Денков: Нашият регион може да се конкурира със западните държави

Дори конкурирането с Китай и САЩ било постижима цел
218
Денков: Нашият регион може да се конкурира със западните държави
Снимка: БГНЕС

"Преди време започнахме процес, свързан с промяната на начина, по който да гледаме на нашия регион на Балканския полуостров, да гледаме на него като на един световен регион, който да може да се конкурира със западните страни, да се съревновава с Китай, със САЩ. Нещо, което някои щяха да сметнат за шега преди 10 години, но вече е постижима цел.

Това е нещото, което трябва да направим, да покажем, че се развиваме заедно, защото Европа е силна, когато всички нейни региони са силни". Това каза министър-председателят Николай Денков в своето приветствено слово на провеждащия се днес информационен ден за финансиране на високотехнологични научни изследвания и иновации на Европейският съвет по иновации, в сътрудничество с Министерството на иновациите и растежа (МИР).

Премиерът изрази своята признателност към програмите, които са подкрепили развитието ни, в сътрудничество със западни университета и научни центрове, така че да е възможна конкуренцията със западните страни.

"В това е силата на Европа – да можем да се развиваме заедно", подчерта премиерът Денков, цитиран от БТА.

“Да, постигнахме голям напредък, но ако не надградим стореното дотук, няма да бъдем успешни. Това се иска от нас през следващите години – да бъдем по-бързи, по-силни, по-конкурентни, да бъдем в много по-голяма степен отворени за сътрудничество с тези, които са около нас в Европа. Тогава ще бъдем успешни във всяко наше начинание", каза в заключение Николай Денков.

За него днес България е напълно различна от това, което е била преди 10 години, когато по-малко от 10 процента от децата в страната са били запознати със значението на думата "предприемачество".

"Благодарение на подкрепата на ЕК, благодарение на личните усилия на мнозина в страната, този манталитет е вече напълно променен", изтъкна още министър-председателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КАТО СЛУШАХ ВЧЕРА ЕДИН МИНИСТЪР НА ДЕНКОВ,КОЙТО ХОДИЛ ЗА ПОСЛЕДНО НА ЕКСКУРЗИЯ ДО ЕВРОПАТА НА ДЪРЖАВНИ РАЗНОСКИ, ЩОТО НЕ СЕ ЗНАЕЛО КАКВО ЩЕ Е СЛЕД РОТАЦИЯТА,КАК СЕ ХВАЛИ ЗА МНОГОТО СВЪРШЕНА РАБОТА И ВИСОКИТЕ ПРИЗНАНИЯ ЗА БГ КУРТУРАТА СЪМ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ОПТИМИСТ ЗА БЪДЕЩЕТО ПОСЯТО ОТ ДЕНКОВ И КОМПАНИЯ...
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЩЕ СЕ КОНКУРИРА ДЕНКОВ - ИЗОБРЕТИ ЛИ ДИСПЕРГИРАНЕТО НА КОЛОИДНАТА БАЛКАНСКА ПРЪЪЪДНЯ???...
197
0
 
1
 
! Отговори
Libre comme air преди 3 месеца
Личи че акаденика не е ходил на запад. Освен на екскурзия....Ние сме поне 100 години назад. От запада....
196
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фантазиите на Вероника. Тоя съвсем изкука. По пишман политици дори и да сме първи. За пореден път се убеждавам, че той просто не знае за какво говори
195
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Може да се конкурираме в производството caпyн и на академици по производство caпyн.Към Днес.БГ: а бе, вие нормални ли сте? Има ли вече дума, която да не цензурирате? Как може да цензурирате думата "caпyн"?
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Може да се конкурираме в производството *** и на академици по производство ***
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Оставка,плъхохлебарко
192
0
 
7
 
! Отговори
Точен преди 3 месеца
Денков веднага на преглед при психиатър.
191
0
 
7
 
! Отговори
Неадекват на квадрат преди 3 месеца
Само Седенков може да направи така, че Плевньо да изглежда адекватен.
190
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БОТЕВ И ЛЕВСКИ АКО СТАНАТ,ПАК ЩЕ ЛЕГНАТ ПРИ ВИДА НА СЪВРЕМЕНИТЕ УПРАВЛЯВАШИ-ГРАБИТЕЛИТЕ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ-БОКО ТИКВОКО,ШИШИ МАГНИТСКИ,АКАДЕМИК ДЕНКОГЛУ-РОДООТСТЪПНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ !!!!!
189
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
До Минуващ - Каква правилна посока? заличаването на България от картата ли? Повдига ми се от плиткоумници като тебе които са си напъхали главите толкова дълбоко в изхода на храносмилателната система че дори и да искат вече не могат да излязат от там
188
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Укрокопейките се кефят.Браво на онбашията Денкоглу ,води ги към Европа,само , че пътят за Европата взел,че минавал през Босфора.Ти да видиш.
187
1
 
12
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 3 месеца
Долен продажен плъх ,с излъчване на хл.ебарка.
186
9
 
0
 
! Отговори
Минуващ преди 3 месеца
Денков побърква копейките -- значи вървим в правилна посока. Гледам напълнили са форума с руска пропаганда, но файда от това няма -- никой не вярва на "новини" от агенция ЕЖК. . .
185
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има информация, че правителството на Франция изкарава бронетранспортьори срещу протестиращите селскостопански производители. Фермерите се готвят не само да блокират париж, а и да блокират най-голямата им борса, така че нито един камиопн да не излее да зарежда магазини.
184
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
С какво можем да се конкурираме със Запада? БВП-то на България е по-малко от оборота на WAG, населението на България е по-малко от населението на която и да е столица от Запада, нивото на образование вече падна почти на нивото на западното (в началните курсове) но за сметка на това е далеч по-ниско от западното във висшето образование. Работната сила на България се състои от хора на около 45-50 годишна възраст а раждаемостта отдавна е много по-ниска от смъртността. Както се казва - "КъдЙе Маааа"
183
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе що за глупост?! Как ще се конкурираш като си наведен и смачкан и поодлога на същите тия дето уж ще конкурираш?!
182
0
 
8
 
! Отговори
ссс преди 3 месеца
И най-вече с посолството!
181
0
 
13
 
! Отговори
Пак преди 3 месеца
Глупости
180
1
 
13
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
Да, много правилно, ние сме "регион", не държава. Благодарение на такива като него!