Нинова: Радев готви нова партия, нередно е, но страх няма

Тя припомни, че именно президентът създаде ПП
Обновена: 30 яну 2024 15:13 | 30 яну 2024 15:08, Нели Христова
190
Нинова: Радев готви нова партия, нередно е, но страх няма
Снимка: БГНЕС

Сигнали срещу четирима служебни министри и двама областни управители, назначени от президента Румен Радев  - това е сметката, с която соцлидерката Корнелия Нинова отчете, че партията й не е чакала Делян Пеевски, за да сезира за съмнения срещу президентските хора.

"Не сме чакали Делян Пеевки сега да реши, че има корупция в служебните кабинети. Ние го знаем. Не си служим със слухове и жълти медии", заяви соцлидерката.

На брифинг на "Позитано" 20 тя представи сигнали, които са подавали до прокуратурата, както и оплакване до Инспектората на ВСС за липса на реакция от институциите.

Нинова обясни, че вчера президентът е призова, които има сигнали да ги даде. "Цяла година се занимаваме с това. Носим отговорност за това. Борисов, който пръв спомена и въведе "Пътя на Копринката" , се скри и дума не казва. Призоваваме го да докаже това, което е имал предвид. Очевидно се в скатал и чака да види накъде ще задуха вятъра", коментира още тя.

А на въпрос дали БСП е сигнализирала срещу имемата, споменати от Пеевски, тя отбеляза, че не е. фвмаата котонсе апоменават не сме подавалимсогнали. Има обаче за. Минстри и областни управители, назначени от президента. "Интересно е как отговаря Гълъб Донев без грам самокритика или желание това да бъде разкрито, добави още тя.

Нинова не знае и за" Пътя на Копринката"." Копринката не ни интересува, не е бил предмет на тези сигнали. Да, бил е член на партийната организация по времето на Гергов и толкова", каза тя, но подчерта, че няма да използва слухове.

"Нашата работа е да осветлим корупционната практика и да сезираме оргсните, направили сме го. Тези пари трябват на Бългсрия, а не да си пълнят джобовете", каза шефката на БСП.

За нас борбата с корупцията е абсолютно принципна, независимо кой управлява, настоя Нинова. И подперта, че БСП е внасяла сигнали и срещу управлението на Бойко Борисов, и срещу кабинета на Кирил Петков. Правилимсме го с отговорност, институционално и без страх и за служебните кабинети на президента, каза още тя.

Първият им сигнал е от 23 декември 2022 г. последният - от 24 януари 2024 г.     

Сигналите са били срещу министъра на правосъдието, на електронното управление, социалния министър и този на индустрията и икономиката. В паршамента са задали и питания за двама областни управители, назначени от Радев - на София и Хасково. Става въпрос за общесвени поръчки, далавери с имоти. Сигнализирали сме и Иинспектората към ВСС, че по наши сигнали прокуратурата не реагира в законоустановения срок, заяви Нинова. Има 8 питания и 8 дискусии за корупция за контрабанден канал в Хасково, горива за дирекцията за изтърпяване на наказанията, продажба на имоти, доставка за харани и напитки за затворите...

"Ако прокуратурата не може да си намери преписките, ние ще им ги дадем и ще им припомним. Това е принципно отношение, корупцията е най-големият бич", изтъкна Нинова.

На въпрос за вероятността Радев да подготвя нова партия Нинова каза: "Преживяхме няколко негови и сме тук и сме в НС, страх от поредната не изпитваме" .

Тя смята, че Радев наистина готви нова партия, след като е потвърдил, че има нужда от такава алтернатива. "Това е поредният му ход. Нередно е", каза Нинова. И го посъветва ако иска партия първо да напусне и да се яви на избори

"Другото е да се криеш зад вратата на президентството и да инженерства поредния проект", смята тя. И напомни, че той е създал ПП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
9
 
! Отговори
НИКОЛА преди 3 месеца
СРАМ МЕ Е ДА ГО ЧЕТА-ТОЗИ КОЙТО ГО Е ПИСАЛ НЕ Е ЛИ ХОДИЛ НА УЧИЛИЩЕ?ПЪЛНО Е С ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ!!!
83
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Накрая ще се окажат контролирана опозиция.Искат да сменят президента,за да сложат зеленясала дрогирана марионетка и да си крадат на воля.
82
4
 
12
 
! Отговори
Сенеката преди 3 месеца
Не мога едно да разбера...има някакви сигнали срещу хора от президенството а не срещу Радев...докато има не само сигнали ами и снимки и записи срещу Тиквата ,Пеевски,Доган,сега срещу тия палячовци от подмяната...явно цялата *** страх я тресе от партия на президента ...когато такива хора го обвиняват и плюят освен да му вдигнат рейтинга друго не могат да постигнат...пита се тия глупави ли са или пак правят димна завеса за да прикрият някой евроатлантически зулум?!
81
2
 
17
 
! Отговори
Рендету преди 3 месеца
"Мадам Н.", благодарение на Радев, влязохте в Парламента!!! Жаждата ви за еднолична власт в "б/рдея", в който превърнахте БСП, е очевАден и за най-твърдия й електорат!
80
2
 
3
 
! Отговори
Скуиртваш ли преди 3 месеца
Нинова
79
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Единственото което казва тази жена е БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА,само че ТЯ зависи САМО и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО от НЕРЕФОРМИНАТА ПРОКУРАТУРА,във средите на която ОЧЕВИДНО има КОРУПЦИЯ и повече от ОЧЕВИДНО.Всичко друго са празни приказки от рода ПОДАДОХМЕ сигнал,резултати НЯМА.
78
1
 
5
 
! Отговори
БКП КПСС БСП преди 3 месеца
Дрогари направихме България най социалната държава на света за дърти опикани комунисти от ДС ,милицюнери и фат *** ци..Народа избега в чужбина.
77
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев ви каза, че има алтернатива. Нинова се изплаши яко, защото ако това се случи, ще си загуби електората. Затова наддава вой.
76
1
 
4
 
! Отговори
check spelling преди 3 месеца
От къде намирате толкова неграмотни хора? Някой чете ли какво е написано, преди да публикува статията.*** Христова с начално образование ли е?
75
3
 
4
 
! Отговори
Рундьо Кеша преди 3 месеца
80 Никога повеме няма да гласуваме за теб
74
1
 
6
 
! Отговори
Мизийски преди 3 месеца
Виждам,зная,че си ***.на до ушите,но търсиш миризмата да дойде от друго място. Готви се,да отговаряш за голямата далавера свързана с "ТЕХНОИМПЕКС",по времето на Ив.Костов.Отиваш към дъното със столетницата,от където няма излизане. Най добре върви при Магнитски,белки останеш над водата.
73
0
 
13
 
! Отговори
Банкеръ преди 3 месеца
Върхушката в БСП ще осъзнаят,какво им се случва,когато останат извън Парламента.Др.Нинова ще създава после бойни групи и партизански отряди.Кой ще и се върже на празните приказки за Социална държава.Тази *** ходила ли е в Скандинавските страни да види какво е това Социална държава.
72
2
 
2
 
! Отговори
Милионер преди 3 месеца
Приятелките ми *** и модераторки от ДЗнес, не го познават г-н ДРАГОМАНСКИ. А той е републикански шампион на БЪЛГАРИЯТА по автомобилизъм за 2023. Шофьор от над 40 г. А и ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ.
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БРЕ, ПАРТИЗАНИТЕ И НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ СЕ ГУШНАХА В ПОТРЕС.
70
0
 
2
 
! Отговори
Певец, от народните преди 3 месеца
ЩЕ МУ Я ИЗПЕЯ СПЕЦИАЛНО НА Г-Н ДРАГОМИР. Която иска. Защото ми е приятел и ги излежа трите дета арест, вместо мен. КОЛКОТО Е ВИСОК И ГОЛЯМ, толкова е и ДОБЪР ЧОВЕК. Хайде шофьорите на българията ни. С тези на МАРКОВ.
69
2
 
2
 
! Отговори
До В РУСИЯ НЯМА ПАРТ преди 3 месеца
хубаво е да прочетеш малко за "Режим на пълномощията" и какво се случва с икономиката, правосъдието и всичко като цяло тогава... :)
68
4
 
1
 
! Отговори
Анти бсп преди 3 месеца
Нинова като гушне букета правя банкет. ДГД и президента.
67
5
 
3
 
! Отговори
Куку преди 3 месеца
Спокойно,времето слага всички по местата!!!Радев ще отиде при Първанов и след няколко години никой няма да си спомня за него.Това е истината!
66
7
 
2
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 месеца
Новата партия ще се казва - ПППП - Полупрезидентска полупартия.
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев не е създал ПП, Борисов е създал ПП.