БСП настоява за две тарифи за водата и водни помощи за нуждаещите се

Ще иска изслушване в НС на министъра и ръководството на ВиК холдинга
23 яну 2024 23:30, Елка Василева
28
БСП настоява за две тарифи за водата и водни помощи за нуждаещите се
Снимка: архив, БГНЕС

БСП настоява за две тарифи за водата и водни помощи за нуждаещите се. Ще иска и изслушване в парламента на министъра и ръководството на ВиК холдинга. Това реши Изпълнителното бюро на БСП на днешното си съвместно заседание с ръководството на парламентарната група, съобщиха от партията.

БСП счита, че трябва по възможно най-бързия начин да се вземат мерки за намаляване цената на водата. Много хора изнемогват от непосилните цени. Водата не е привилегия и тя трябва да е достъпна до всеки един български гражданин.

Ние настояваме за изслушване на Министерството на регионалното развитие и на ръководството на ВиК холдинга, за да се изясни какво точно се случва в сектора, се казва в съобщението.

Предлага се реформа в две посоки. На първо място - трябва да бъдат въведени веднага две тарифи за водата до и над определени кубици. Защото за тези, които пълнят своя басейн, цената трябва да е една, а за тези, които я ползват само за пиене и пестеливо - за къпане - друга.

На второ място - да има водни помощи за социално слабите групи хора, както има в Европа и така както има енергийни помощи, съобщава пресцентърът на партията.

БСП иска да се разбере кой е виновен за безобразията в този сектор в последните 10 години и да понесе своята отговорност. Ключово важно е да започне цялостно разглеждане и обновяване на системата, като се започне от язовирите, ВиК сектора, остарелите и неподновени с десетилетия тръбопроводи, пречиствателни станции и напоителни системи, се казва още в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Михайл Миков преди 3 месеца
Сглобката е пагубна за народа на България,с всяко тяхно действие, те застрашават нормалното функциониране на държавата,всяват смут и хаос сред отруденият ни народ !
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Кремъл защо си купува 30дка курорти по нашето море? Що не си финансират руската вода в Русия с тея пари.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А кой ще плати разликата в цената от ниската тарифа? Логика и русофил не се мешат.
20
3
 
5
 
! Отговори
БСП съветва преди 3 месеца
Ако не ви харесват цените, може да предложим и по високи! А моят съвет е избирайте понататък сами БСП докато не наложат такса въздух и с това ще свършат вашите мъки! Просто не мога да си обясня как има още хора гласуващи за БСП?
19
1
 
3
 
! Отговори
Къде беше БСП? преди 3 месеца
БСП иска да се разбере кой е виновен за безобразията в този сектор в последните 10 години и да понесе своята отговорност. . . . . За прос т народ цените са ниски! Какво иска БСП е без значение след като всичко се приватизира. Една фирма е на пазара (пазарна икономика) защото иска печалба и не е заместник на социална служба! Искахте, гласувахте за това, което е сега и не се оплаквайте! Десетилетия гласуваха почти всички само за една партия и винаги очакваха промени. Това има вече медицинска диаг
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
бесипе ко беши туй бе?
17
1
 
4
 
! Отговори
Стефан Продев преди 3 месеца
след 34 години дране на кожи ... новоизлюпената червена и посинена буржоазия започна да слага обикновените хора - НАРОДЪТ в графа " бедни " ... това е то демокрация по феодално му ... сега остава да се появи и цар Ивайло и всичко ще си дойде на мястото .
16
2
 
4
 
! Отговори
До15 преди 3 месеца
Аз па предлагам народното събрание да стане музей на демократичния терор, щото за 35г повече народ измориха.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Водата у пустинята май по-евтина от водата у Бг, бе!? Или веке нема остана нищо за крадене и обогатявате та дойде ред и на водата???
14
1
 
4
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 месеца
Който има геран-водомер на герана. През населено място където минава река - данък река.
13
5
 
0
 
! Отговори
Две тарифи преди 3 месеца
Първата- един евтин кубик,а втората- от втория кубик нагоре НА КОСМИЧЕСКИ ЦЕНИ.
12
2
 
8
 
! Отговори
Тая партийка, преди 3 месеца
Със затихващи функции няма ли си други по съществени проблеми за решаване?! Обществена тайна е кой подари ВиК и енергодружествата на свои хора по време на бандитския преход. Сега, под благовидния предлог грижа за бедните, се опитват да насочват пари към тях от държавния бюджет. Закривай!
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И какво "предлагате", БСП? Тези, дето не пълним басейни, да продължаваме да плащаме по тези цени, а останалите, с басейните, по още по-високи? Или може би по 2-3 кубика на човек ще плащаме по тези изкуствено завишени цени, а останалите кубици по още по-високи?
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Без помощи! Цените на водата са надути с поне 30-40%, а на тока поне 20%, ей тъй, да имат да си харчат. Свалт цените и без помощи, иначе става така, че бюджетът чрез помощи, раздава пари на ВиК и Енерго дружествата за поддържане на високи цени.
9
3
 
7
 
! Отговори
Фитьо преди 3 месеца
Тези докога ще ги избират в парламента?
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На БСП им знам номерата. По 3 кубика на водомер по ниска тарифа а останалото по петорна тарифа, та да може тия които си плащат водата да плащат и на тия които не искат да я плащат.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вода и ток трябва да са държавни ,ама мафията е превзела държавата.Това е територия на *** .
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борисов докара нацията до евтина сомпания заради Веселина Абаджиева спала с Константин, а той с Цветелина Бориславова, вече масово пукат бело заради тези вещици и бизнес интересите им!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кучеподарковицът е виновен! Кой?
4
1
 
9
 
! Отговори
алооо преди 3 месеца
що не настоявахте до като бяхте на власт бе , що не ги направихте тия неща ДВМ