Нинова: Радев готви нова партия, нередно е, но страх няма

Тя припомни, че именно президентът създаде ПП
Обновена: 30 яну 2024 15:13 | 30 яну 2024 15:08, Нели Христова
190
Нинова: Радев готви нова партия, нередно е, но страх няма
Снимка: БГНЕС

Сигнали срещу четирима служебни министри и двама областни управители, назначени от президента Румен Радев  - това е сметката, с която соцлидерката Корнелия Нинова отчете, че партията й не е чакала Делян Пеевски, за да сезира за съмнения срещу президентските хора.

"Не сме чакали Делян Пеевки сега да реши, че има корупция в служебните кабинети. Ние го знаем. Не си служим със слухове и жълти медии", заяви соцлидерката.

На брифинг на "Позитано" 20 тя представи сигнали, които са подавали до прокуратурата, както и оплакване до Инспектората на ВСС за липса на реакция от институциите.

Нинова обясни, че вчера президентът е призова, които има сигнали да ги даде. "Цяла година се занимаваме с това. Носим отговорност за това. Борисов, който пръв спомена и въведе "Пътя на Копринката" , се скри и дума не казва. Призоваваме го да докаже това, което е имал предвид. Очевидно се в скатал и чака да види накъде ще задуха вятъра", коментира още тя.

А на въпрос дали БСП е сигнализирала срещу имемата, споменати от Пеевски, тя отбеляза, че не е. фвмаата котонсе апоменават не сме подавалимсогнали. Има обаче за. Минстри и областни управители, назначени от президента. "Интересно е как отговаря Гълъб Донев без грам самокритика или желание това да бъде разкрито, добави още тя.

Нинова не знае и за" Пътя на Копринката"." Копринката не ни интересува, не е бил предмет на тези сигнали. Да, бил е член на партийната организация по времето на Гергов и толкова", каза тя, но подчерта, че няма да използва слухове.

"Нашата работа е да осветлим корупционната практика и да сезираме оргсните, направили сме го. Тези пари трябват на Бългсрия, а не да си пълнят джобовете", каза шефката на БСП.

За нас борбата с корупцията е абсолютно принципна, независимо кой управлява, настоя Нинова. И подперта, че БСП е внасяла сигнали и срещу управлението на Бойко Борисов, и срещу кабинета на Кирил Петков. Правилимсме го с отговорност, институционално и без страх и за служебните кабинети на президента, каза още тя.

Първият им сигнал е от 23 декември 2022 г. последният - от 24 януари 2024 г.     

Сигналите са били срещу министъра на правосъдието, на електронното управление, социалния министър и този на индустрията и икономиката. В паршамента са задали и питания за двама областни управители, назначени от Радев - на София и Хасково. Става въпрос за общесвени поръчки, далавери с имоти. Сигнализирали сме и Иинспектората към ВСС, че по наши сигнали прокуратурата не реагира в законоустановения срок, заяви Нинова. Има 8 питания и 8 дискусии за корупция за контрабанден канал в Хасково, горива за дирекцията за изтърпяване на наказанията, продажба на имоти, доставка за харани и напитки за затворите...

"Ако прокуратурата не може да си намери преписките, ние ще им ги дадем и ще им припомним. Това е принципно отношение, корупцията е най-големият бич", изтъкна Нинова.

На въпрос за вероятността Радев да подготвя нова партия Нинова каза: "Преживяхме няколко негови и сме тук и сме в НС, страх от поредната не изпитваме" .

Тя смята, че Радев наистина готви нова партия, след като е потвърдил, че има нужда от такава алтернатива. "Това е поредният му ход. Нередно е", каза Нинова. И го посъветва ако иска партия първо да напусне и да се яви на избори

"Другото е да се криеш зад вратата на президентството и да инженерства поредния проект", смята тя. И напомни, че той е създал ПП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ВОЕННОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО СЪС САЩ И НАТО ВБЕСЯВА БСПДПСГЕРБ
63
2
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 месеца
Не-лито сигурно е била пияна. Какви са тези грешки ? Корнелия създаде Радев , Радев създаде ПП и те така. Сега да не се оплаква.
62
1
 
3
 
! Отговори
Ефрейтор преди 4 месеца
Г-жа Корнелия да си гледа партията. Лично аз, просто няма как да не поздравя г-н Драго Драгомански. С любимата му. Тази за Сбогом Мария. Асо, съвсем случайно има реж натока и нямалектрификациь , щке му я пее лично. ХАЙДЕ Г-Н ЦВЕТЕРИЛЕ КОЧЕВ. Не сме им длъжни за нищо на тези от НАТО. ХПросто защото сме си шофьори от радиорелеаната на Джимарката и на Пейдж. От поделението им 42 820. Ами, шофьори сме си, което никой и нищо не ще ни отнеме.
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радев или някой заместник на президента ще се яви може би още през есента на избори. При тази ликвидаторска политика на Нинова е съмнително дали остатъците от нейната партия ще превишат бариера 4%. Преди 2 години Четворният блок спечели с явно превъзходство изборите и след 7 месеци Б.Борисов го събори. Пеевски беше дълбока резерва. Сега Петков , Борисов, Пеевски са първи приятели и Пеевски е таранът на обединената некоалиция. След 2 месеци ще видим.
60
7
 
6
 
! Отговори
Дрън дрън преди 4 месеца
Цяла България знаеше за врътките на служебните, само Радев не знаел? И всички му се вързахме! Колко бил наивен "горкият"? Нарече ги "шарлатани", чак когато почнаха да се дистанцират , и спряха да зависят от него! Асен Василев..."Зад вас сме ,господин Президент", Атанас Атанасов..."нямам забележки към президента Радев"! Докато вървеше "аллабалата ", всичко беше наред! Но когато потоците от "кеш" спряха да вървят към Радев, дойде разделението!
59
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радевото БСП и Ниновото БСП е равно на БКП
58
2
 
14
 
! Отговори
Shark преди 4 месеца
Само не разбирам защо да е нередно Радев да прави паритя?? Той няма повече право да бъде президент, може да прави каквото си иска! И наистина ги е страх, всички. Защото партия, оглавена от Радев ще вземе доста голям вот. Вероятността измислени партийки като ПП-ДП-ИТН да не влезнат изобщо в парламента е много голяма. А процентът на БСп да спадне още. Затова сигурно е този вой от всички страни!
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Решетников много ясно каза за какво Нинова е избрала Радев Нинова да не дрънка и двамата са руски агенти за влияние
56
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радев не е създал ПП - натресоха му ги от някъде, най-вереятно от Посолството и той им се върза. И много от нас се вързаха и гласуваха за тях... Добре, че Радев навреме се усети и ги нарече шарлатани. Сега Посолството отвръща на удара чрез Пеевски. А Нинова просто я е страх от Радев, защото всички бесепари ще гласуват за партията му и БСП отива на кино.
55
3
 
13
 
! Отговори
въх! преди 4 месеца
Тези защо не си гледат собствените партийки, та седнали с президента да се занимават. Няма ли в държавата други проблеми за решаване, та опряхте да гадаете, какво щял да прави РР!? Колкото до корупцията във служебните кабинети - ако има доказателства - в съда! Ако няма - си е чиста клевета. То добре че в редовните кабинети и в парламента няма корупция и всички са чисти като сълза!
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До анонимен *** Др.Нинова ще си отиде от поста председател на БСП. Мисля, че Р.Радев ще поеме голяма част от привържениците на БСП, особено тези от провинцията. Б.Борисов и Пеевски няма да издържат на власт дълго време. Законът Магнитски ги зове.На САЩ й трябват опитни, енергични и кадърни администратори, а не крадливи хамелеони.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ШАРЛАТААНИ-4НЕ НЯМА КОНРАД АДЕНАУЕР ДА МУ ПРАВИ ПАРТИЯ КАТО НА БОЙКО, БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Е ГЕРМАНСКИ ПРОТЕКТОРАТ
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Затова партиите трябва да бъдат редуцирани от 30+ до максимум 3 броя. Да няма мое-твое. Я питайте социолозите защо все говорят за "политическа сцена". Я сега си намерете режисьорите и те да кажат кое налага този рев. Скука сред "публиката" нали?
51
8
 
1
 
! Отговори
ШАРЛАТААНИ-4 преди 4 месеца
ПАК ЛИ РЕШЕТНИКОВ ЩЕ МУ ПРАВИ ПАРТИЯ? ТОЙ РАДЕВ НЕ МОЖЕ. ВИЖ, ДЕСА АКО НЕ Е НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА НИТО ИТН, НИТО ПП, НИТО ВЪЗХОДА НА ЯНЕВ. ЧЕТВЪРТИ ПЪТ МАЙКА И БАЩА!
50
2
 
6
 
! Отговори
ОТГОВОР НА ХИЧО 48 преди 4 месеца
ОТГОВОРА Е : К О П Е Й К И.......
49
7
 
2
 
! Отговори
Киро преди 4 месеца
Не може вицепрезидентката да обвинява ПП И ДБ в подривни реплики срещу Президента,ЗАЩОТО ТОЙ ЗАПОЧНА ВСИЧКО! Бях шокиран,когато чух да се изказва за тях с недопустими изрази и да им срива авторитета-не беше подходящо Той да ги определя като нудачници и т.н.Той се принизи до нивото на всички пишещи в мрежите-дали не го направи,за да се хареса на тях-но беше провинциално,необмислено и странно!Сега да не се чуди,като го определят с недоброжелание и словоотровителство!
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Румен Радев води евроатлантическа политика, гербсп са против.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЧЕРВЕНИТЕ И *** СА ПРОТИВ ПРЕЗИДЕНТА.
46
6
 
5
 
! Отговори
В РУСИЯ НЯМА ПАРТИИ преди 4 месеца
СЪЩО И В САУДИТСКА АРАБИЯ И СИРИЯ...... ДИКТАТУРИ....... ГАДЕВ СЪЩО МРАЗИ ПАРТИИТЕ, КАКТО ПУТИН .........
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
всички от Магнтитски против Президента