Петков пита Радев: Как се бори корупция със стари служби?

Президентът блокира смяната на шефа на ДАНС, припомни той
29 яну 2024 18:34, Александър Попов
56
Петков пита Радев: Как се бори корупция със стари служби?
Снимка: БГНЕС

Ние отдавна искахме да реформираме Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС). Знаете, че премиерът Денков имаше предложение за смяна на председателя на ДАНС и тази смяна беше блокирана точно от президента, заяви пред журналисти в Пазарджик съпредседателят на партия "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Президентът каза, че иска да сезира органите, а моят въпрос е: Кои органи?", коментира Кирил Петков думите на президента Румен Радев от днес.

Още по темата
"Тук въпросът е как си мисли, че ще бори корупцията със старите нереформирани служби, които реално не са постигнали нищо до този момент. И вторият ми въпрос е защо се пази този шеф на ДАНС и дали, надявам се, няма някакви малки тайни някъде по веригата", посочи още Кирил Петков. По думите му "това, което стои на дневен ред е, най-накрая, да имаме служби, които да разследват корупцията на всички нива и цялото общество го чака".

В Пазарджик съпредесдателят на ПП "Продължавваме промяната" се срещна с кмета на Пазарджик Петър Куленски, народни представители и привърженици на политическата формация.

„Това завладяно състояние на общината може да се случи навсякъде в България. Нито един град не може да има извинението, че не може да стане по-прозрачен и по-ефективен. Вие показахте, че Пазарджик може. Страшно горд съм и благодаря на всеки един от вас, защото знам какви усилия вложихте, за да се случи това“, каза Петков по време на събитието и допълни, че местната власт има 4 години, през които трябва да превърне Пазарджик в град за пример. – „Знаем, че имаме модела на Промяната в следващите 4 години: управление без корупция и възможност за хората да живеят по-добре“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
да превземем службит преди 3 месеца
Що кае Ради Гела , цело чудо си е как тоя със сто думи в речника може да изрече толкова глупости . Службите винаги са си били едни и същи , служителите им си ги врътката на кой ка му износи .
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изборът на това недоразумение, което се занимава с вътрешно- политически свади, интриги и борби е най-голямото падение за президентската институция !
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Петков, а как се защитават национални интереси от продажници на отчет в посолството?
48
4
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Защо се карате на мен и ме обвинявате за вашите постъпки АЗ се гледам в огледалото Промените лансирани от Радев алабала с венецуелските машини се настаниха във властта Разруха саботажи хаос инфлация стани да седна вече 3 год Къде са държавниците работещи за България Първо гласувахте за чалгарите после за промените а сега какво стана
47
1
 
3
 
! Отговори
До 45 ДОЛУПЪПЪ.... преди 3 месеца
Всеки който вярва в доброто може да бъде излъган бе пингвин ! И всеки е свободен сам да избира дали да продължава подкрепата си кън нещо или някого или да я прекрати ! Явно ти нито си свободен, нито си умен щом разсъждаваш като пещерна буболечка ! Знаеш ли какво е манипулация ? Погледни се в огледалото за да я видиш, защото нямаш ум за да я разбереш !
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ - Там е работата, гласуваш за промяна, получаваш статукво. Не са виновни хората, а тия, дето едно обещават, а правят обратното.
45
1
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Същите писачи до вчера хвалеха промените гласуваха за промените сега какво стана писачите
44
2
 
4
 
! Отговори
А пък аз преди 3 месеца
питам Петков как се ИЗЧАГЪРТВА Борисов чрез РОТАЦИЯ ? Никой да не се надява повече за нещо положително в тази овча кошара охранявана от мафиоти и ДС-обещаваджии, в близките 200-300 години докато не се напомпа генът на комунистите с "положителни йони" на почтеност и честност ! По-бързият начин е ПАС на изборите както направиха белгийците, а те вижда се поюстандартът не са проsти !
43
2
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
народ като е пр***ост как ще оправите държавата ??!!???
42
4
 
8
 
! Отговори
Fena преди 3 месеца
Божилов, Паси, Тагаренко, Шаламанов, Роско.... Всички те са в пъти по-опасни за нашата национална сигурност от Русия, Китай или дори Северна Корея! За вторите "се предполага", че може да ни унищожат, а тия китки натовски вече ни унищожават масово!
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А как се бори корупцията в сглобка с най-корумпираните?
40
1
 
6
 
! Отговори
кирил дебил преди 3 месеца
да пита ИИ, как да пребори клептоманията на властта
39
5
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 месеца
Киро Семплото е комедийно- драматичен актьор,който вместо да си играе ролята в измислена сцена,той я играе в живота на всеки честен работещ българин.Такива трябва да са в затвора!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко стари?
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кире да одиш на майната ти с цялата ти фамилия.
36
4
 
7
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
ВСИЧКО ЧИТАВО т или иначе отдавна се изнесе по чужбина !
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ти ли си новата служба, бе катър?
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Киро е лоботомиран. Тоя е най-жалкият премиер, който сме имали. -----///----- Не е лоботомиран, просто е много, много нагъл и безочлив.
33
4
 
9
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 3 месеца
Кой беше този Петков,че нещо не си спомням? Не беше ли един канадски господин Никой преди да излъжат Президента да направи този господин Никой да го направи служебен минисър? Не беше ли един от ***?😂
32
5
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Този иддийотин прави инсинуации срещу Държавата, без да има никакви доказателства. При положение, че беше и служебен премиер.