Новаков очаква до края на годината да сме в Шенген и по суша

Българската икономика губи хиляди евро всеки ден от чакането по сухопътните граници
59
Новаков очаква до края на годината да сме в Шенген и по суша
Снимка: БГНЕС

До края на годината България ще влезе в Шенген и по суша, прогнозира в Благоевград евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков, цитиран от БНР.

Българската икономика губи хиляди евро всеки ден от чакането по сухопътните граници на Европа, заяви Андрей Новаков, който наскоро измина с камион разстоянието от Видин до Ротердам.

Още по темата

Неговото очакване е до края на годината страната ни и Румъния да бъдат пълноправни членове на Шенген.

"Очаквам да влезем в Шенген възможно най-скоро. С оглед на това, че очакваме влизане в еврозоната от 1 януари 2025, е един разумен срок", смята той.

Новаков припомни, че Австрия, която в момента е единствената пречка за приемането ни в Шенген, също е минала по трудния път.

"Тук може би е мястото да припомня, че Австрия е влезнала много трудно в Шенгенското пространство след опозиция не от кой да е, а от Германия и то точно със същите упреци, че не си пази добре външните граници, така че също е влизала поетапно. Отнел е години този процес".

От това какъв ще бъде Европейският парламент след изборите тази година, зависи накъде ще тръгне Европа, каза евродепутатът.

"Очакванията са Европейският парламент да бъде обновен. Обичайно това се случва между 40 и 60 процента. Разбира се, доверявам се на това, което казват и социолозите, че ЕНП ще увеличи своя дял. Това е много важно за мен. Има вълна вдясно - и консерваторите, и "Ай Ди" (крайнодясната "Идентичност и демокрация" в ЕП) в Италия напредват доста. Това, което по-скоро ме успокоява е, че "зелената вълна", която беше заляла Европа, вече отива на пето, шесто, седмо място", каза Новаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: НоваковШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Новачков, качвай се на ТИРа и бегом към твоята Европа!!
37
0
 
0
 
! Отговори
пешо преди 3 месеца
До факти аз
36
1
 
0
 
! Отговори
Миш преди 3 месеца
А очаква ли Новаков до края на годината всеки втори в България да е авганистанец ?!
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Шенген под вода кога???
34
6
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 3 месеца
Докато в управлемието не дойде нормална партия като Възраждане, ще продължават да се предприемат такива епични, човеконенавистни дейности като шенген и приемато на еврото!
33
4
 
3
 
! Отговори
Новаков преди 3 месеца
Само трябва да застанем в поза партер и да оберем бежанския каймак на Австрия, превръщайки се в гетото на Европа. За няколко спестени хилядарки си заслужава.
32
1
 
4
 
! Отговори
АКЪЛ преди 3 месеца
Значи като погледнем Финландия, Естония, Литва, Латвия са били под руски ботуш до 91-ва, но в момента доста добре развити, особено Финландия и Естония, така и да се питаме ние къде сме в момента? Какво не се направи 33 години? Значи всичко си е до акъла и материала, нали така? Ами при нас липсва качествен материал и липса акъл! Това е тъжната истина!
31
3
 
2
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
Разбира се има едни хиляди условности. Така е в ес - Орбан миже да бъде маказан за ветото за още неконтролирана помощ за уср, но две др страни са свободни да си налагат собствени оавила и изисквания. Тяхното вето е позволено :)
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Голямо дъфкане на тая, дъфкане хаха ще се пенсионирам докато влезем
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На никой не му дреме на шишарката за дъвката "Шенген".
28
2
 
5
 
! Отговори
Емо преди 3 месеца
До Анонимен 30Имаше един виц, бен Ладен изпратил терористична група да прави терористични актове в България. Пристигнали те, поогледали се, па след 1 седмица се прибрали, питал ги бен Ладен, кво направихте, бе? Ами нищо. Е защо така? Ами защото българите и без нас са се справили.
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Татко ще ми колело, но друг път
26
0
 
18
 
! Отговори
Емо преди 3 месеца
Баламите бяха до преди 20 г., сега е ясно, че никой политик не иска България да е нормална държава, а народа да е добре. Всичко се прави с цел да бъде доограбен обикновения човек.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз очаквам до юли месец кацане на извънземни край София
24
3
 
8
 
! Отговори
Batman преди 3 месеца
БЪЛГАРИЯ НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРОТО ЕВРОПА, ОТ КЪДЕТО МИНАВАМ ЗА БЪЛГАЛСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО РАЗКАЗВАМ ЗА НАШИТЕ ЗАКОНИ И ПО ПЪТИЩАТА И ПО СТАНДАРТА..ОСОБЕНО ЗА ОНЯ КМЕТ С БЕЗ ДДС 7500ЛВ ЗАПЛАТА..ПОЖЕЛАВАМ НА БЪЛГАРИЯ НИКОГА ДА НЕ ВЛЕЗЕ В ЕВРОПА ПО НИКАКЪВ НАЧИН.. НИТО СУХОЗЕМЕН НИТО ПЛАВАТЕЛЕН НИНО ОБЛАЧЕН НИТО МЕЧТИТЕЛЕН, ЗАЩОТО ИНАЧЕ ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЗА БЪЛГАРИЯ СМЪРТА АКО ВЛЕЗЕ В ЕВРОПА.. АКО СЕГА Е ХЛЯБАТ 5ЛВ ТОГАВА ЩЕ БЪДЕ 5ЕВРО ИЛИ 10ЕВРО ПО СКОРО
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къпете ли се? Неделя-ден за баня, няма много коментиращи
22
2
 
8
 
! Отговори
Йоан преди 3 месеца
Всеки пише за Шенген,много неверни приказки , неща, небивалици. След една година,ще сме на друго място!Вервайте му!!!
21
1
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 месеца
Така е, прав си! Но ти май ще си у нас, стига хрантутничене!
20
6
 
13
 
! Отговори
Шенко преди 3 месеца
Никой в България,не показва какво става в Германия и Франция!Покажете Берлин и Париж и многото фекалии,дето се изсипват на готово!Поне да видим от понеделник,тропането! То нашето е ясно,отива на изхлуй ***!
19
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Сега сме в Шенген по въздушно-капков път, очаваме суша.....ви години.