Политолог: Президентът работи в тясно сътрудничество с ГЕРБ

Войната е между ПП-ДБ, Пеевски и Радев, смята Калоян Методиев
26 яну 2024 03:00, Анисия Иванова
67

Войната е между ПП-ДБ, Пеевски и президента, а не между сглобката и президента. Президентът работи в тясно сътрудничество с ГЕРБ, а те се скриха. Бойко Борисов го няма и не коментира. Два дни не ходи на работа, въпреки че е прясно избран председател на парламентарната група", отбеляза политологът Калоян Методиев в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи между президента и ГЕРБ взаимоотношенията са дълбоко свързани от години, тъй като партията пази кадрите на Радев в правителството.

"Да не забравяме, че самият Борисов е жестоко задължен на Радев, защото миналата година той ускори процедурата за махането на Гешев, който беше ускорил процедурата за "Барселонагейт" и щеше да се стигне до арест на Бойко Борисов", отбеляза Методиев.

Вчера Пеевски загатна, че трябва да се провери какво се е е случило с разследванията срещу държавния глава. Той намекна за "дела на трупчета" и за отношенията му с главния прокурор. За "Пътя на Копринката" пък от две години говори лидерът на ГЕРБ.

"Първият човек, който трябва да отговори на въпросите какво е "Пътят на Копринката" е Борисов. Той се крие от журналистите и не коментира какво се случва, защото трябва да заеме страна, а той иска хем да е в правителството, хем да си запази прекрасните отношения с Радев. Той е този, който трябва да отговори на тези въпроси, а вторият е Пеевски", категоричен е политологът.

Калоян Методиев е бивш началник на кабинета на президента на Република България в периода от 19 август 2019 г. до 21 септември 2020г., заради което твърди, че знае и вътрешна информация за самия Радев.

"Знаех, че президентът има неистово желание за пари, изпускал си е няколко пъти нервите, по отношение на това, че иска пари. Неговата алчност не е тайна. Ще се разбере някой ден, предполагам, че я има и документирана. Той нямаше корупционните инструменти да се случи това нещо - служебните правителства. За последните две години той направи 4 правителства. Правеше ги нарочно, така че да продължат максимално бързо. В един момент 2021 г. забързваше процедурите, за да не може партиите да се разберат да отидем на избори, след това 2022 г. пък разтягаше максимално, за да му остане служебното правителство на власт. Той се срасна с властта, хареса му", каза Методиев.

Политологът е категоричен, че Пеевски дължи отговори на обществото, защото към момента думите му могат да бъдат възприети като клевета или правене на интрига или като заплаха към Радев. Пеевски пък призова Сарафов да се заеме с този казус и затова Методиев призова Борисов, Радев, Пеевски, Сарафов да излизат да говорят: "Да казват какво има зад тези хора".

По негови думи президентът е трябвало да излезе пръв да отговори на критиките към него и е учудващо, че досега не го е направил.

"Няма друга европейска държава, в която лидерът на парламентарна група излиза и казва, че президентът е затънал в корупция, кеш, разкрития за обкръжението му, което е свързано с контрабанда - всички смъртни грехове, заради които президент не може да остане и един ден на пост", убеден е гостът.

Гледайте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Tенгри кан ..56...Кажи ти какъв си в червата? Като че ли хората не те знаят какъв си.
47
0
 
1
 
! Отговори
нормален преди 2 месеца
Президентът работел за ГЕРБ ! Най късия виц ! Ние слепи ли сме,глухи ли сме бе другарю Методиев.?..Колко години вече виждаме и чуваме ,,дружелюбното отношение" на Радев към Бойко! Ставаш смешен Калоянеее
46
0
 
1
 
! Отговори
Какво стана..? преди 2 месеца
Този беше началник на кабинета на Радев. Какво стана, че Радев го уволни и Калоян отиде при Корнелия Нинова? Сигурно тя го е пратила там да шпионира и контролира Радев... Нещо като Путин и Пригожин... В даден момент единия е излишен...
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ротация няма да има.Отиваме пак на избори.
44
2
 
1
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 месеца
Kak се създаде настоящата ситуация? Много просто;))) Бойко Чекмежан пълнеше яекмеьетата, но не делеше с никой;))) На Гергов, тва не се хареса и Мунди пусна дрона:))) ! Чекмежетата лъснаха и Бойко трябваше да дели;))) Така се появиха червените селски хиени Копринков и Узунов, на които Бойко даде картбланш да топнат чушлету в кацата с меда и чекмежетата. Да, ама това настъпи ДПС и те чрез журналистката почнаха да пържат Узунов и Копринката. Затва днес, Делян излиза и реве за кеша;)))
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Болен мозък,друго нямам какво да кажа.Обаче искам да питам : до кога ще се дава трибуна на такива като този? Защо го правите?-----Защото се плаща на медиите да дават трибуна на такива като този. И на "този" се плаща. Платените пари са инвестиция, която се възвръща с оставането на власт на борисовции, атанасовци и пеевци и свързаната с тях корупция.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Помним инфлацията при ГЕРБ- май2020/май 2021г- 2.5% и тая на служебните -17%-20% само за една година- хляба, млякото, сиренето, кашкавала скочиха 2/3 пъти и обвиниха ГЕРБ младежи че се редили на опашки за бензин и така направили инфлация- жалки са нали...
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Живеем в различни светове- ние виждаме различно от това, което е заявил- а на него му плащат за да твърди ето това...Помним деня в който ЕК заяви че БГ е приета в чакалнята на Еврозоната и един юмрук се вирна като изкара хиляди платени протестиращи в най тежката КОВИД епидемия- обявена на 5 април 2020г- помним и как го натириха от Талин защото Деса беше болна а той контактен и повтаряше че ГЕРБ са измислили КОВИД- такова нещо нямало.
40
2
 
6
 
! Отговори
Мария преди 2 месеца
Болен мозък,друго нямам какво да кажа.Обаче искам да питам : до кога ще се дава трибуна на такива като този? Защо го правите?!Искате да подбудите още хора? Не виждате ли колко много изперкали има, които не могат да мислят.А стига вече
39
11
 
3
 
! Отговори
Tенгри кан преди 2 месеца
Мунди работи в тясно сътрудничество с Бойко, още откак го избраха за президент ярез Герджиков върна Бойко и създаде "Борисов 3", а кадрите на БСП, които го издигнаха работят в местната власт в много тясна връзка с кадрите на ГЕРБ, т.е. там те са една партия БКП, която се дели са в НС и Изпълнителната власт на две - БСП и ГЕРБ;))) Връзката тука е Гергов-Бойко, т.е. Русия-България;))) Затва не вервам на ДСБ, ДБ и други такива, всички са червени и в червата;)))
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Калоян Методиев е сърдит на Радев че е останал само до 2020 година и не е могъл да *** яко както Радев. Така че Методиев е яко алчен и завистлив. както казва Ралин, хем ебли_ви, хем крадливи най много завистливи.
37
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Друг политолог: Президентът работи в тясно сътрудничество с руското посолство
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пфф Бла ха ха ха, от къде ги изкарвате Тея "умници" незнам
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А кой е тоя нeaHдepталец(политолог)
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали Кирчо и Кокорчо от "Перем,Препираме-Да,Бойко" изпраха Бойко?Този лудия защо обвинява други?Деменция ли има?Даже запис имаше,на който сами си го казаха.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тирирам,тирирам и носа на Калоян си порастна от лъжи сам.
32
2
 
12
 
! Отговори
Бах мама му. преди 2 месеца
Абсолютни глупости. Защо им дават трибуна на такива бездарни политолози като този Калоян , че и пари им дават за глупостите.
31
5
 
8
 
! Отговори
Накратко : преди 2 месеца
Изгледах не повече от 3 минути от гъгнещия пишман седера33т и се срамувам,че ни подлъгаха да гласуваме 98' за синята крадлива костовистка хунта,чиито остатъци,пребоядисани комсомолци,НПО-та,партийни секретари на БКП,внуци на болшевиките, С00р00с00иди,ДС-та и милиционери ни управляват и до днес.И то с развяване на лозунги за "демокрация", "свобода на словото", "евроатлантически ценности", "справедлива съдебна система" и куп др лъжи. Бог да пази България и оцелелите българи от СДС-4умата!
30
13
 
9
 
! Отговори
Рундьо Копринката преди 2 месеца
Не е моят президент
29
5
 
5
 
! Отговори
ГробищеЗаГомораши преди 2 месеца
Комунисти И русофили