Зам.-министър Запрянов призна: България няма защита от атака с балистични ракети

Системите ни са стари съветски, чакаме помощ от САЩ
Обновена: 23 яну 2024 08:52 | 23 яну 2024 08:46, Петър Бойчев
179
Зам.-министър Запрянов призна: България няма защита от атака с балистични ракети
Снимка БГНЕС

България на практика няма защита от атака с балистични ракети. Това призна пред Нова ТВ зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов. 

Нашата военна делегация, водена от министър Тодор Тагарев, която посети САЩ този месец, е водила разговори за разполагане на системи за противовъздушна и противокорабна отбрана, уточни Запрянов. "Няма договор за разполагане на системи за ПВО, вървят такива разговори. Нашите системи са стари съветски системи и идва време да ги сменяме. Ние реално нямаме противоракетни системи и не можем да се борим с ракетни атаки. Заради това на Украйна беше даден "Пейтриът". Нашата цел е да се модернизираме, за да можем да се борим и с балистични ракети", каза зам.-министърът. 

Още по темата

Той обаче предположи, че България трудно ще се сдобие със системи "Пейтриът", защото производството им било малко и дори да бъдат поръчани сега, ще са налични след 8-9 години.

„Разговаряхме как САЩ могат да ни помогнат за системи за противовъздушна и противокорабна отбрана. Щатите са основният ни партньор в модернизацията на ВВС и Сухопътните войски. Няма договор за разполагане на системи за ПВО, вървят такива разговори. Имаме стари съветски системи и идва време да ги сменяме", поясни Запрянов.
 

Според него Балканите са уязвими, защото са стара зона на руски интерес. „Русия е последователна в действията си след 2008 г. - използва военна сила, за да завладява територии. Най-напред Грузия, след това Крим, сега Украйна”, каза Запрянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: САЩзащитаПВОракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ха ха ха ха ха те че кой има ? Е, ако уточниш за кои българи става въпрос...
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма и нужда от такива. Стига управляващите да не лаят като кучета, когато никой не ни напада. Те са тези, от които се страхуваме. Взимат заеми, за да подкрепят америкатската военна инсустрия и ни навират насила в чужди конфликти.
18
3
 
16
 
! Отговори
Ха преди 3 месеца
Всичкото това оръжие за което говори този генерал Русия го унищожава в Украйна с стари оръжейни системи.....
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи военния министър да подава оставка и да идва някой който милее за България, Шипка и Аз съм българче.
16
1
 
19
 
! Отговори
Познавам преди 3 месеца
ген. Запрянов още от капитан. Завърши академия в Москва, с което се хвалеше и разправяше само руски вицове. От Драгойново е, от род на активни борци. И изведнъж ,о чудо! Пръв натовец!
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България няма зашита от НИЩО. Сегашната война се води чрез координация през спътници. Спътници България няма. И Германия , и Франция ... нямат. Всички в нАТО зависят от САЩ. Когато бомбиха Сърбия, САЩ прекъснаха И гражданските връзки в авиацията включително на своите УЖ съюзници. България не е защитена по никакъв начин. И основно не е защитена от подмолни действия, т.е. вербуване на "политици" , на потенциални и действащи управници, създаване на отровен микроклимат в страната
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо Тагарев, който между другото за завършил в Москва още не е на фронта в Украйна след като постоянно говори срещу Русия?
13
3
 
23
 
! Отговори
Защо преди 3 месеца
Западното и това от сащ оръжие е скъпо не качествено и не ефективно,в Украйна гори като кибрит,а ние купуваме точно такова под натиска на САЩ.
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Запрянов да припомни на нова че имат един репортаж как горят българи на площада в *** и да спре да говори небивалици и да изкарва русия черна под диктовката на фащ....
11
1
 
10
 
! Отговори
от БАН преди 3 месеца
България от нищо вече няма защита. Нито от ракети, нито от унищожение на младите, нито от издевателства над възрастните. България е гавра с труп. САМО КИРО И КОКОРЧО - ОЛЛЕ!!!
10
2
 
9
 
! Отговори
Асен Васков Василев преди 3 месеца
Аз, ако имам две ризи, ще открадна още една, и трите ще ги дам на Украйна, та за оръжия ли ще правим драма, мисля и ДДС-то да стане на 28 процента, и да пращаме пушки на Киев.
9
1
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 3 месеца
Ти л.д ли си бе къде го мешаш Киро армията е съкратена десетилетия преди Киро.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
айде сега тоя убавец да каже "Венера"-та от съветската епоха до къде вижда на 70%, и после да каже американските радари колко виждат.... нямали сме техника....пак някоя комисионна гонят продажниците...
7
6
 
5
 
! Отговори
до преди 3 месеца
Така казваха и за Украйна.Що я нападнаха?
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да докарват американците ракетите.
5
3
 
22
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
А защо тогава раздадохме С300?
4
6
 
28
 
! Отговори
Хора преди 3 месеца
Русия никога няма да нападне България,помнете всичко друго е провокация и лъжа.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поне сте рзбрали как ще свърши ТБД.Да, ще я заличат с ядрени ракети.
2
0
 
19
 
! Отговори
Хе Хе преди 3 месеца
Раздайте на 500те генерала вазелин. С големите охранени диференциали ще ни защитата.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кирил Петков е човекът унищожил българската армия.