Денков: Нашият регион може да се конкурира със западните държави

Дори конкурирането с Китай и САЩ било постижима цел
218
Денков: Нашият регион може да се конкурира със западните държави
Снимка: БГНЕС

"Преди време започнахме процес, свързан с промяната на начина, по който да гледаме на нашия регион на Балканския полуостров, да гледаме на него като на един световен регион, който да може да се конкурира със западните страни, да се съревновава с Китай, със САЩ. Нещо, което някои щяха да сметнат за шега преди 10 години, но вече е постижима цел.

Това е нещото, което трябва да направим, да покажем, че се развиваме заедно, защото Европа е силна, когато всички нейни региони са силни". Това каза министър-председателят Николай Денков в своето приветствено слово на провеждащия се днес информационен ден за финансиране на високотехнологични научни изследвания и иновации на Европейският съвет по иновации, в сътрудничество с Министерството на иновациите и растежа (МИР).

Премиерът изрази своята признателност към програмите, които са подкрепили развитието ни, в сътрудничество със западни университета и научни центрове, така че да е възможна конкуренцията със западните страни.

"В това е силата на Европа – да можем да се развиваме заедно", подчерта премиерът Денков, цитиран от БТА.

“Да, постигнахме голям напредък, но ако не надградим стореното дотук, няма да бъдем успешни. Това се иска от нас през следващите години – да бъдем по-бързи, по-силни, по-конкурентни, да бъдем в много по-голяма степен отворени за сътрудничество с тези, които са около нас в Европа. Тогава ще бъдем успешни във всяко наше начинание", каза в заключение Николай Денков.

За него днес България е напълно различна от това, което е била преди 10 години, когато по-малко от 10 процента от децата в страната са били запознати със значението на думата "предприемачество".

"Благодарение на подкрепата на ЕК, благодарение на личните усилия на мнозина в страната, този манталитет е вече напълно променен", изтъкна още министър-председателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Може и да сме конкурентни , ама трябва народ в тази държава и ако може български . Как може за 30 години са се направят 3000 язовира , 700 завода , АЕЦ и още неизброими неща , а сега нищо не може . Управлението на държавата за последните 30 години е престъпление срещу народа .
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За да се конкурираме със САЩ или западна Европа трябва да произвеждаме собствен разпознаваем продукт, който да се продава на техния пазар. В момента продаваме основно работна ръка и се конкурираме с други евтини дестинации. Тези заводи за производство на компоненти от немски продукти са просто едни поддоставчици в хранителната верига и днес дори един такъв завод да изчезне, немецът има алтернативен поддоставчик който да спаси положението.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да, постигнахме голям напредък"!
34
0
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 4 месеца
Денко, то един български *** няма на пазара, ама ти си тръгнал с мечката мед да ядеш!
33
1
 
9
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 4 месеца
денкооооф, денкоооф, сапунджия си бе, сапунджия си оставаш! Там горе забравяте какви *** има по улиците, какви дупки има, каква мръсотия пи цялата страна..... ужас!
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колкото е по-голяма лъжата, толкова е по-велика победата над Китайската икономика и над Западната икономика!
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия се надяват, като ни пеят дитирамби всеки божи ден по три пъти колко са велики, единствени, осигурили ни прекрасен живот и доходи, и постигнали върхове, ще вземем накрая да им повЕрваме. НЕма, Денков, не става така. Хората усещат, гледат и виждат какви ги вършите. На празни приказки никой не вярва.
30
1
 
13
 
! Отговори
Каракочев преди 4 месеца
Този изперка окончателно.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само на мен ли ми се струва, че Денков е неадекватен?!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спокойно бре дами и господа, спокойно бре! Човека казва "нашият регион", не България! Какво се има предвид? Кой да знае? Може би само началника му от Банкя знае? Вие веднага ревнахте. Не става дума за вас, вие сте си лошия матриал... Тука никой не иска и няма да дойде. Даже и Путин.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези, които не са били в западни държави могат и да ти пивярват, но другите - не!! Разликата е от най - ниското море до най - високото небе!
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя е за освидетелстване
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъв регион, каква конкуренция?! Заплати 4 пъти по- ниски от европейските, пенсии 5 пъти по- ниски от европейските... Ще се конкурирате с Африка и Лат. Америка. Венецуела и Перу.
24
1
 
17
 
! Отговори
Зевс преди 4 месеца
След като са прочели изказването на Денков, китайците панически ни търсят на картата да ни нападнат. Тагаренко е докладвал, че ще ги победим, единствен проблем е къде ще заровим толкова много народ.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще открием хиляди ферми за *** и всичките милиони *** ще крякат победоносно "Гьобелс, Гьобелс, Гьобелс!"
22
2
 
9
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 месеца
Самозалъгващ се самозванец и дърт комунист . Едно време всички комунисти са си мислели това. Истината е една. Селският патриархален и брутален манталитет не може да се сравнява с по-демократичните разбирания в Западна Европа.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 18 - "Велик", той, до миналата година гласчето не му се чуваше, че и на работа в НС не се явяваше. Интересно какво предизвика промЕната?
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денков говори за територията а не за хората .НАрода не е в плановете за развитие
19
1
 
13
 
! Отговори
9 преди 4 месеца
Вече съм убеден, аз и тези не живеем в една паралелна вселена, за вас не знам...
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Еми така е, държавата напредва с бързи темпове. Все пак официално ни управлява най-великият политик у нас в последните 30 години - премиерът Делян Пеевски. Да благодарим на Подмяната за тази невероятна чест!