Първото разследване срещу главния прокурор - без данни за престъпление

Първият сигнал беше във връзка с имотни сделки
5 фев 2024 15:02, Елка Василева
83
Първото разследване срещу главния прокурор - без данни за престъпление
Снимка: архив, БГНЕС

Първото разследване срещу главен прокурор приключва без данни за престъпление. Определената за разследващ главния прокурор и заместниците му Даниела Талева е постановила отказ от образуване на досъдебно производство по първия сигнал, по който започна работа, съобщи тя за БТА.

Сигналът, за който става въпрос, е срещу настоящия и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов във връзка с имотни сделки през 2020, 2021 и 2022 г.

Още по темата
Даниела Талева обясни, че твърденията, които се излагат в медийните публикации, приложени в сигнала, не се потвърждават от събраните материали по проверката.

Талева посочи, че в хода на извършваната проверка са снети обяснения от Борислав Сарафов и от всички лица, посочени в статиите. Също така са изискани документи и нотариални актове.

Тя допълни, че подателят на сигнала е уведомен и може да обжалва отказа, постановен на 25 януари. От Софийския градски съд казаха за БТА, че към момента нямат информация да е постъпила молба за обжалване.

Даниела Талева каза още, че продължава работата ѝ по всички предадени сигнали по механизма за разследване на главния прокурор и неговите заместници.

Също така добави, че работи добре със специално определените служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, които ѝ помагат при проверките и разследванията на сигналите, като отбеляза тяхната професионална работа.

Съдия Даниела Талева от Софийския градски съд е първият магистрат, избран на случаен принцип, който ще разследва главния прокурор и заместниците му. Жребият беше изтеглен на 7 юли 2023 г. между 22 съдии, които са одобрени по новата процедура, приета с промените в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт, пред медиите и в присъствието на заместник-председателя на Върховния касационен съд Лада Паунова. Сигналът срещу Борислав Сарафов бе изпратен от директора на пресцентъра на Прокуратурата на 7 юни. Даниела Талева встъпи в длъжност на 7 декември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
пешо преди 2 месеца
А сега трябва да има разследване на подалите фалшив сигнал.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако смятате, че и останалите сигнали срещу Борислав Сарафов ще завършат по същия начин (няма данни за престъпление) сложете +, ако все пак вярвате, че може и да има някъде някакъв малък шанс да има данни за престъплние. сложете - .
64
2
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 2 месеца
Леее ,що проЗтаци налазиха тук , недоволно че Сарафов е чист. А колко им се искашеее !
63
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Някой имал ли е очаквания за нещо друго? Това да не е руски шпионон че да намерите нещо?
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая с тоя ботокс и филтри ми е ясна само от снимката.Това е ниско приведено и корумпирано същество за което закона е врата в полето.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако Пабло Ескобар и Осама Бен Ладен знаеха за Бг щяха да са живи и да са се предали на булгарише прЪвУсъдие отдавна.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ква е тая настъпена жаба, личи и колко корумпирана
59
1
 
10
 
! Отговори
Мафията си има държа преди 2 месеца
Задължително нов мониторинг за страната,заради правосъдието на тази територия!!!
58
1
 
9
 
! Отговори
Мониторинг за правос преди 2 месеца
Някой учуден,има ли?За такова правосъдие като у нас си мечтаят и в Колумбия,Еквадор и други страни с чувствителна престъпност и корупция!Вземайте БГ паспорти и нашето право съдие ще ви направи бели,чисти като пеленачета!И тези са имали колеги като Джовани Фалконе!Пародия!Позорище!
57
1
 
7
 
! Отговори
г-жа Разследващата преди 2 месеца
ний са праим че вършиме нещо и работиме и фърляме прах и зрелища в очите на народа, те па що ли не ни вярват -ниНАМ ;)
56
1
 
11
 
! Отговори
Избирател преди 2 месеца
Едно малко ала-бала със съдия и прокурор
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ахахахахахах - то оставаше и някой да се беше изцепил и да беше намерил някакви данни - нали ни е ясно, че това беше предрешено от самото начало
54
0
 
10
 
! Отговори
БЕЗОБРАЗИЕ ! преди 2 месеца
Е , ама как иначе . . . Дори и такива имоти не съществуват !!!!!!!!!!!!!!!!!! А те щели да ми разследват престъпление с имотни сделки . ТЕЗИ ХОРА СА НАЙ-ЧИСТИТЕ И НАЙ-ЧЕСТНИТЕ ХОРА !
53
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
"Гарван, гарвану, око не вади!" Нищо няма и да има за този ревльо и долнопробен "магистрат"!
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доколкото съм чувал, сегашния главен прокурор е от 8-те джуджета, нормално е да няма разследване срещу него :))
51
1
 
13
 
! Отговори
Нека нея разследват преди 2 месеца
Белким намерят за нея данни за престъпление! Всичките тези са едни крастави магарета и ако всичко не започне от начало, никога няма да има просперитет! Всички да се освободят от работа (мечта, но неосъществима за съжаление с това управление), след това лустрация т.е. какво ново са си закупили/придобили баланс м/у пазарни цени и доходи (не такива смешни сделки с цени 50лв. за кв. м в центъра на София) и след това доказателство за квалификация С ОПИТ! Хубаво си е човек да мечтае!
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анализатор"Ха ха ха....гарван гарвану око не вади!!!" , и да и не, защото този е заплашвал и юристи, съдии, които не са желаели да съдействат на извършените от него измами и престъпления.
49
0
 
11
 
! Отговори
Супер Селтак преди 2 месеца
Ето я Ружа ве, цяло фебере я гони а тя си джитка свободно у софето
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Първото разследване срещу главен прокурор приключва без данни за престъпление." , от това изречение, може да се направи извода, че убийството е за замитане на следите, а не заради отмъщение или друг мотив.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е па ако беше неправилно разследването, току виж мъжа и пак се окаже подсъдим, ха ха ха! А бибетата зяпат и ръкопляскат на риформата.