Йотова: Радев не стана част от Сглобката, а оферти имаше

Некоалицията не може да му прости, добави вицепрезидентът
30 яну 2024 11:30, Нели Христова
47
Йотова: Радев не стана част от Сглобката, а оферти имаше
Снимка: БГНЕС

“Войната с президента продължава. Сглобката не може да му прости. От самото начало държавният глава не стана част от нея, макар че такива оферти имаше. Най-големият страх на сглобката е нова политическа алтернатива”, това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти, предаде БГНЕС.

“Първият сезон бе президент и войната в Украйна, вторият бе президент и Конституция, сега очевидно войната е за кожата на един президент”, смята вицепрезидентът.

Йотова уточни, че президентът е човек на честта и че спазва всички правила - и законови, и конституционни. "Може би затова и сглобката не може да му прости", подчерта вицепрезидентът и допълни: "От началото на сглобката президентът не стана част от нея, макар че имаше такива оферти, той за нито една секунда не ратифицира незаконните им действия. Точно обратното - винаги се обръщаше към КС - това не се прощава", категорична е Йотова.

Вицепрезидентът все пак подчерта нуждата от нова политическа алтернатива. "В думите му вчера аз разчетох, че той не каза, че самият той е тази алтернатива, и че самият той ще я направи. Всички в обществото виждаме, че има нужда от нещо ново", заяви Йотова, след което коментира и реакцията на лидерите на част от управляващото мнозинство."“Техният най-голям страх е точно алтернативата. Колкото пъти на ден излязат навън и казват, че няма алтернатива, толкова пъти се мъчат да убедят себе си", смята Илияна Йотова.

Тя припомни думите на държавния глава, който призова всеки, който има каквато и да е информация за нередности в управлението на институциите, то да я предостави. "Всеки, който има сигнал, за да няма нарушение и провокации, нека да се отнесат към подходящите органи", призова и вицепрезидентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
4
 
! Отговори
Burike33569 преди 2 месеца
Госпожата прибра, едни пари за едни тоалетни във Велико Търново!Май,вече е свикнала с миризмата!
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пази Боже ако разчитаме да ни "опази" тази раболепна пред Митрофанова, а във вътрешен план - суетна, дребнава и свадлива фуражка ! Между пълното овладяване на властта от фуражката, да се надяваме, вече стои Конституцията, а от Пеевски - балансът и взаимният контрол между партньорите в сегашната сглобка. Засега !
34
3
 
5
 
! Отговори
Хан Крум преди 2 месеца
Току що свърши пресконференцията на БZП и изкараха потресаващи сигнали за корупция на зеления чорап и лакеите му. Ако имаме читава п.р.о.к.у.р.а.т.у.ра трябва да изведат цялата банда на Краден и него самия немедленно с б.е.л.е.з.н.и.ци от президентството. Замирисва на импийчмънт и на съгласувани действия на упраляващи и опозиция. На всички им е дошъл до гуша този злобен, кремълски, канален плъх.
33
4
 
11
 
! Отговори
Ха ха, преди 2 месеца
Искал я някой пък тая, безполезната? Още малко и ще се вържа! Тоя пък който ни хвали, хептен за нищо не става ! Освен да се върти на лоста , да марширува и да прави лицеви опори!
32
6
 
3
 
! Отговори
донос.бг преди 2 месеца
Беефффски не харесва това!!!Секретарките му Съсел Денк0ФФ и Мара ГарGамел са силно възмУтени!!! Ми$$ирките също!
31
3
 
11
 
! Отговори
Брей, преди 2 месеца
...Тамплиерката с дантелите ,пак взе да ни заплашва с Фелдфебелът със вдигнатият юмрук? Ама стрино,тоя филм с новият политически проект вече трета година го гледаме? Верно ,така забихте държавата в блатото,че е нормално хората да се страхуват от него! И да не забравяме,че ПП-тата са Радеви отрочета!
30
4
 
8
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Народът е казал"Рибата се вмирисва от главата"! Така че стига се оправдавахте със т.н. сглобка , ами погледнете собствения си двор , където гъмжи от корупция! Пресата отдавна ги разкри , само вие не искате да разберете! Не може да се вярва на човек , вдигнал юмрука и чрез платените от олигарси протести , свалили законния кабинет!
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо парламентарна РЕПУБЛИКА има ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ???
28
4
 
5
 
! Отговори
Радев е американски преди 2 месеца
Кой вкара в политиката и лансира предателите Кирчо и Кокорчо. Ако е случайност - оставка, ако е умишлено - затвор за американския агент Радев. Но такива неща не стават случайно, както добре знаем
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Плешивка пак изкукурига!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До гузен негонен бяга - А не е ли ясно какво са организирали тези, които го атакуват (в случая Пеевски). За тях ще напишеш ли нещо? Ооо, извинявай, те може би ти плащат за коментара хахаха
25
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Мистър Кеш да ни са праи, ами да си подава оставката - стига е пълнила оня гардеробиерка - жена му Деса - гардероби с кинти кеш" - за Магнитски нещо няма ли да кажеш или викаш щом "наши момчета" барат, тогава няма проблеми?
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Зозо - Другарю, а на Кирчо баща му (главния другар) кой другар го е пуснал в Канада през 80-те години? А другарю? Запазена марка на комунистите ви е точно това "крад_еца вика дръжте крад_еца". Когато ПП-тата си изчистите редиците от Кирчо, чийто баща явно е бил в близки отношения с БКП, щом са го пратили в Канада и от Васко, за който всички знаят, че е тясно свързан с ДС, тогава ще имате правото да говорите на останалите на "другари". Дотогава само ще предизвиквате смеха ми хахаха
23
7
 
5
 
! Отговори
гузен негонен бяга преди 2 месеца
Големи оправдания...Ясно е ,че пРезидента е организирал руска корупционна схема чрез копринката!
22
1
 
12
 
! Отговори
Човек на преди 2 месеца
честта, който излиза от парламента по време на химна, вместо да застане мирно и да го изслуша, това е деградация и позор!
21
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мистър Кеш да ни са праи, ами да си подава оставката - стига е пълнила оня гардеробиерка - жена му Деса - гардероби с кинти кеш
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички руски оферти вече ги е приел..
19
7
 
3
 
! Отговори
такава оферта преди 2 месеца
Пеевски вече ти я е направил и си приел
18
7
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Другари, ами ако Корни подкрепи импийчмънта ще станат над 180 гласа в парламента другари :)))))))))))))))))))))))))))) Какво правим другари? :))))))))))))))))))))
17
6
 
8
 
! Отговори
Щo тpиeтe, бe? преди 2 месеца
Oтkaзaл e нa nocoлcтвoтo и зaтoвa cera им noнacя oтмъщeниeтo...