Политолог: Президентът работи в тясно сътрудничество с ГЕРБ

Войната е между ПП-ДБ, Пеевски и Радев, смята Калоян Методиев
26 яну 2024 03:00, Анисия Иванова
67

Войната е между ПП-ДБ, Пеевски и президента, а не между сглобката и президента. Президентът работи в тясно сътрудничество с ГЕРБ, а те се скриха. Бойко Борисов го няма и не коментира. Два дни не ходи на работа, въпреки че е прясно избран председател на парламентарната група", отбеляза политологът Калоян Методиев в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи между президента и ГЕРБ взаимоотношенията са дълбоко свързани от години, тъй като партията пази кадрите на Радев в правителството.

"Да не забравяме, че самият Борисов е жестоко задължен на Радев, защото миналата година той ускори процедурата за махането на Гешев, който беше ускорил процедурата за "Барселонагейт" и щеше да се стигне до арест на Бойко Борисов", отбеляза Методиев.

Вчера Пеевски загатна, че трябва да се провери какво се е е случило с разследванията срещу държавния глава. Той намекна за "дела на трупчета" и за отношенията му с главния прокурор. За "Пътя на Копринката" пък от две години говори лидерът на ГЕРБ.

"Първият човек, който трябва да отговори на въпросите какво е "Пътят на Копринката" е Борисов. Той се крие от журналистите и не коментира какво се случва, защото трябва да заеме страна, а той иска хем да е в правителството, хем да си запази прекрасните отношения с Радев. Той е този, който трябва да отговори на тези въпроси, а вторият е Пеевски", категоричен е политологът.

Калоян Методиев е бивш началник на кабинета на президента на Република България в периода от 19 август 2019 г. до 21 септември 2020г., заради което твърди, че знае и вътрешна информация за самия Радев.

"Знаех, че президентът има неистово желание за пари, изпускал си е няколко пъти нервите, по отношение на това, че иска пари. Неговата алчност не е тайна. Ще се разбере някой ден, предполагам, че я има и документирана. Той нямаше корупционните инструменти да се случи това нещо - служебните правителства. За последните две години той направи 4 правителства. Правеше ги нарочно, така че да продължат максимално бързо. В един момент 2021 г. забързваше процедурите, за да не може партиите да се разберат да отидем на избори, след това 2022 г. пък разтягаше максимално, за да му остане служебното правителство на власт. Той се срасна с властта, хареса му", каза Методиев.

Политологът е категоричен, че Пеевски дължи отговори на обществото, защото към момента думите му могат да бъдат възприети като клевета или правене на интрига или като заплаха към Радев. Пеевски пък призова Сарафов да се заеме с този казус и затова Методиев призова Борисов, Радев, Пеевски, Сарафов да излизат да говорят: "Да казват какво има зад тези хора".

По негови думи президентът е трябвало да излезе пръв да отговори на критиките към него и е учудващо, че досега не го е направил.

"Няма друга европейска държава, в която лидерът на парламентарна група излиза и казва, че президентът е затънал в корупция, кеш, разкрития за обкръжението му, което е свързано с контрабанда - всички смъртни грехове, заради които президент не може да остане и един ден на пост", убеден е гостът.

Гледайте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Господин Пеевски като каже, че президентът е алчен, корумпиран и иска много пари, целият български народ трябва да застане зад неговото твърдение! Не си българин, ако не подкрепиш в борбата г-н Пеевски - най-некорумпираният българолюбец в нашата история!
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
той ускори процедурата за махането на Гешев, който беше ускорил процедурата за "Барселонагейт" и щеше да се стигне до арест на Бойко Борисов", отбеляза Методиев.------Седесарията е в състояние на мозъчна смърт. Махането на Гешев, един от слугите на Борисов, беше една от целите на опозицията в продължение на няколко години. Включително на днешните коалиционни партньори на Борисов - ДСБ и ПП. Сега всякакви агитаторите хълцат по студията, че това било дело на Радев в услуга на Борисов.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе, не те знам, но ти, освен "транзистор раз чекнат" друго знаеш ли. Кви хора, баси майката.
25
2
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 3 месеца
До #28За друго влезе прокуратурата в Президентството, не да проверява корупция! Не заблуждавайте! А и каква корупция в Администрация без правомощия и достъп до ресурси! Хайде по-сериозно!
24
8
 
1
 
! Отговори
Човека на Пеевски преди 3 месеца
Не ми крещете бе.
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеления чорап няма да изкара пълен мандат. Лакомията и алчността му ще го погубят. Той иска да трупа пачки като Борисов.
22
10
 
2
 
! Отговори
Човека на Пеевски преди 3 месеца
30 Плебеи Пеевски е Вашият БОГ аз съм неговия Пророк!
21
7
 
2
 
! Отговори
Украинската Мафия преди 3 месеца
26 Кой си отива Боко или Рундьо?
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тя прокуратурата още преди години влвзе в президентството за да разследва президента за корупция. Но благодарение на ГЕРБ и Бойко Борисов руския зелен чорап бе спасен
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев превърна президентството в тъмна институция за трупане на пачки и развиване на невиждана корупция.
18
6
 
5
 
! Отговори
Човека на Пеевски преди 3 месеца
Радев е ПОЗОР Импийчмънт Съд Затвор!
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев е позор! Импйчмънт и затвор!
16
5
 
3
 
! Отговори
Човека на Пеевски преди 3 месеца
Мордорът на Дондуков 2 е пълен с руски Гомораши
15
3
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Това лице беше изгонено от президенството и сега ръси глупости.
14
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 месеца
Общество,което в огромната си част няма морални устои,не може да мисли правилно,почти инфантилизирано,оглупяло,мързеливо и крадливо,как да може да гласува правилно?Огледайте се около себе си,и ще изпаднете в отчаяние.Почти всичко е подчинено на мисълта за кражба и измама,а не да се работи почтено.Това сме ние днес.После другите ни били виновни.Затова банкянската разбойническа организация все още съществува.Прочетете "Елегия" на Хр.Ботев.Нищо не се променило у нас оттогава.
13
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Много обвинения за алчност и пари,доказателства нула/zero/.Злобата на Методиев избива от ушите.Непрекъснато доказва,че Президентът правилно му наби шута.
12
1
 
2
 
! Отговори
Импийчмънт преди 3 месеца
Думата на 2024та е Гомораши
11
2
 
2
 
! Отговори
Човека на Пеевски преди 3 месеца
Ше не ши бам в руския а нос Гоморашииии
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Президента не е с никой, единственото което прави е да плюе по другите за лична изгода.
9
2
 
2
 
! Отговори
ПъТяТнАкОпРиНкАтА преди 3 месеца
Заедно са