Денков: Нашият регион може да се конкурира със западните държави

Дори конкурирането с Китай и САЩ било постижима цел
218
Денков: Нашият регион може да се конкурира със западните държави
Снимка: БГНЕС

"Преди време започнахме процес, свързан с промяната на начина, по който да гледаме на нашия регион на Балканския полуостров, да гледаме на него като на един световен регион, който да може да се конкурира със западните страни, да се съревновава с Китай, със САЩ. Нещо, което някои щяха да сметнат за шега преди 10 години, но вече е постижима цел.

Това е нещото, което трябва да направим, да покажем, че се развиваме заедно, защото Европа е силна, когато всички нейни региони са силни". Това каза министър-председателят Николай Денков в своето приветствено слово на провеждащия се днес информационен ден за финансиране на високотехнологични научни изследвания и иновации на Европейският съвет по иновации, в сътрудничество с Министерството на иновациите и растежа (МИР).

Премиерът изрази своята признателност към програмите, които са подкрепили развитието ни, в сътрудничество със западни университета и научни центрове, така че да е възможна конкуренцията със западните страни.

"В това е силата на Европа – да можем да се развиваме заедно", подчерта премиерът Денков, цитиран от БТА.

“Да, постигнахме голям напредък, но ако не надградим стореното дотук, няма да бъдем успешни. Това се иска от нас през следващите години – да бъдем по-бързи, по-силни, по-конкурентни, да бъдем в много по-голяма степен отворени за сътрудничество с тези, които са около нас в Европа. Тогава ще бъдем успешни във всяко наше начинание", каза в заключение Николай Денков.

За него днес България е напълно различна от това, което е била преди 10 години, когато по-малко от 10 процента от децата в страната са били запознати със значението на думата "предприемачество".

"Благодарение на подкрепата на ЕК, благодарение на личните усилия на мнозина в страната, този манталитет е вече напълно променен", изтъкна още министър-председателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
9
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 3 месеца
магнитската мафия ПЕЕФСКИ пердаши ежедневно демократите от ППиДБ, те вече спят с мафията, която ги оправя здраво! Христо иванов не може да си извади от устата пеефския шпек и затова мълчи и не обелва дума! Това е демократи, вътре ви е целия! ТОВА Е ИСТИНАТА!
178
0
 
5
 
! Отговори
смешно човече преди 3 месеца
Аз съм убеден ,2 че можеме да се конкурираме със Запада , ама защо не ни разрешиха да си построим БТЗ-ите бе Денкоооф ?
177
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
МиШкА уТрЕПана
176
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още един месец и крак с лъжите за Шенген и еврото
175
0
 
4
 
! Отговори
до 176, пропуснал преди 3 месеца
съм думата "висока" пред "корупция". За другото, кое не е ясно?
174
1
 
8
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 3 месеца
Както се пее в новия химн: "Дружно братя българи, Брюксел с нас е в мир и бой! Партия велика води, нашият победен строй."
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До За момента, освен Ти май от причинно-следствени връзки хал хабер си нямаш.
172
0
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
Тежко е да си събере човек мислите след тези кристални нощи безкрайни...
171
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо децата трябва да знаят какво е предприемачество?? Денков нормален ли е?
170
0
 
8
 
! Отговори
За момента, освен преди 3 месеца
с ниски заплати и ниво на корупция не виждам с какво друго можем да се конкурираме.
169
0
 
7
 
! Отговори
КАК ЩЕ ГИ СТИГЕМ.. преди 3 месеца
АМЕРИКАНЦИТЕ,'ЩЕ ГИ НАДМИНЕМ ДОРИ !!! надежди говежди !!
168
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Moже да се конкурира, да, ок... но неуспешно !
167
1
 
10
 
! Отговори
ХоХо преди 3 месеца
Денков , ние даже и с твоите съпуни не можем да се конкурираме с т.н. Запад
166
1
 
6
 
! Отговори
Тоз преди 3 месеца
Е голем сме шко.
165
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тука пишат основно 2 групи хора: или на хранилка в амбасадорството, които под всеки анти-вашингтонски коментар отговарят или слагат палци надолу, на работа са един вид да дезинформират и всяват съмнения. Или пълни не удачници, на които не им се вярва, че на голяма част от българите стандарта и начина на живот отговарят на западно-европейскиските. Жилище-не всеки или кутийка, кола втора ръка, екскурзии в Турция, посещения на ресторанти всеки ден.. това си е стандарт при тях.
164
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТОЯ ЛИ Е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ,,,, ВЕРНО ЛИ БЕ ????
163
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тука пишат основно 2 групи хора: или на хранилка в пасолъство, които под всеки анти-кремълски коментар отговарят или слагат палци надолу, на работа са един вид - да дезинформират и всяват съмнения. Или пълни не удачници, на които не им се вярва, че на голяма част от българите стандарта и начина на живот отговарят на западно-европейскиските. Жилище, кола, екскурзии в чужбина, чести посещения на ресторанти... си е стандарт при тях. Какво повече мислите че притежават на запад хората?
162
6
 
4
 
! Отговори
До 151 преди 3 месеца
НЕ ЗАПАДА ТОЧИ БЪЛГАРИЯ "МАЛКО УМНИЯ" А БЪЛГАРИЯ ТОЧИ ЕС ИЛИ ПО-ТОЧНО МАФИЯТА БЪЛГАРСКА ИЗТОЧВА ПАРИТЕ НА ЕВРОПА АМА ПРАЗНАТА ТИ ТИКВА ОСВЕН ДА СЛУША И КОЗИРУВА НА КОПЕЙКИН НИЩО ДРУГО НЕ УМЕЕ, ЗАТОВА СМЕ БЕДНИ ЗАЩОТО ПРЕОБЛАДАВАТЕ ВИЕ ОПРОСТАЧЕНИТЕ И ТРУДНО МИСЛЕЩИТЕ !
161
5
 
17
 
! Отговори
До До 151 преди 3 месеца
всъщност като човек роден преди 89-да и гледал с очите си тоя "преход" - ДА!, България бива ограбвана. от 34 години грабят, режат, приватизират, продават, копаят, секат и тн безразборно и още има какво да се открадне....!!!!!
160
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Я си пий хапчетата,бе ,мухъл