на 17 януари 1946 г., в град Николаев завършва съдебният процес срещу бивши военни от германската армия - нацистки престъпници. Източните райони на Николаевска област, левобережната част на Херсонска и Кировоградска области са били част от Райхскомисариат Украйна, сформиран от нацистите от август 1941 г. до март 1944 г. В Николаев и околните населени места свирепствала оперативната команда D-4, следваща щаба на 11-та армия на Вермахта. В началото на октомври 1941 г. тя е заменена от екип S-5, изпратен от Киев. Основната задача на тези групи беше масовото изтребление на населе
32
3
 
7
 
! Отговори
Нане преди 4 месеца
Що му разбира празната кратуна на сапунджи денкоглу от изкуствен интелект... ===)))
31
2
 
2
 
! Отговори
Едно и също е преди 4 месеца
До Запада умре !Шаран, толкова ли нямаш мозък, че тези с малките шапчици командят и Путин и Зеленски, "Запада" и "Изтока"
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Екакър като даваме или СПОМАГАМЕ да убиваме укранците с нашето орхжие уж за защита Ядренна држава уиий не се побеждава
29
6
 
6
 
! Отговори
Запада умре ! преди 4 месеца
Да живее Изтока !!!
28
4
 
15
 
! Отговори
Денков е преди 4 месеца
Тотално изгърмял !!!!!!
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тва не е от Давос . Нашия е там да слуша а не да приказва ;)
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 13, Тагаренко, скрий се моля ти се с твоите призиви да си хванем белята! Нямаш ли друга работа, освен да драскаш и ти в този форум?
25
1
 
6
 
! Отговори
Изкуствен интелект ! преди 4 месеца
Изкуствения интелект казва ....Краварите са измамници и всеки е будала да дава пари на вересия за нещо което го няма !!!
24
3
 
6
 
! Отговори
ЛилиХамерче преди 4 месеца
Северноатлантическият алианс трябва да бъде унищожен заради желанието му да започне Трета световна война, написа лидерът на партията на френските патриоти, Флориан Филипо в социалната мрежа X.Германският вестник Bild пък току-що публикува сензационна статия: Във вътрешен документ на Бундесвера се говори за това, че германската армия се готви за въоръжен конфликт с Русия, посочи той.Според него Западът не е престанал да мечтае да разпали нова световна война, използвайки за тези цели европейския континент.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Странно... какво точно прави този сламен човечец в Давос и каква ни е ползата за държавата от присъствието му? Вероятно ползата е нула а разходите са солидни. И като какъв се изказва какво мислел за мирът? Кой мир, къде? Нещо в сапунената индустрия ли е неговия "мир" където може и да разбира нещо?
22
2
 
6
 
! Отговори
Денко преди 4 месеца
Плъхът хуре!
21
2
 
2
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 4 месеца
Преувеличават ИИ, човек управлява всичко
20
2
 
11
 
! Отговори
Ехааааа преди 4 месеца
Денков можеш ли да смяташ ????А кажи колко милиарда платихме на тарикатите отвъд океана за самолети на хартия от твоя съюзник БОКО ???? А колко стават със лихвите докато .....и ако някога ги получим ?????