Йотова: Радев не стана част от Сглобката, а оферти имаше

Некоалицията не може да му прости, добави вицепрезидентът
30 яну 2024 11:30, Нели Христова
47
Йотова: Радев не стана част от Сглобката, а оферти имаше
Снимка: БГНЕС

“Войната с президента продължава. Сглобката не може да му прости. От самото начало държавният глава не стана част от нея, макар че такива оферти имаше. Най-големият страх на сглобката е нова политическа алтернатива”, това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти, предаде БГНЕС.

“Първият сезон бе президент и войната в Украйна, вторият бе президент и Конституция, сега очевидно войната е за кожата на един президент”, смята вицепрезидентът.

Йотова уточни, че президентът е човек на честта и че спазва всички правила - и законови, и конституционни. "Може би затова и сглобката не може да му прости", подчерта вицепрезидентът и допълни: "От началото на сглобката президентът не стана част от нея, макар че имаше такива оферти, той за нито една секунда не ратифицира незаконните им действия. Точно обратното - винаги се обръщаше към КС - това не се прощава", категорична е Йотова.

Вицепрезидентът все пак подчерта нуждата от нова политическа алтернатива. "В думите му вчера аз разчетох, че той не каза, че самият той е тази алтернатива, и че самият той ще я направи. Всички в обществото виждаме, че има нужда от нещо ново", заяви Йотова, след което коментира и реакцията на лидерите на част от управляващото мнозинство."“Техният най-голям страх е точно алтернативата. Колкото пъти на ден излязат навън и казват, че няма алтернатива, толкова пъти се мъчат да убедят себе си", смята Илияна Йотова.

Тя припомни думите на държавния глава, който призова всеки, който има каквато и да е информация за нередности в управлението на институциите, то да я предостави. "Всеки, който има сигнал, за да няма нарушение и провокации, нека да се отнесат към подходящите органи", призова и вицепрезидентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
8
 
! Отговори
ТИ ЛИ НЕ МУ ДАДЕ? преди 3 месеца
ЗАТОВА ЛИ ТЕ НАЗНАЧИХА ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ, ЗА ДА ГО ШПИОНИРАШ И КОНТРОЛИРАШ ?.... КОМУНИСТИТЕ СИ НЯМАТ ДОВЕРИЕ ЕДИН НА ДРУГ - КАКТО ПУТИН И ПРИГОЖИН... ВИНАГИ ЕДИНЯ ДЕБНЕ ДРУГИЯ КОМУНИСТ...
15
3
 
11
 
! Отговори
АЗ СЪМ ОТ ДАНС преди 3 месеца
РАЗСЛЕДВАМ ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА
14
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев е много лош, а Пеевски е нашият спасител. Това е новото мото на ПП (Пак Пеевски) и на всички, които в момента обясняват, че Радев е нещо зло, а не казват и думичка за правителството подкрепяно И ОТ Пеевски. Защо така ДРУГАРИ? За пари или за друго? Пиша ви ДРУГАРИ, понеже любимците ви са такива като ДС-то станал кмет на София. Викат ДС-то беше лошо, ама е възпитало свестни момчета като Васко. Не било важно кой е баща му. А кой го е възпитавал Васко, филанкишията ли или баща му?
13
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шем не щем скоро всички ще гласуваме за Радев както са я подкарали от сглобката.Лошото е че модела на червените б...ци ще остане непокътнат.
12
3
 
13
 
! Отговори
Пътя на преди 3 месеца
Копринката
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Rундьо вън!
10
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев сам си е виновен, вместо да стои като пън досега да беше измел зглобкаджиите.Рейтинга му е два пъти повече от цялата не-коалиция заедно.Хич не се сещам кой ще седне да защитава Пеевски, сапуна или Деса конституционната.
9
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев срещу Пеевски... Гледам коментаторите по-долу са ЗА Пеевски. Предполагам затова са гласували за ПП (Пак Пеевски). Еми хубаво, ама аз предпочитам тези, които се борят с Пеевски. Щом други желаещи освен Радев няма, значи ще гласувам за него и партията му.
8
3
 
4
 
! Отговори
Дилъра на мъжа и преди 3 месеца
Мъжа и се дрогира преди да спи с нея не му издържат нервите на човека да се бори с тоя кит
7
2
 
9
 
! Отговори
На тая преди 3 месеца
Другата и прическа сигурно е епична
6
6
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 месеца
Тази жена с какво се занимава,да не е станала пиарка на Радев?Откакто започна вторият мандат не сме чули да каже нещо за своята работа.Вместо да помилва Иванчева,за да си гледа детето,тя като щит е застанала пред Радев да го брани.Вместо да гледат как д-вата да върви напред,да сме в крак с времето е започната война,от която няма излизане.Радев няма грам авторитет в ЕС,а след въпроса на Зеленски съвсем се изложи.Работете,а не хабете излишна енергия в приказки.
5
3
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 3 месеца
Ха-ха-ха, глу.пости. Кой ще го иска този подъл, гнусен некадърник, дето се изпокарва с всеки?
4
7
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Рундю е пътник другари. Импийчмънта идва. Имат над 160 гласа в парламента. Честито!!!
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Четинестия, намагнитен ,крадлив ,дзурлат курпулент, изсумтя ли нещо?
2
4
 
16
 
! Отговори
Ти пък и ти преди 3 месеца
Като те видяа, направо ми се повръща. Ай да се махате и двамата, че ми приличаш на Курника.
1
4
 
18
 
! Отговори
червена УФСЪ преди 3 месеца
За какво дондуркаме доказали се рашиски слуги като Фигуранта, трътлестата му заместничка и антуража им , чиято годишна издръжка е колкото на Враца и областта и ??? Толкова ли сме богати и послушни роби на руските имперски интереси ???