Борисов държи на Външно: Ако ПП-ДБ не искат Габриел, ще номинираме друг

Лидерът на ГЕРБ не се отказва от министерството
114
Борисов държи на Външно: Ако ПП-ДБ не искат Габриел, ще номинираме друг
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че ако ПП-ДБ не искат Мария Габриел да запази поста си на външен министър, след като стане премиер, от неговата партия ще предложат друг министър на външните работи.

„В този кабинет имаме само едно министерство - МВнР. Ако не искат тя да остане, ще излъчим друг външен министър в министерството, в което сме се разбрали с тях“, посочи той.

Борисов каза, че с ПП-ДБ преди девет месеца, когато са водени преговорите за правителството, са се разбрали при ротацията Мария Габриел да е премиер, а настоящият министър-председател Николай Денков да стане министър на образованието.

Той коментира и изказването на Лена Бориславова от Изпълнителния съвет на ПП като посочи, че не е разговарял с нея.

Още по темата
Борисов съобщи, че в сряда е имал „уютен разговор“ в кабинета си със съпредседателя на ПП Кирил Петков.

По думите му Йордан Цонев от ДПС и Асен Василев от ПП са неразделни.

„Веднъж ПП-ДБ искат да ползват целия комфорт на подкрепата на ДПС, а друг път - не. Днес казах на Пеевски повече, че не искам никой заедно да идва при мен. Срещите при мен ще бъдат като ги потвърдя и когато искам”, настоя лидерът на ГЕРБ.

Според него е лесен вариант да се отиде отново на избори, но не е редно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 2 месеца
От ПП-ДБ единствено да ти врътнат някой номер може да се очаква
87
0
 
2
 
! Отговори
Да бе! преди 2 месеца
Едно-книжникът, построил Кремълския поток и в продължение на 12 години обслужвал Путин се нуждае от Външното министерство, за да бъде фактор и в чужбина, без да си дава сметка, че след края на войната в Украйна ще бъде съден за национално предателство...
86
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 2 месеца
Ами стани ти бе тиква- банкярска. Знаеш езици,четеш дебели книги/Винету/.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не ви го е давал това министерство!! Защо си измисляте постоянно? Кабинетът работи в екип. Няма предвидено министерство ГЕРБ!
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нито Денков, нито Габриел имат опит като дипломати. Следователно, няма за какво да се спори, защото не стават. Тия двамката се взеха на много сериозно. Най- ефективно е да се излъчи за външен министър един опитен дипломат от кариерата, работил дълги години в Европа. Има такива ерудирани личности. Крайно време е да се прекрати този политически цирк, че станахте за смях.
83
3
 
2
 
! Отговори
Lina преди 2 месеца
Наостина ли организиеат такъв пп номер на секретарката със скъпите ретро костюмчета. За съжаление премиера шиши не може да има две секретарки, колкото и да са изпълнителни
82
3
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Борисов разваляй тези лъжи България не е на шарлатаните С 30 депутата присвоиха цялата власт Борисов оставка и новиизбори но без машините без ала бала в президента
81
2
 
5
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 2 месеца
ЕТО ТОВА Е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ! ДОКАТО НЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ НЕГО,НЯМА ОПРАВИЯ!
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сглобка =сделка !
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До българин..Така е заповядала , Галя от посолството !
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали Габи бе ДО СЕГА , у ВЪНШНОТО , ЗАЩО ПАК !?Ега ви и сгобкатЪ!
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига си изнудвал,бе!
76
2
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Хора,уверихтете ли се с какви разбойници /в лицето на банкянската и дръндарската организации/ имаме работа?Проклети да са онези изпилени мозъци,които подкрепят тези две разбойнически оранизации,които десетки години крадат от народната пара.Докато крадливия шебек от банкя ,и фъфлещия крадец-хидроинжинер от дръндар, не бъдат вкарани в затвора,нищо няма да се оправи.
75
10
 
9
 
! Отговори
Loyко преди 2 месеца
Търпението на ГЕРБ се изчерпва.Нахалството на ПП-ДБ няма край.Тарикатлъците на Киро и Атанасов този път няма да минат. Достатъчно фандък им пуснаха до сега. Порадваха се 9 месеца и е крайно време нещата да си дойдат на мястото,което е отредил народа. Всички от тях забравиха,че ГЕРБ са Първа политическа сила.
74
2
 
7
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 месеца
Номинирай се себе си, Буци, ти го можеш.И без това, вече си заявявал, че ПО-ПОДГОТВЕН от теб за Началник, нЕма никой друг у тая държавица......
73
0
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Щом не могат да се разберат за външен министър, аз ще заема поста и ще изкарам всички навън. Там да се карат и да не се връщат.
72
2
 
8
 
! Отговори
Какво казал Пеефски преди 2 месеца
Цитат: "И Кирил Петков и Бойко Борисов са ми много близки. И двамата много ги обичам." Това казал Диплян Пеефски. Просто леж на земята...хахахаххахах ужъссс.............ИЗЛИЗА ЧЕ ПРИКАЗКИТЕ ЗА САПУНА май не само ПРИКАЗКИ.....малей СГЛОБЕНИТЕ верно си хвърлят САПУНА един на друг да се навеждат !!! истински УЖЪССССъ
71
1
 
8
 
! Отговори
До Веселинъ 71121368 преди 2 месеца
Прав викаш бил Боко, но нека да ви напомня и на двамата, че не друг, а лично той , само преди няколко месеца подписа уж споразумение с подмяната, че при незаконното по принцип ротиране Габриел смени Денков и това е! Но при Боко всичко е така, днес едно кажем, утре друго вършим!
70
2
 
7
 
! Отговори
Моля гласувайте преди 2 месеца
Борисов наистина ли убива хора?
69
2
 
13
 
! Отговори
Разбира се, Бойко преди 2 месеца
Както желаете г-н Борисов, но преди това трябва да върнете в бюджета откраднатите пачки и кюлчета. Как ви звучи? Имаме ли сделка?