Зеленски: Всяка подкрепа от България е важна, никога няма да я забравим

България не признава незаконното анексиране на Крим, декларира председателят на НС
Обновена: 7 фев 2024 19:52 | 7 фев 2024 14:29, Елка Василева
308
Зеленски: Всяка подкрепа от България е важна, никога няма да я забравим
Снимка: БНТ

Председателят на Народното събрание Росен Желязков се срещна с президента на Украйна Володимир Зеленски в Киев.

 "Благодаря ви сърдечно за всяка подкрепа, която ни осигурявате - и военно техническата, и хуманитарната. Всяка подкрепа от България е важна за нас и никога няма да я забравим.

Още по темата
Вие сами се уверихте как живеем с постоянните ракетни атаки в града. И виждате колко е важно за нас да осигуряваме адекватна защита на нашите граждани в най-студените месеци от годината, когато фокус на атаките е енергийната сигурност на Украйна", заяви Зеленски преди разговора на четири очи с Росен Желязков.

От своя страна председателят на парламента подчерта отново подкрепата на страната ни за европейското и евроатлантическо бъдеще на страната, предаде БНТ.

"България предоставя военна, хуманитарна и политическа подкрепа на Украйна от самото начало и ще продължи да го прави, колкото е необходимо", увери той.

Председателят на парламента отново подчерта, че страната ни остро осъжда руската агресия в Украйна. България решително отхвърля безмилостния руски терор и разрушенията на основната гражданска инфраструктура на Украйна, отбеляза той. По думите му Русия трябва да спазва международните си задължения и безусловно и незабавно да изтегли всички нейни сили и военно оборудване от територията на Украйна.

България е декларирала пълната си подкрепа за „Формулата за мир“ на президента Зеленски и безусловно подкрепя водещия принцип, че само Украйна има суверенното право да определи кога и как да се включи в преговори с агресора, посочи председателят на парламента.

Той подчерта, че този принцип е най-добрата гаранция за бъдещия мир, към който всички се стремим и който ще укрепи европейската и глобалната сигурност, основана на правилата на международния ред. От жизненоважно значение е да обединим усилията си за спазване на принципите на Хартата на ООН за ненападение и зачитане на суверенитета, териториалната цялост и политическата независимост на всички държави, смята Росен Желязков.

България е сред най-силните и най-активни поддръжници на европейската интеграция на Украйна и на евроатлантическата ѝ перспектива, подчерта председателят на Народното събрание.

Страната ни приветства решението на Европейския съвет за започване на преговори за присъединяване на Украйна към ЕС, заяви той и допълни, че това е геополитически избор, който има пълната ни подкрепа.

"Ние сме убедени, че Украйна принадлежи към европейското семейство", отбеляза Росен Желязков.

Според него бъдещето на Украйна е в основата на европейската архитектура за сигурност и в рамките на НАТО. Независима и суверенна Украйна е от ключово значение за евроатлантическата сигурност, смята Росен Желязков. Той изрази задоволството на нашата страна от подписването на Съвместната декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна.

България е дълбоко обезпокоена от безпрецедентните военни действия на Руската федерация в района на Черно море и в частност от нарастващата милитаризация на Кримския полуостров, заяви председателят на парламента. България не признава незаконното анексиране на Крим, декларира той.

Росен Желязков припомни, че на 11 януари 2024 г. в Истанбул беше подписан Тристранен меморандум между България, Румъния и Турция за създаване на съвместна мисия за противодействие на мините (MCM Black Sea), която мисия е предназначена единствено за хуманитарни цели и за противодействие на заплахата от морски мини в Черно море, като по този начин се способства за безопасността на корабоплаването в Черно море.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Охххх, чак се просълзих....само не знам, дали за Украйна или България.....оххххх....
234
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 2 месеца
Сглобкаджиите НЕ СА България. България НЕ подкрепя Украйна, каквото са надробили хохлите-да си го сърбат!
233
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Българи бедстват ,ТЕ помагат на САЩ- Най - мощната страна- безумие!!!!!Изобщо не ме интересува колко някой е благодарен!!!!
232
1
 
7
 
! Отговори
Накратко : преди 2 месеца
<>Пеликана Джиляскоф с плачлив жалостен гласец,натежал от мъка и страдание пред укронаципарламентата:"Хлип,Хлип,подсмрък,уааааааа,Слава Кокаине,жертви на руския агресор,хлип,хлип,шмрък..."<>Пеликана Джиляскоф нахилен до уши със зачервени бузки и червило на устата пред Зельоньй ФюрЪр леко наведен,а до него Дани Къдравата Сю секси гримирана пърха с клепачи зад очилата,а в ъгъла ИваЕло С8ин4еф грYxtи весело и доволно в очакване на порция булашик... Гротеска,баце!
231
13
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
До 231 Абре вие господине защо се опитвате да изкривите реалноста? ВСУ никога не е мобилизирало чужди граждани. Мобилизират се хора с украйнски паспорти на който,и баща им и дядо им,и пра дядо им са родени и живеят в Украйна. Това,че тези хора имат пра роднини българи не означава,че са българи. Все едно Джон Атанасов,който е роден и израсъл в САЩ да се самоопредели като българин,не го е направил,защото противното означава да излъже себе си.
230
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Укрите горяха български знамена,мобилизираха насила българите там за пушечно месо,а сега им помагат...
229
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
(((СЛЪНЦЕ))) ((( БЯЛОТО БРАТСТВО))) ((((WHITE BROTHER HOOD))))(((SON OF THE GOD)))
228
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> Та няма как да остане съмнение в това, понеже Богът на Българите - (((ЗАГРЕЯ))) - (((СЛЪНЦЕТО))) - не само че ТВОРИ ВСИЧКО НА ЗЕМЯТА, но и наблюдава и следи всичко което се променя през нощта "като лъжа" на отразените от Луната лъчи - сестричката на Земята! Това е Слънчевата Истината за Торта с която ние Боговете - Титаните - Атлантите Белазките - Белите Хора - Българите покриваме Земята наречена ИсТория....
227
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> И дошло времето на поробване на робите по руските лесове. След това набиращите сили тюрки изчистили гърците от Константинопол, но не се знае дали е станало това, не гледайки на това, че историците говорят за въоръжени битки. Това е "Изхода на Гърците от Троя", за които пишат "новохрологистите" по света. >>>
226
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> Мойсеевото войнство започнало търговско усвояване на Средиземноморието, основавайки търговски градове по всички брегове, особено по южните, чак до Перинеите. По северните брегове при диваците. А по бреговете на Черното море са имали гръски колонии. На гърците много им харесал Крим и Одеса, устието на Днепър, Дон. Търгували са там с Бахмудска сол. Когато пострили Венеция вярягите-гърци тръгнали към Новгород, Костум и Волгоград, а след това и към Урал >>>
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>>Дошли на Босфора - обетована земя, защото там парите за евреите са текли като река, само за преминаване на корабите, въпреки че евреите не са правели нищо, така са усъвършенствували законодателството, за да бъдат евреите независими от произвола на съдилищата, защото те досега се ползват с юстицией по името на митическия константинопоски "император" Юстиниан" И от тогва те са нарекли - "гърци"! >>>
224
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>Отговр: Защото Мойсей повел част от народа си в обетованата земя от Первозаконния и изобратил Второзаконния, в който дал богумо на Бог, а моралът на Съдииите. И именно Второзаконието, освободено от маралната догматистика, станала циментираща за евреите сила, все едно далеко дин от друг не се намирали техните семейства. Стройният ритуал от литургия Яхве през вековете, позволявал на евреите да се разпознават един друг по кошерното ядене, въпреки, че са в Африка, Австралия, в Гренладия!
223
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> И затова днес иврит и идиш - са изкуствени езици наподобаващи есперанто и те нямат нищо общо с Мойсей. Именно затова кримските и караимите, не могат да изповядват Петикнижнието на Мойсея. Те се явяват като потомци на хазари и монголо-татари и са длъжни да изповядват Петкнижието на Мойсея. Ако са потомци на хазари и монголо-татари, са длъжни да изповядват равинизъм. Но те изповядват Петокнижието, а на на равинизма се усмихват с все едно ще паднат от смях. Защо? >>>
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> Представете си как може да се съхранява и да носите със себе си този *** и единствен по своя род ковчег, когато евреите представяли себе си като главнокомандуващи в Съветската Армия, във всеки полк със свой комисар, а тези комунистически полкове по планетата са разхвърлени навсякъде. >>>>
221
4
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 2 месеца
Добре де..таз розова кабинетна мишка с нежна кожичка защо ходи чак в укрия да се крие под земята?Нали тука всеки ден громи Путина!Защо не отиде в окопите да убива руснаците и Путиня а се крие в бункерите да пълни там гащите от организираната от Зеления гущер постановка с ракетите!Хаха!Чак в украйна ходи да се насссере!Мухаха!Чак тука замириса на насссрано!Тази работа и тука можеше да я свърши!Мухаха!Баси излагацията!За къвуй оди чак в украйна тоз розовия нежен дри..слю?Хаха!
220
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> Със "устните предания" (Талмуд), които равините са могли да изменят по свое осмотрение всеки ден, за да не знаят за това щироките еврейски маси! Но и това са равините! И затова на определен етап са се изоставили от ковчега на завета, в който се намирали не скрижалите на Второзаветния, както ни предават историците, а - с Първозакония, да подарят всичко това на Исляма. >>>
219
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> Постоянно тръвайки от един народ към друг, търговското племе не е могло да има църкви с традицината им идеология и смисъл, с храмове, със всенародно поддържане и.т. н. Носителите на идеологията, която постоянно се е сменяла, усъвършенствувала, и понякога даже удивителна са биле равините. При това приспособяването на тази религия във зависимост от нуждите на днешния ден, без никакви книги и записи, както говорят не са могли да преразкажат историческата истина. >>>
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От върхушката на хазарите - евреи и именно с техни усилия е била създадена Велика ***, а след това и Московия. И затова хазарите не са изчезнали, но според изториците са безследно изчезнали, така както са изчезнали из народите на Предна и Централна Азия. >>>>
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първородните търговци, не претопили се всред аборигени от силната мездуеврейска конкуренция, продължавали своя път чрез нови народи да държат чистата еврейска Първозаконна и да се занимават с търговия, банките, и да поддържат междусемейните връзки отдалечени един от друг. Те навсякъде са биле желани гости от тяхната феноменална способност за търговия и да управляват, да раждат идеи и да намират изход от всяко неизходно положение - като хитрата Лисица в гората!
216
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бедните българи се чудят как да изкарат месеца ,а тоя наркоман го тъпчат с нашите пари .това е просто българоубииство